Jump to content
Guest MVM

CHIP Tuning(25PS)

Recommended Posts

Guest MVM

Пора4ах си от Германия тоя резистор ( CHIP-tuning ) или там каквото е дават го ,4е повишава с 25 PS . Но няма общо с ECU-то а заблуждава IAT Senzora ! Ако някой знае за този вид ка4ване на кон4ета ... да каже нещо пове4е . До края на седмица резистора ще е при мен .. Долкото аз разбрах тоя резисор обарква ECU-то да показва по висока температура на двигателя и радиатора да работи постоянно и да охлажда ... и накакви други неща прави , но какво неразбрах ... за 10 мин се монтира разбрах ! Нека се изкажат и други !Това е : http://cgi.ebay.de/Ecu-Chip-Tuning-Honda-C...1QQcmdZViewItem

Редактирано от MVM

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia

Не знам но за 1.5евро май най-много да си почерпил някой една бира, нищо повече. Ако се качваха с по 1-2 евро по 25 коня щеше да е много яко, ама това е нещо ново! И все пак карай, дори да не върши нищо поне си пробвал! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Founder
Отговорено (Редактирано)

"Долкото аз разбрах тоя резисор обарква ECU-то да показва по висока температура на двигателя и радиатора да работи постоянно и да охлажда ..."сефте чувам такава простотия :P по принцип трябва прави точно обратното на тва което ти си написал - а именно, че температурата на двигателя е по ниска и по този начин да впръсква повече гориво и от там насетне .. знаеш какво следва :):P

Редактирано от Founder

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Е по-голяма глупост не бях чувал... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

имаше преди години подобна тема - показваха със снимки някъв чиптунинг от 300-400$, който постепенно разопаковаха и накрая остана едно резисторче реално, като махнаха кутии, изолации и т.н. :) така че при цена от 1.5 Е, си направо на далавера :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MVM

ама ще има ли ефект :)) ... май тоя радиатор ,ако работи постоянно най-много да помага на спортен филтер ,ако има зад десния фар не си го обяснявам по друг на4ин как ще пока4ва някаква мощност

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Че няма да работи няма естествено. Може и мотора да пръдне...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MVM

Незнам :) в Понеделник е при мен пьк ще реша дали да го мушна ... може пьк да излетя :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stayllisimo

тия резистори симулират работа при студен двг.,като кара еку-то да обогатява сместа.п.с. тва можеше да го купиш от всеки магазинза електроника в бг. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Founder
Отговорено (Редактирано)

тва се опитах да му обясня и аз с поста си , но .. уви :)повече мощ = по-голям разход :P

Редактирано от Founder

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MVM

зна4и ще има ефект в/у мощноста ? Тоест ще ка4и разхода на гориво ама ще ка4и и мощност така ? :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JeepersCreepers

а някои би ли ми дал тез параметри на резистора 4е и аз да пробвам да видя ко ще стане?Но аз бих си взел от тук не ми се пора4ва 4ак от там а и тук маи ще ад е по танка цената :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 100NX Golf Destroyer

Незнам ;) в Понеделник е при мен  пьк ще реша дали да го мушна ...  може пьк да излетя  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Колега, мушни си го навсякъде другаде където решиш, но само не и в Honda-та !!!:cool::D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Защо ?  ;)  :cool:

<{POST_SNAPBACK}>

Човече още колко човека трябва да ти кажат че тва е един голям ама много голям ТАШАК :D Ако за 1.5$ можеше да си купиш 25 коня повярвай ми пред нас на поляната щях да съм ги насабрал към 1000 ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dido_dimov

То вярно, че не винаги скъпото е хубаво, но това се пада по 12 стотинки на кон ... Ако беше така нямаше да има нужда да си сменям цялата глава на двигателя ... с глава за 800 лева ще кача до 20 коня ... с резистор за 3 лева ще кача 25 коня ... не ти ли се струва, че нещо не е наред ?!?Не вярвах, че са останали живи хора, които вярват на този тип тунинг и то от интернет магазин. Ако провериш в EBay капачките за вентили са по-скъпи. :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

А евентуално с 2 такива мойта ко4ина дали 6е фане 200 коня

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

MVM, не се занимавай с глупости пич, губиш си времето.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bvo

То вярно, че не винаги скъпото е хубаво, но това се пада по 12 стотинки на кон ... Ако беше така нямаше да има нужда да си сменям цялата глава на двигателя ... с глава за 800 лева ще кача до 20 коня ... с резистор за 3 лева ще кача 25 коня ... не  ти ли се струва, че нещо не е наред ?!?

Не вярвах, че са останали живи хора, които вярват на този тип тунинг и то от интернет магазин. Ако провериш в EBay капачките за вентили са по-скъпи.  :cool:

<{POST_SNAPBACK}>

Ха честито бе Дидо, най накрая реши вече да си сложиш VTEC глава!

Ей, ще стане една машинка, да си е......

Браво, браво! Чакам да видя Кончертото с новата глава!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest purkinie

колега какво стана с чип тунинга?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

повишава с 25 PS

Човече хората казват от опит глава не боли, дано и за колите е така

че ти както си с VTi незнам каква кашичка може да се забърка, дано да не е така :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

Не си ебаваи хондата с такива неща :D 25 коня няма да качи никога :D по добре карай без филтър по ще качиш някой кон отколкото с тва ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

още една тема от архива :Dт'ва с пропагандирането да се ползва търсачката изби страничен ефект :D при вече се изгради навик да гледам датата ;) ... особено като се появи изведнъж тема с 2 страници постове ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

само две неща ше кажа тъй като си слагах такова нещо.....1пълна безмислица по добре рагулатор на бенца2.еми един резистор 3.8 ома е 2 стотинки

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Пробвай може да и да ка4и6 не6то минимално и то ако при загрял двигател сместа ти е бедни4ка.Между другото резистор от 3,8 ома няма да направи ни6то по скоро 10кома. (мисля 4е съпротивлението се движе6е в граници 20к при -20град до 200ом при 50град. но не съм 100% сигуренМислех и аз да го пробвам но нямах време пук и не мисля 4е 6те има файда.По този на4ин ебават дизелите да изкарат не6то и мисля 4е при тях има пове4е ефикт.Но 25 може6 само да сънува6. При добър чип няма да вдигне6 толко на 1,5.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

тия резистори симулират работа при студен двг.,като кара еку-то да обогатява сместа.

Брей!Значи като не ми е загряла колата е с 25 коня повече!!! Явно нещо аз съм в грешка, ще ме светнете ли? :o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

тия резистори симулират работа при студен двг.,като кара еку-то да обогатява сместа.

Брей!Значи като не ми е загряла колата е с 25 коня повече!!! Явно нещо аз съм в грешка, ще ме светнете ли? ;)
Много просто бе , на тебе като ти е студено нали гледаш да се раздвижиш , да се затопиш , така и двигателя , вкарва 25 коня в повече , за да се стопли и като загрее ги прибира в обора , да не се уморят ;) В Исландия е голяма мода да имаш Хонда и да се дърпаш на драг с тях , има изследване , че при -30 двигателя прибавя не 25 , а около 50-60 коня в зависимост дали го е духаво вятъра през ноща или е стоял в гаража , някой маняци дори си оставят отворени капачките на радиатора и на двигателя ,та повеч изстинат ;) и сутрин като запалят почва едно форсиране и едни пилежи и така докато загрее ;);););) П.П. Простете простотията ми , от време на време ме хваща само ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Същия резистор се слага и на дизелите. Обаче тук се продава на "гъзарите" за една торба пари и им казват, че вдига 40 коня. А по моите наблюдения само димът повече, иначе с 40-те и без 40-те коня от чипа, все толко си вървят, тествал съм го........явно там всичко до психика ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...