Jump to content
Guest Tino

Писта Калояново !

Recommended Posts

Guest Tino

Колеги още от бач време съм си мислил и представял как някой ден , ще се съберат всички мощности и всички коне на така любимите ни Хонди на едно място !!! До преди половин година някъде , друго място освен Бужурище не виждах !!! осъзнавах , че и организирането на такова мероприятие там се изисква много усилие , познанства и т.н. , които аз нямам в София , а и нещата ми се виждаха сложни тогава !!! Сега след откриването на първата писта ( поправете ме ако се лъжа ) в България и разговор със организаторите , собственика на пистат , посещаване на пистата няколко пъти , виждам че все пак нещата не са сложни и мога да разчитам на подкрепата на собственика и отоговрниците на пистата , за да се организира подобно мироприятие :huh: Нещата са прости , лист и хартийка и няколко мозъка :D!!!

Моето предложение е нашия клуб да си организира подобен ден/дни и да се накефин тотално на адреналина и способностите на Хондите , а и способностите и мощността на Хондите на другите :D Два вида състезания : права отсечка и обиколки за време ( понеже майче самата писта не позволява тръгване на няколко коли едновременно - поправетеме ако греша ) . Като състезанието на права отсечка може да се раздели в класовете които предлагат любимите ни коли - 1.3 / 1.4 ; 1.4 / 1.5 / 1.6 ; 1.6 / 2.0 / 2.2 / 2.3 или подреждане по падащи се коне спрямо обема на двигателя !!!

А вече при обиколките мисля , че не играе само мощността на двигателя роля , а и способносите на шофьора !!!

Можем и да измислим някакъв символичен награден фонд :P

Знам , че има хора от форума които са много по-наясно от мене в организацията на подобни мероприятия , но не искам да чувам сложно е , трудно и т.н. ако има желание всичко е постижимо !!! Така , че давайте , нека наистина направим нещо яко и приятно за всеки !!! Спомням си отзивите след първия ДиноДен :P а това какво ще бъде ??? Айде , аз ще седна и ще измисля един примерен план за провеждане на подобно състезание !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vodkin
:huh: добра идея, аз съм навит, само да е почивен ден и готино време.ПП: не съм ходил там - Калояново около Пловдив ли е ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

:huh:  добра идея, аз съм навит, само да е почивен ден и готино време.

ПП: не съм ходил там - Калояново около Пловдив ли е ?

<{POST_SNAPBACK}>

на 20км. от Пловдив посока Хисаря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

I'm in! И за обиколка и за дръпка съм навит в моя клас :D Награден фонд мисля няма да ни е необходим. Нека се съберем, да го направим това нещо и да си платим за удоволствието, а наградата за най-добрите ще бъде признанието на всички останали, което сигурен съм не е малко :P P.S> Въх от сега се притесних, като си се представих на старта... :D:huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest didone

това е много яко предложение и съм много навит на обиколка по пистата :huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ranger

Здравейте :huh:Малко съм нов във форума, но определено съм навит за подобно мероприятие.Но за сега повече ме влече да съм сред зрителите ;>

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

Страхотна идея !!!:huh: Тръпки ме побиват като си помисля кво "хонда-парти" може да се заформи !!! Почвам да стягам ЕГ3-то....хаха....може случайно някоя Д15-ка да натупам :D /Стоунз да се стяга/.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tinki
Отговорено (Редактирано)

Страхотна идея !!!  :P  Тръпки ме побиват като си помисля кво "хонда-парти" може да се заформи !!! Почвам да стягам ЕГ3-то....хаха....може случайно някоя Д15-ка да натупам  :P  /Стоунз да се стяга/.

<{POST_SNAPBACK}>

и аз съм там :D за шоуто :P

награден фонд не ни требе

ако черната стрела вече не е при мене с аудито ша дойда :D

мноо ми е мерак да се изцепа по калояново

пък некой колега ако даде 1 кръгче с некоя вти-ка ..... :huh:

Редактирано от tinki

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

усещам как и Националната се заформя някъде наблизо :huh: (всъщност Стара планина е на някви си 30км) :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

Е тва ще се получи доста ефектно и доста забавно и интересно за всички който дойдат 100%...адреналин...откога искам да врътна на пистичка да вида ква е тръпката...награда нема да има нужда от нея ...просто всеки да покаже на какво е способен...може и скрити таланти да си имаме в форума :););)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gena_g

Tino ЕВАЛАРКАТА ти бичим братле !!!!!!!!! Супер яка идея, много съм за, само да не е по-късно от средата на май. И аз одавна си мечая да направя едно кръгче на някоя писта с моята бамбина :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest frisko

Миииии - пишете ме и мене тогава :););)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest radio_manbg
:);) и аз в кюпа при всички дено само да попитам....кой ще се навие да ме бута чевсе още мойта е малко спъната ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

е, надърпахме се яко, само дето се оказа, че разликите са минимални между всички участващи ;) Ама нали караме хонди - всички си вървят добре :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

ще има снимки и клипове на дръпките :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zhivko

Да хубави дръпки си направихме а Реното нямаше Хонда дето да не го наказа,аз такъв срам не бих понесъл,но пича беше упорит и до последно не се отказа обзалагам се че следващия му автомобил ще Хонда :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234

Ами тя колата май не беше негова. Защото като си тръгна той седна отзад да се вози ... ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Plqko

Евала ! Идеята е много добра! И аз съм на 100% съгласен да участвам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

предлагам на 02.04.2006г. да сме на Калояново :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234

Жоро - не че нещо, ама според мене - отсега нататък - Калояново ще си става все по-пълно, та едва ли само ние ще сме там на априлската среща ... :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

по предварителна заявка може и да я запазят само за нас :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

по предварителна заявка може и да я запазят само за нас :thumbs1:

<{POST_SNAPBACK}>

Цени? :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

на добра воля - все пак сме фен клуб на Хонда :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

аз съм за. навит съм да си платя бензина и таксата за участие. която едва ли ще е символична, така че може и да не се съберем чак толкова много - но ако ще и с дидо само да се пускаме, съм там!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

по принцип е 1 лв. на кола, а ако се съберем 30/40 машини със сигурност ще затворят пистата само за нас

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest coso

Идеята за Калояново е супер!В събота по обяд бях там за първи път да видя как стоят нещата. Направо тръбки ме побиха като на пистата излезе една ХОНДА - после пичовете там казаха, че я подготвят и регулират за някакво състезание. Втората кола на пистата беше един Опел Корса с двигател на Калибра 2,0 литра, който и той яко дърпаше!Аз мислех, че срещата на клуба от Пловдив ще се пренесе в Калояново, но явно колегите друго са решили.Но наистина ще бъде супер да се съберем там, било то и за националната сбирка - района около Хисар е доста приятен! :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

аз на следващата пловдивска сбирка съм при вас :thumbs1:направо си я сънувам тая писта от миналото лято когато нямах възможност да направя няколко бързи обиколки заради локвите :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

а ценоразписа какъв е там?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Не чете те ли ? :censored: Говорил съм със собственика още в началото , когато се отвори пистата и той каза , че пари от нас няма да иска !!! Както каза Жоро - най-много 1 лв за вход !!! Пистата ще бъде затворена и ще се пускат само Хонди !!! И наистина ако се съберем около 20-30 коли ще бъде най-яко !!! но познавайки възможностите на фен клуба - ние само на изминалата среща в Пловдив бяхме около 20+ коли !!! Нищо не пречи както каза Майната националната среща да включва и един ден състезания на писта Дракон в с.Калояново !!! Състезанието няма да бъде официялно , регистрирано по някакъв параграф или нещо подобно !!! Собственика на пистата прави всичко за СПОРТА и не търси печалба , за което му свалям шапка !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

Не чете те ли ?  :censored:  Говорил съм със собственика още в началото , когато се отвори пистата и той каза , че пари от нас няма да иска !!! Както каза Жоро - най-много 1 лв за вход !!! Пистата ще бъде затворена и ще се пускат само Хонди !!! И наистина ако се съберем около 20-30 коли ще бъде най-яко !!! но познавайки възможностите на фен клуба - ние само на изминалата среща в Пловдив бяхме около 20+ коли !!! Нищо не пречи както каза Майната националната среща да включва и един ден състезания на писта Дракон в с.Калояново !!! Състезанието няма да бъде официялно , регистрирано по някакъв параграф или нещо подобно !!! Собственика на пистата прави всичко за СПОРТА и не търси печалба , за което му свалям шапка !!!

<{POST_SNAPBACK}>

Тино това е супер оферта аз съм с 2те раце ЗА смятам че доста повече от 20 коли ще се съберат обаче предлагам ако се пуска тема да се пуска по отрано щото седмица за седмица кои разбрал кои не знаете как седът нещата :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia

Браво Тино, явно си поразпитал сериозно как седят нещата. Аз също съм ЗА, сега вече ще те зачакам да пуснеш тема като стане ясно и кога може да се запази пистата. Идеята иначе е супер. :blink: По някоя от телевизиите бях гледал в щатите феновете на форд мустанг как си се забавляват и по същия начин си бяха организирали годишна сбирка на фенклуба и пак накрая се събраха на някаква писта. Е имаше хиляди коли, но и ние ще се събереме поне 50-тина предполагам :censored: , ще е много добро! :o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234

Не искам да звуча песимистично, но ... някак си не виждам, как ще се навият да затворят пистата за нас ... поне в неделя. Ще подкрепя твърдението си с една снимка от последни за година, които не бяха в особено голяма посещаемост за пистата:

Публикувано изображение

Та, такъв обект си изисква поддръжка. Настилката си е за смяна на повече от половината писта ... за това трябват пари. Та хич да не е - някакви средства идват от зрители и участници, колкото и да са нищожни - нещо са. Таа ... няма да го бъде, да изгонят всичкия народ, за 20-30 ... 100 фена, като за деня може и 500-1000 човека, да си платят таксичката ... Според мен - не е невъзможно, но може да се наложи да е през седмицата ... а хората са на работа тогава .. незнам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Колега добре си я пуснал снимката но тя е от Провелото се пистово състезание мин.година като кръг от националния шампионат.За тази година се предвиждат 2 състезания там от календара на БФАС,през останалото време ако отиде някой за тестове или Драг рейсъри това е посещаемоста.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

и аз съм за :censored: броитеме :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

Hronos, то вече всяка неделя си е така, че и повече дори!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Нямаше ме цяла седмица , много работа :ph34r: Та гледам темата е занемарена и всеки се чуди ще стане ли , няма ли да стане , а никой не е предложил как да се проведат участието в класовете !!! Как да се направи графиката или плана на състезанието !!! За какво има да се съмнявате в думите ми при положение , че ви казвам , че съм говорил със собственика на пистата !!! и той ми е казал така , а не аз се надявам да бъде така !!!:) Ако ми остане до края на деня време , ще направя едно класиране на колите , но не знам как да се направи , по кубатура лесна работа , но нали една VTi-ка върви повече от един Акорд 2000 кубика ;) така че си мисля , че би трябвало да се измисли и някакво класиране или подреждане на класовере спрямо съотношение килограми:коне !!! айде де , вкарайте акъл малко ;) Или иначе за вероятна дата на мироприятието мисле , че ще е удачно края на месеца , за да могат да се съчетаят срещите провеждащи се в Пловдив и София в едно ( пак ;) ) , но знам от опит ,че средствата ( парични ) свършват в края на месеца , също така Формула 1 трябва да се има предвид !!! След определянето на класовете , ще пусна анкета ( която ще бъде символична ) за да може да се изброят тези които щеучастват във форума , защото ще има и участници които ще се записват на място или ще има такива , които ще кажат на някой от форума да го запише и него , за това като всеки един даде мнение в анкетата да пише по долу името си и номера на колата ( не знам как точно се прави !!! кое се записва !!! )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

когата влезне автомобила ти дават билет с номер и ако искаш да се дърпаш, ти пишат на стълкото с пастел номера на билета.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Така мисля , че би трябвало да изглежда подреждането по класовете за състезание на права отсечка ( drag ) !!! Като предлагам след провеждане на състезанието между класовете и обявяване на най-бърз в класа си ;) всеки един от участниците да може да предизвика друг от участниците от друг клас !!! Формата на състезанието предлагам да е всеки срещу всеки !!! и натрупалия най-много победи е и победител ;) Също така и предлагам всяка една дръпка между двама участници по желание на единия или другия да се повтори , но не и затрети !!! така предполагам ще избегнем евентуален фалстарт на един от двамата участници !!!

Не знам обаче къде да поставим , в кой клас , дизеловите агрегати , които предлага Хонда , а именно 1.7 cdti , 2.0 tdi и 2.2 cdti на Акорд и този , който го има на новия сивик !!!

Също така лесно можем да определим победител на цялото състезание или най-бърза Хонда в България :) от времето което ще даде всеки един на 400 метра !!! Разбира се тука и ми хрумва да , че именно това ще е следващата фаза на драг състезанието ;) след провеждане на състезанията по класове комисия ;) ще сортира времената на 400 метра и ще се определи кои коли могат да спорят за титлата най-бърза Хонда :ph34r:

1300 - 1400 ( до 75 hp ) !!!

1400 - 1500

1600 - 1800

2000

2200

2300

Турбинирани

А състезанието на обиколки мисля , че няма смисъл да се поставят класове !!! Там ще стартират 2 коли едновременно , от срещу положните страни на пистата и ще се класират по време !!! Там мисля , че трябва да има загряващи обиколки за тези , които искат да се запознаят с пистата ;)

Ами това ми хрумна до момента , ако има нещо което искате да добавите или да се промени и т.н. казвайте , следва подреждане на графика , определяне на дата и т.н. !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Също така мислите ли , че ще можем да направим всичко това в един ден ?Датите на следващата среща в София е 26 март , в Пловдив 2 Април :ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...