Jump to content
Walker Japan

Въпрос за километраж

Recommended Posts

Здравейте колеги,миналия ден с приятелката ми пътувахме извън града и аз бях пуснал навигациата на телефона и тя забеляза,че имам отклонение в скоростта и то голяма,помислих,че ГПС-а не ми е верен :D Днес речих да направя сравнение,един приятел с едно БМВ ме вози и аз пак пуснах ГПС-а за да видя дали грешката не е в моя ГПС и,но при него отклонението нямаше,всичко беше нормално!После помолих един приятел с хонда като мойта да ме повози и направих пак сравнението при него отклонение имаше,но малко!При скорост 60: ГПС показа -59 при 80: ГПС -78Мойте данни са следните при скорост 60 км: ГПС-а отчита-47,при скорост 80 км: отчита-- 65 прис 100---82 :D :D :D Което според мен е доста!! Разликата между двете коли е,че аз съм със гуми 175\65\14,а той 195\55\15 Кажете какво да правя,как да отстраня проблема,проблема в гумите ли,е в километража ли е,как да процедирам :D :D ;) Колата е Хонда Сивик 97 година 1,5 114 коня В-тек Благодаря на всички за отговорите! :P;):D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на тез капли гуми 60 според мен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гумите ти са малко малки. Доколкото знам, на 6 ген стандартните са 185/60/14. При сравнение между твоя размер и стандартния за модела се наблюдава намален диаметър на гумата с 5мм. Не съм математик, за да ти кажа точно с колко км влияе това, но сигурно има разлика, а и като се има предвид, че на сивиците километража леко лъже, и ето ти отговора. Все пак, най-лесно би било да смените гумите с тези на твоя приятел с хондата и пак да пробваш с ГПС-а.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мислех,че на този модел хонда заводския размер е такъв,на вратата ми пише това 175/65/14 :D Иначе ДА точно това мисля да правя,да си разменим гумите и джантите и пак да засечем,да видим,какъв ще бъде резултата! :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

175/65/14 си е заводския размер за 1.5 втек-а

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:D Съжалявам, че съм подвел колегата...проверих и тук:http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/4361.htmlи наистина това е размера ... ако имаш възможност пробвай и с други уреди.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

175/65/14 си е заводския размер за 1.5 втек-а

Значи проблема,не е в гумите!Според мен,на моя приятел гумите като са 195/55/15 би трябвало при него да има голямо отклонение,все пак гумата като е по голяма прави по голям,оборот,и трябвало да лъже повече :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
http://www.avtogumi.com/тук има калкулатор с който може да си сметнеш разликата в скоростта, няма нужда да сменяш гуми и да мериш....според мен разликата е прекалено голяма за да е от гумите при положение че са си точни по размер, незнам какво друго може да е...километража мисля че е на жило?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

извинявам се за офф-а,но вчера гледах един клип на момче от кипър и ми се видя доста нереален (хонда интегра 1.6 от автоматик на скорости) ВИДЕО това възможно ли е на 3-та 190км/ч ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

километража мисля че е на жило?

Не е. Електронни са. На мен преди няколко дни ми се прецака оборотомера и почна да показва с около 500-800 оборота по-малко...смених го и се оправиха нещата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Решението е нов километраж,ама в тая криза,за километраж ли да даваш пари за бензин ли :D Като пари,някой знае ли колко е нов километраж,втора употреба ли да се взема или се продават и нови ! :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намери някой колега, от който може да вземеш само за проба, за да се убедиш, че уреда е сдал багажа и чак тогава купувай :P Само уреда за километрите трудно ще намериш (не че е невъзможно), 3та уреда комплект предполагам около 50-60 лв :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намери някой колега, от който може да вземеш само за проба, за да се убедиш, че уреда е сдал багажа и чак тогава купувай :P Само уреда за километрите трудно ще намериш (не че е невъзможно), 3та уреда комплект предполагам около 50-60 лв :P

Един колега ми предлага от 5 ген само уреда за километража,мнения дали ще стане на моята 6-ца :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Естествено че няма да стане - нямат нищо общо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи по принцип е нормално скоростомера да показва поваче от реалната скорост, всички коли и мотори са така по някакви съображения на производителите...ако показва 5-10% поваче от GPS-а мисля че е горе долу нормално, но 10% са много, 5% е нормланотова е ако колата е с оригиналния размер гуми, ако е с по малки гуми отклонението се увеличава! ако е с по голями намалява, ако е с някви баници 17 цола може даже километража да ти показва по малко от GPS-a.казваш че при 100 по скоростомер ГПС-а покзава 82, това са близо 20% отклонението което нее нормално!разликата между 175/65/14 и 195/55/15 (като на другата кола която си засичал и нее давала отклонение) е 2% в показанията на скоростомера. тоест километражите ако ви работят еднакво би трябвало ти като караш със 100 неговия километраж да показва 98 ! нее от гумите.

Редактирано от sa6o46

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен GPS-a показва с около 10км/ч по-малко при скорост 160-170км/ч, при скорост 80км/ч показва с ок. 5-7км/ч по-малко, а при 50км/ч показва ок. 3км по-ниска скорост. Може и при мен да е прецакана работата, но поне така си знам, че превишавам по-малко отколкото си мисля, че превишавам ;) Чудя се дали показанията на скоростомера са вързани с тези на километража? Ако е така ще се получи бонус, че колата е на по-малко километри, отколкото пише.Негативът е, че вероятно и разходът ще се окаже по-голям, отколкото го засичам реално...П.С. Със заводски размер гуми съм (185/60/R14)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги аз миналия ден си мислех и за показанията на обортомера,ако сроростомера показва невярно,то тогава и обортомера показва невярно ! При скорост 60 км. на 4-та предавка,обортомера е залепил на 1500-1600 оборота и лампата еконо работи!Забелязах "Еконото" на моя приятел изключва на 120 км.!А при мене Еконото излючва на 130 км. при 3000 оборота! Би трябвало и обортомера да дава някаква грешка,според мен до някаква степен и двата уреда на таблото на която и да е кола са взаймно зависими един от друг и в помощ на водача!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен GPS-a показва с около 10км/ч по-малко при скорост 160-170км/ч, при скорост 80км/ч показва с ок. 5-7км/ч по-малко, а при 50км/ч показва ок. 3км по-ниска скорост. Може и при мен да е прецакана работата, но поне така си знам, че превишавам по-малко отколкото си мисля, че превишавам :D П.С. Със заводски размер гуми съм (185/60/R14)

напълно нормално

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...