Jump to content
pitbuls

нещо интересно и може би полезно

Recommended Posts

я да видим кой го кефи карбона. само мен ли?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:) отстрани има още доста полезни клипове.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега преди доста време се бях запалил много яко. Гледах в Опел форума как един пич си направи корите на вектрата карбонови по същия начин като на клипа. Щях да си правя рекса, но ме хвана страх да не объркам нещо. Метър на метър карбонов плат мисля че беше около 70 лева, ако не се бъркам разбира се. В доста форуми има изписано от къде могат да се вземат матеряли. Ако някои си прави колата да пише колко излиза и какви смоли и втвърдители използва. Иначе аз още съм си надъхан за карбонови елементи, но сега съм в мномент на финансова криза и ще почакам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

А ето как се прави калъп. Точно това ме притесни мен. Иначе по този начин могат да се моделират доста части от карбон, дори прагове и брони. Ако някой се справи със задачата да пише.

Редактирано от Slim_Bone

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Егати и играчката ,иначе крайния резултат е впечатляващ ,ама .........

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да де, само че в случая просто покриват детайла с карбоново фолио, а не го правят изцяло от карбонови фибри!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е карбоново фолио, а са си карбонови фибри. И да, само покриваш детайла :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Не е карбоново фолио. Това си е карбонов плат или просто казано карбон. Детаила се покрива, защото се работи по лесно. Другия вариант е да си направиш отливка и калъп на да дена част и да я изработиш направо от карбон. Технологията е като да изработиш даден детаил от стъкломат. Може също тъка да се използва и кевларен плат. Въпроса е че калъпа се изработва доста по трудно, и е по лесно да се облепи готов детаил. Да се опарича малко и почвам с първите опити. Дано да се получи. Имам един познат който е работел и е правил изделия от стъкломат. Той ми даде доста съвети. Ако някой ще пробва да знае, че трябва да се работи с маска и на сухо място с постоянно проветрение. Матерялите са канцерогенни и силно запалими!!!

Редактирано от Slim_Bone

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

за по-евтино се полага само първия слой карбон, после се полагат след него само стъкломат. смолата, напук на всичко до сега не е полиестерна, а епоксидна.става адски еластично и жилаво.калник направен от карбон/1 слой+няколко слоя стъкломат/-тва е от един колега от друг форум.

Редактирано от pitbuls

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой ако прави опити задалжително да качи снимки с резултатите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почнах да се зарибявам по карбона много яка работа е :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Показаното на клипа изглежда добре и радва окото - но само толкова.Изработката на калъп и карбонов детайл от него също е нерентабилно понеже здравината ще е приблизително като на стъкломата т.е. резултатът пак е само радост за окото.Технологията за изработка на карбонови детайли изисква специални смоли , вакуум преса и автоклав за изпичане.Едва тогава може да се разчита на най-ценната характеристика - здравина/тегло.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Показаното на клипа изглежда добре и радва окото - но само толкова.Изработката на калъп и карбонов детайл от него също е нерентабилно понеже здравината ще е приблизително като на стъкломата т.е. резултатът пак е само радост за окото.Технологията за изработка на карбонови детайли изисква специални смоли , вакуум преса и автоклав за изпичане.Едва тогава може да се разчита на най-ценната характеристика - здравина/тегло.

Няма лошо да има радост за окото :) ...Това което казваш за технологията на изработка от карбон е така,но в случая тези китове са с така наречения СУХ карбон ,с който се оперира точно по този начин както е показано на клипчетата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като гледам калника от последния клип/ от един слой карбон и 3 слоя стъкломат/ и като гледам как газят по него и се огъва без да има и драскотина, стига да е само мит,а. че си е здраво и еластино е неоспорим факт :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е мит-наистина е много здрав и еластичен материал...Гледал съм клипове с извращения върху карбонови капаци,включващи заливане с запалими течности,палене скачане върху тях и накрая само един влажен парцал иии...е като нов :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно с карбонов плат и малко стъкломат стават чудеса. :D:lol::)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А карбонов плат може ли да се напазарува в БГ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тук трябва да има карбонов плат :blink: 1. Кар Систем, София:http://www.carsystembg.com/ocms/opencms/mailform/кв. „Горубляне”Промишлена зонаНа последната спирка на автобус № 305, срещу „Пейфил”Тел: 02 971 47 36, 971 47 100887 668 015; 0886 603 524факс: 9 753 009E-mail: office@carsystembg.com2. Асен Кожухаров, Пловдив:http://www.akp.bg/en/about.htmlПродуктов каталог:http://modelistika.com/Pictures/laminatni_teh/smoli.docАСЕН КОЖУХАРОВ & Партньори, ЕООДУл. “Никола Делев” № 3П.К. 2074003 гр.ПловдивТел.: 032 96 75 16Факс: 032 96 75 17E-mails: kozhouharov @ abv.bgak_partners@dir.bgБАЛКАН Композитни Полимери, ПловдивУл.”Георги Бенев”№ 34003 гр.ПловдивТел./Факс: 032 96 82 31E-mail: balkan.composite@abv.bg3. Булестер (Bulester), гр. Елин Пелин:Елин Пелин, бул.Новоселци 4, п.к. 28телефон: 072566800факс: 072566800web site: www.bulester.comemail: bulester@bulester.com4. Балкан Консулт, София:http://www.bkkbg.com/БългарияСофия 1700Ул. Могилата № 10Балкан Консулт Комерс ЕООД(00359-2) 862 42 55(00359-2) 862 41 185. Бестимекс (Bestimex), София:http://www.bestimex.net/София, 1220ул. "Иван Георгов" No1Ател.: (02) 926 58 58факс : (02) 926 58 486. Сикаhttp://www.sika.bg/products.html1517 Софиябул. Ботевградско шосе 247Телефон: +359 2 942 45 90Факс: +359 2 942 45 91E-Mail: info@bg.sika.com9000 Варнаул. Бук 7, ап. 2Телефон / GSM: +359 885 015 330E-Mail: nikolov.georgi@bg.sika.com

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти си като енциклопедия бе мой! Бравос за данните на фирмите!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерсаж,едната фирма има дистрибутор и във Варна-тея дни ще ги прослушам! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...