Jump to content
Plat1ka

Проблем с климатика. Хонда Cr-v

Recommended Posts

Здравейте.Прочетох всички теми за климатиците във форума до 2008 година но ненамерих някой с подобно запитване.Както споделих с вас преди дни взех си Хонда CR-V 2001г. В началото климатика не духаше в позициите от пред и на стъклото а само на краката. След смяна на филтрите при двигателя и в купето започна да си духа навсякъде.При пускане на климатика на празен ход и в спряло положение на автомобила оборотите не се променят изобщо (което смятам че е добре). Забелязах обаче че като му дам функцията АС (незнам как беше другото съкращение) и долу от дясно в краката на псажера до мен почва да свисти нещо. Незнам там ли е компресора но подобно свистене мисля че е като на компесор. Значи свистенето с някакъв такъв звук като църцорене и свистене все едно бълбука нещо под налягане. Когато дам газ и качи на 1500 оборота намалява значително над 2000 оборота изчезва напълно.Ако я няма тази функция не духа много много студено но и свистенето го няма изобщо.Незнам колко трябва да е студена струята от климатика но не е ледена.Въпросите са ми:Някой има ли представа какво може да е това.Също така, правя и пълно обслужване на колата и мисля все пак да ида на преглед на климатика . От това което прочетох разбрах за София (от къдео съм аз че майстор на име Станислав който отговаря на Тел. 0888892305 работи добре и може да му се има доверие. Та този майстор още ли работи с климатици и това ли е все още актуалния му телефон за да го порърся на него.Гледах питата на радиатора пред двигателя не ми се вижда замрърсена, но така или иначе до седмица ще слагам чисто нов радиатор защото този е пукнат около капачката и сълзи антифриз. Тук искам да кажа че радиатора е пълен и колата работи абсолютно нормално без грам да загравя.Поздрави и благодаря предварително на отзовалите се.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Забелязах обаче че като му дам функцията АС (незнам как беше другото съкращение) и долу от дясно в краката на псажера до мен почва да свисти нещо. Незнам там ли е компресора но подобно свистене мисля че е като на компесор. Значи свистенето с някакъв такъв звук като църцорене и свистене все едно бълбука нещо под налягане. Когато дам газ и качи на 1500 оборота намалява значително над 2000 оборота изчезва напълно.

Ако я няма тази функция не духа много много студено но и свистенето го няма изобщо.

Подобно свистене е на малко количество газ в системата. А без да включиш АС и вентилатора в купето, няма как да ти духа студено . ;) ( Като, разбира се си спрял парното.)

Редактирано от ZAPPA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Гледах питата на радиатора пред двигателя не ми се вижда замрърсена, но така или иначе до седмица ще слагам чисто нов радиатор защото този е пукнат около капачката и сълзи антифриз. Тук искам да кажа че радиатора е пълен и колата работи абсолютно нормално без грам да загравя.

Това няма нищо общо с климатика. Редактирано от ZAPPA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забелязах обаче че като му дам функцията АС (незнам как беше другото съкращение) и долу от дясно в краката на псажера до мен почва да свисти нещо. Незнам там ли е компресора но подобно свистене мисля че е като на компесор. Значи свистенето с някакъв такъв звук като църцорене и свистене все едно бълбука нещо под налягане. Когато дам газ и качи на 1500 оборота намалява значително над 2000 оборота изчезва напълно.

Ако я няма тази функция не духа много много студено но и свистенето го няма изобщо.

Подобно свистене е на малко количество газ в системата. А без да включиш АС и вентилатора в купето, няма как да ти духа студено . ;) ( Като, разбира се си спрял парното.)

Да и на мен така ми се чува все едно има място и си църцори вътре с мехурчета. А и като обслужвахме колата за жалост открих че макар и нов внос предишния собственик изобщо не се е грижел за автомобила си. Затова реших да му направя пълна проверка и да сменя всичко износено или счупено. Е вярно че ми дойде на към 1200 лв но пък ще знам колата на какво ниво е и ще съм сигурен в нея. Ще ида тия дни до сервиза за климатици да замерят системата и ако е необходимо да долеят за да няма свистене .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не свисти като на лагери или ролки. Точно едно специфирно свирене с циркулация на нещо вътре. и се получава като да бъпукаш със сламка в чаша. И като се прибави вътреливо движение се получава нещо като въртеливо бълбукащо свистене. Незнам как точно да го обясна. Но се чува точно от дясно на краката при пасажера до шофьора.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...