Jump to content
Guest Vaso

Спирачките ми няма ги вече

Recommended Posts

Guest Vaso

Здравейте радвам се, че попаднах на това място.от една година имам CRX 1.6 DOHC страшно съм доволен сравнение с предишната (Опел) не си мисля и да правя вярно 86та е ама е добра, точно като на Opel Destroyer та на въпроса:Сменях накладките и се оказа че преден ляв апарат не движи а цилиндърчето натиска само вътрешната накладка, как се поправя или какво трябва да сменя по него или цялото ли ????Ако има някой който се е сблъсквал с този проблем моля да ме светне, както и до настройката на ръчната, че и там малко не ми е ясно жило? барабан?кое първо се настройва и кое второ.Предварително благодаря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Моите пък ги запалих, превих едно извънградско планинско по завоите, особено на спускане газ-спирачка. И спирам да питам един човек за пътя, той вика "гумите ти горят"слизам аз, гледам - малки пламъчета между спиците на джантите. От спирачните апарати се носи пушек и лек пламък, дисковете светят. Докато ги гледах и спряха да горят, но ми опушиха джантите. Гледах-гледах, нищо изгоряло нямаше, апаратите добре, спира си колата нормално...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Моите пък ги запалих, превих едно извънградско планинско по завоите, особено на спускане газ-спирачка. И спирам да питам един човек за пътя, той вика "гумите ти горят"слизам аз, гледам - малки пламъчета между спиците на джантите. От спирачните апарати се носи пушек и лек пламък, дисковете светят. Докато ги гледах и спряха да горят, но ми опушиха джантите. Гледах-гледах, нищо изгоряло нямаше, апаратите добре, спира си колата нормално...

Ти си ненормален!Не ти ли завря поне сипрачната течност?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BOGIE

И аз ги палих моите преди 2 седмици докато бях в ПЛ много е яко, като спрях пред нас едно саседско дете си помисли че колата гори :P и аз пак с целия си акъл викам иа да видя да ли са загрели тасовете беше ме страх да не се разтопят, та попам тук пипам там и като пипнах болта се игорих много яко НЕ СИ ПИПАЙТЕ БОЛТОВЕТЕ АКО ВИ ПУШАТ СПИРАЧКИТЕ. :):):P;););););):P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

Vaso:Раздвижи го като свалиш болтчето отдолу и нагоре на долу разддвижваш като го гресираш! За ЦРХ не сам сигурен дали е така , с едно болтче и нещо като ос от горе на която се пързаля, ама няма начин да не е!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vaso

Vaso:Раздвижи го като свалиш болтчето отдолу и нагоре на долу разддвижваш като го гресираш! За ЦРХ не сам сигурен дали е така , с едно болтче и нещо като ос от горе на която се пързаля, ама няма начин да не е!

Развих го ама като,че другата ос е ръждясала сложих му кво ли не като почнеш карамба, спирачна, преобр.за ръжда ама не мърда.буталцето бачка ама челюста не мърда.Трябва да пробвам с някое по сериозна менгеме може би така че да не нараня апарата или пък ако можех да го разглобя, но не помръдва пустото му нещо.Кат се замисля пак спира но лошото, е че само отвътре.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Ти си ненормален!Не ти ли завря поне сипрачната течност?

Завря ами, спирачката беше в най-долната си част на хода и гумите не можех да ги блокирам вече при спиране, че почнах да спирам по-отдалече преди завоите (и да влизам още по-злобно) - но не намалих!На Москвича, на спускане от Бузлуджа, съм зачервявал дисковете и барабаните (махнах му регулатора отзад, как подава задницата в завой ако натисна спирачката :)) и аз тогава си оставих пръстовият отпечатък на ДЖАНТАТА - не ми се мисли болтовете как ли са били загрели. От тогава загряла спирачка не пипам!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

VASO:Добре де , то се движи с плъзгащо движение там.То ясно че като е запекло не се е движело но и при въртеливото движение при сваляне пак не мърда? Че ти отзад големите болтове ли си свалял за да смениш накладките?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vaso

VASO:Че ти отзад големите болтове ли си свалял за да смениш накладките?

:plane: Не човече не сам чак толкоз зелен апарата работи но блокът който се плъзга и действа във времето при изхабяванет на накладките не мърда затова сега буталцето бута само вътрешната накладка т.е. спира само от вътрешната страна на диска.Ама споко сутринта минах покрай един мой познат майстор и той обеща да ми помогне още днес след бачкане Ще го направим.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

Не човече не сам чак толкоз зелен апарата работи но блокът който се плъзга и действа във времето при изхабяванет на накладките не мърда затова сега буталцето бута само вътрешната накладка т.е. спира само от вътрешната страна на диска

????????????????????Нещо не ми стана ясно , не си ме разбрал правилно! А колкото до зеленото, аз първия път като си сменях накладките ,от каде де знам че си имало малко болче и от горе запеклата част / както при мен/ се завърта с доста осилие и като успееш да го завъртиш вече лесно,гресирам,аз развих двата болта от зад и свалих целия апарат са се подвижната част/НЕПОДВИЖНА ПРИ МЕН/ и така си смених накладките! После разбрах как да го раздвижа! Това беше преди две години! Вече я знам на изуст!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest jamie

Здравейте радвам се, че попаднах на това място.от една година имам CRX 1.6 DOHC страшно съм доволен сравнение с предишната (Опел) не си мисля и да правя вярно 86та е ама е добра, точно като на Opel Destroyer та на въпроса:Сменях накладките и се оказа че преден ляв апарат не движи а цилиндърчето натиска само вътрешната накладка, как се поправя или какво трябва да сменя по него или цялото ли ????Ако има някой който се е сблъсквал с този проблем моля да ме светне, както и до настройката на ръчната, че и там малко не ми е ясно жило? барабан?кое първо се настройва и кое второ.Предварително благодаря.

При Омбре преди време метнах едни такива спирачни апарати с липси по тях - ако ти е проблем някой от супортите-иди и говори с него.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vaso

малко болче и от горе запеклата част / както при мен/ се завърта с доста осилие и като успееш да го завъртиш вече лесно,гресирам.

:plane: Малкото болтче е на подвижната част или???Ако можеш ми кажи при мен са така:1 2 големи основни2 1 голям маркучето3 Пропката за обезваздушаване4 1 за подвижната външен5 1 от другата ос но под гумичката??? този не мога да развия.Но мисля,че те разбрах мерси много.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

То така не стаа! ТрЕА на място на Живо! Ако още не си предприел нищо до 02.05.3004 на срещата ша го видим! Нямам схеми! Ако Джейми има да постне ,че буквите не вършат работа!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest jamie

То така не стаа! ТрЕА на място на Живо! Ако още не си предприел нищо до 02.05.3004 на срещата ша го видим! Нямам схеми! Ако Джейми има да постне ,че буквите не вършат работа!

ELCATSНе мога да ви разбера вас с по-новите коли защо упорито не използвате този линк ???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vaso

:o Мерси братлета цяла събота си утрепах ама го направих трябваше да го сваля и да го "пресовам" толкова беше запекло, че даже и кореселина не помогна.Ама онази преса го разби пустото му лостче просто го избутахме.от там нататък ви е ясно смазване сглобяване и айде на пътя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

Не мога да ви разбера вас с по-новите коли защо упорито не използвате този линк ???

За тези, които си имат канадски сивици не стаа! Аз иначе го имам тоя линк но не се сетих!

Мерси братлета цяла събота си утрепах ама го направих трябваше да го сваля и да го "пресовам" толкова беше запекло, че даже и кореселина не помогна.Ама онази преса го разби пустото му лостче просто го избутахме.от там нататък ви е ясно смазване сглобяване и айде на пътя.

Поздравления! :o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest jamie
Не мога да ви разбера вас с по-новите коли защо упорито не използвате този линк ???

За тези, които си имат канадски сивици не стаа! Аз иначе го имам тоя линк но не се сетих!

Канадския е просто USDM.

USDM Acura EPC

Това не е нов линк, но мисля че точно това ти е нужно :-))) Имам го свалено, може да ти го донеса на СД на сбирката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

Мерси ! Може, че тук интернета е мъка! Нищо не отвария! Проксита и други и е с 1-2 КБ/сек

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest jamie

Мерси ! Може, че тук интернета е мъка! Нищо не отвария! Проксита и други и е с 1-2 КБ/сек

Ще го запиша тогава ! :-)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Nightwalker

Мисля че тук е мястото да попитам:Някой може ли да ми препоръча място от където да си купя нова спирачна помпа за 3 генерация сивик че мойта почти е здала багажа (педала "потъва" но като напомпаш веднъж се 'втвърдява' и много трудно блокират колелата) а и колко горе долу да приготвя?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest M_TYPE

(педала "потъва" но като напомпаш веднъж се 'втвърдява' и много трудно блокират колелата) а и колко горе долу да приготвя?

Колега що не земеш да си обезвъздушиш спирачките, та тогава сменяй помпа!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

(педала "потъва" но като напомпаш веднъж се 'втвърдява' и много трудно блокират колелата) а и колко горе долу да приготвя?

Колега що не земеш да си обезвъздушиш спирачките, та тогава сменяй помпа!
няма да е от това а най-вероятно са му заминали гумичките и изпускат :heart:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest atanasbe

абе стига сте се ровили в 2004 :heart::kiss::lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития