Jump to content
R-Racing

скоростни кутий/предавателни числа

Recommended Posts

Здравейте колеги,Интересувам се предавателните числа на D16Z6 и D16Z9 еднакви ли са ?също ако някой може да сподели какви са предавателните числа на D14A1 ? Благодаря ви предварителноПоздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако кутийте на z6 и z9 са еднакви ?? значи съм намерил това което ми трябва ако греша поправете ме !

Другото нещо което ме интересува до каква степен влияят стотните в предавателното число ?!

Примерно

0.909 ---- 0.937 до каква степен е усезаема тази разлика ?

0.702 ---- 0.771

Ако някой може да сподели мнението си ще бъде много хубаво..

Благодаря ви предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото се простират моите познания предавателните числа на кутиите на D16Z6/Z9 са еднакви.Кутия D14A1:

Number	L31st	3.2502nd	1.8943rd	1.2594th	0.9375th	0.771Reverse	3.153FD	4.250

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колега за отговора :cool: можеш ли да ми кажеш дали тази разлика в стотните е усезаема ? или е прекалено малка за да се усети ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ти кажа честно - нямам представа дали ще има осезаема разлика.Но ако спекулирам малко - дори ти да не усетиш разлика(с дупе-метъра :cool: ) ще дадеш по-добро време с по-късите скорости.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да...но като главно идеята ми е да си направя 5тата малко по дълга ... и затова ме интересува тази разлика в числата дали ще има смисъл или само ще си изгубя времето...5та [в момента] [0.771] към 0.702

Редактирано от HondaRacing

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами според този калкулатор (предполагам е верен)ЦЪК

При 23 инча диаметър на гумата(не джантата), при 4.25 FD, при 3000 оборота, на 5-та с 0.702 = 110км/ч

При 23 инча диаметър на гумата(не джантата), при 4.25 FD, при 3000 оборота, на 5-та с 0.771 = 100км/ч

(23 инча приблизително е диаметъра на 195/50/15)

Ти си прецени дали те устройва. Колегите и те ще дадат мнения.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колега за линк-а и за информацията също :( сега вече ще мога да взема решение.. :cool:Поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

все пак ако някой му се намира подръка някой калкулатор който смята final drive може да постне :cool:Поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно гледам да не се изказвам в технически ама на теб няма как да не ти дам джокер :cool:http://www.zealautowerks.com/transcalc.php - ето ти линк, смята всичко. Има и готови кутии, също може да дадеш готова и да коригираш дадена стойност. разлика в числото над 0.050 се усеща. Като разлика близка до 0.100 е дооста осезаема.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...