Jump to content
Phenom

Отстранвяване на проблем (АБС)

Recommended Posts

Здравейте колеги по оръжие :rolleyes: , въпроса ми е следният.Значи установих един проблем малко след като взех прелюда ,при известно каране спирачната течност се губи(отива в казанчето на абс-а ) и не се връща за жалост така след като свърши в казанчето се досещате кавко става :lol:Проблема го отсранявам като наглеждам спирачната течност (ръчно прехвърлям със спринцовка течността обратно) Първия ми въпрос е :Въпроса ми е къде е проблема в абсаВтория е : Как мога да спра подаването на течност в казанчето Може би като изключа бушона на абс-а ли де дазнам .Просто искам да оправя проблема дан си играя със спринцовката След време като се опарича мога да сменя абс-а примерно :Надявам се дами кажете и от какво може да е да търся такава част ако не емного скъпа..Става дума за ф20а4 95 гБлагдаря на отзовалите се :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето какво намерих остана да го разгадаем ;)Блока на електромагнитните хидроклапани управлява спирачната течност. Във всеки от контурите на спирачната система има по 2 клапана- входящ, който отваря пътя на спирачната течност от акумулатора за налягане към работния /колесния/ цилиндър, когато трябва да се увеличи спирачното усилие и изходящ, позволяващ спирачната течност да се върне обратно в казанчето, когато трябва да се намали налягането, респективно спирачното усилие. При изправна ABS, тези клапани или се отварят или затварят по ред, ако в системата трябва да се запази непроменено налягане.

Редактирано от Phenom

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде колеги включете се

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ъ? Като се напълни казанчето на АБС-а какво се случва? Ако се напълнят и двете казанчета какво ще се случи?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми като остане без спирачна течност ..Освен да глътне въздух системата ида остана без спирачки не виждам какво трябва да се случи :)Като се напълнят казанчетата:Според мене ще избие в казанчето на абса,защото от там не се връща обратно..

Редактирано от Phenom

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми като глътне спирачната течност и се налапа ABS с въздух-няма да имаш ABS,а спирачки би трябвало да имаш без никакъв проблем

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми като глътне спирачната течност и се налапа ABS с въздух-няма да имаш ABS,а спирачки би трябвало да имаш без никакъв проблем

Не си ме разбрал казанчето на абс-а се напълва а казанчето на спирачките остава празно и те гълтат въздуха :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а-а,това е друга бира,ма ба ли мама му оти така праи

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ти е от старите ABS-и, може да се разглоби модулатора. Вероятно проблема е там, някои запекъл клапан, семеринг или о-пръстен за смяна... най добре си прочети сървис мануал-а за подробности как се разглабя/сглабя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То смятай ше е лудница :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е ти какво очакваш? Да дойда да ти го оправя ли? :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...