Jump to content
Guest PARADOX_sf

Каква е разликата между BKR... и ZFR...

Recommended Posts

Guest PARADOX_sf

Заради разни спорове дет вече ми излезна пришка на езика да повтарям едно и също накрая ми писна и понащтраках малко...

Ето каква е разликата между свещите, а вие си ръгайтв квито искарте свещи на D16Zедикакво си (едновалка втек) все пак тия коли не са мои. По книжка на D16Zедикакво си се слагат ZFR !!!

Снимки:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от PARADOX_sf

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Isuzu driver
Отговорено (Редактирано)

По въпроса със свещите наистина може много да се говори, а специално тези два номера се монтират на повечето разновидности на D16Z./A ако говорим за D16Z2 се препоръчват BCPR6E-11 които са същите като BKR6E11/Предполагам монтирането на двете разновидности е заради разлики в главите на този двигател а оттам и различните номера на свещите.Иначе ако сравним двете свещи на картинката единсвената разлика е в означението Z, което означава удължен централен електрод(ако може да се вярва на каталога на NGK) :D И двете свещи са с топлинно число 6 и разстояние между електродите 1,1 мм. Другите буквени означения са за размерите на металната част които при двете свещи съвпадат 14х19х16 мм А, на колегите мога да препоръчам да си карат с номера, който Хонда са си написали оригинално на капака на ангренажния ремък/ е освен ако не тунинговат двигателя с някоя и друга платиниева свещ :) /

Редактирано от Isuzu driver

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Да за D1нещо си (без втек) са BKR но за едновалка втек са ZFR, тва е. Не напразно на едните са им по-дълги централните електроди и на иридиумите е така!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Isuzu driver
:P Добре де колега, съгласен съм с теб че могат да се слагат всякакви свещи ама това с иридиевите че са с удължен електрод може да се каже само ако са с означение IZF... , а иначе всяка иридиева свещ знаеш че си е с остро връхче но не и с издължено стебло. Предполагам че си влизал тука, http://www.ngk-sparkplugs.jp/ ама все пак виж какво флашче за иридиум са сътворили малките жълти човечета :huh::D:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest NCN

Искам да попитрам каква е разликата м/у NGK и Denso освен в цената ?Питам защото за моята на NGK цената е около 10лв. а, на Denso - типъти по-скъпи.А и още едно питане: това че иридиумите свещи повишават мощноста с 2-5% - важи ли за всички свещи ако изобщо важи? (това го пише във сайта на Проспийд)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iXi

На мойта (D16Y2 - вдновалов VTEC) в книжката пише BKR6E-11 а в момента карам с BKR6ES-11 - поради незнание от моя страна при закупуването продавача каза че са еднакви и няма значение.Както и да е като ги сравних после в сайта на NGK се оказа, че разлика има и пъвите (без S) се водят W-Power и профила на електрода е във формата на V, а S - a при вторите означавало Standart вместо Soprt както си мислех.Та по темата не всички еновалови Втеци са с удължен електрод.А и понеже стана дума за Z6 до колкото знам разликата м/у него и Y2 e само в делкото поправете ме ако бъркам :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

iXi ECU-то ти съ6то е разли4но има6 и knock senzor(за детонации в мотора)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234

Айде и аз да питам за свещите ... какво значи цифрата, защото на мен ми дават да карам с BKR5..., а моите са BKR6...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

При НГК означава че свещите с число 6 са по-хладни от тия с 5. За повече ръчка е по-добре, като недостатък може по-трудно палене при ниски темп.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest NCN
Отговорено (Редактирано)

Искам да попитрам каква е  разликата м/у NGK и Denso освен в цената ?

Питам защото за моята на NGK цената е около 10лв. а, на Denso - трипъти по-скъпи.

А и още едно питане: това че иридиумите свещи повишават мощноста с 2-5% - важи ли за всички свещи ако изобщо важи? (това го пише във сайта на Проспийд)

<{POST_SNAPBACK}>

Добре няма ли кой да ми даде някакво мнение? :ph34r:

Или поне ме насочете на някъде за информация. Благодаря!

Редактирано от NCN

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

питах един приятел, дето работи в америката в сервиз на тойота и лексус. и казва, че повечето лексуси идват с NGK в едната банка цилиндри и Denso в другата банка.защо цените им се различават толкова (в пъти) не мога да ти кажа, може би едните минават по-дълъг път докато дойдат до България

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...