Guest PARADOX_sf #1 Публикувано 22 Април, 2004 Някой може ли да ми даде инфо за B16A9? Не става дума за D16А9, а за B16А9!Тоя мотор го видях вчера.Знам, че много върви. На Роувър 416и май беше. Не ме дръпна, но съм доста впечателн от вървежа. Има и няква джаджа която наподобява ВТЕК. Врътка разпределителния вал на изходящите клапани според оборотите, но май не променяше хода, а само момента на отваряне и затваряне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda #2 Отговорено 22 Април, 2004 Няма такъв мотор Най-вероятно си видял да пише D16A9 и "D"-то ти се е превидяло на "B" Иначе D16A9 си е мотор с доста сериозни характеристики: 1.6 16V PGM-Fi DOHC - 96 kW/131 коня. Така че... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf #3 Отговорено 23 Април, 2004 Пич и аз не вярвах на очите си, но погледнах блока и там пишеше B16A9!!! А поне кой друг мотор на Хонда има такава джаджа за връткане на вала? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Ombre #4 Отговорено 23 Април, 2004 джаджа за връткане на вала?Нищо не "врътка" вала.На тоя двигател единия сензор от делкото е монтиран на EX разпределителния вал.Точно него си видял.А двигателя е D16A9 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове