румен петков 2 #41 Отговорено 6 Април, 2011 http://www.picvalley...JPHcASwCBUm.JPGПреди една седмица най-после ми доставиха от Карада Варна оригинален температурен датчик (чак от Япония).Дано не е радиоактивен... Завинтих го на катализатора,махнахме резонаторното гърне,сложихме обратно катализатора,свързахме буксата на датчика и о чудо... индикаторът най-после спря да свети! Сега остава да засека разхода.Сигурно няма да е много голям,защото забелязах че разхода се повишава само при минусови външни температури.Така че ще ви информирам за окончателния резултат чак през следващата зима. Но засега ми се струва, че видимо се вдигна мощността.Набира като самолет.Благодаря за всички мнения. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
румен петков 2 #42 Отговорено 19 Април, 2011 Всъщност мога да ви кажа и междинни резултати,ама няма да повярвате.То не е и за вярване.Значи наблюденията ми са за разхода на извънградско.През зимата беше 10 / 100,през лятото -7 / 100.Това преди да сложа новия температурен датчик на катализатора.Така.Днес при празна кола (само около 15 кг. багаж и лично тегло на водача 70 кг,и при максимална скорост 100км/час,но преобладаваща 80км/час.Разход засечен на принципа-тръгвам пълен до отказ,преминавам 130км. и зареждам до отказ-7.100 л бензин?Разход извънградско-5.4 л/100 км.Колкото чисто новата ми тойота корола която е още в гаранция само че тя е дизел,и ми излиза по-дебело.Сега.Може да е станала някаква грешка.Ще се се опитам да повторя замерването на по-дълго разстояние,макар че от 1 месец карам королата понеже е "по-икономична",и сега временно търкалям ЦРВ-то,че тойотата е в сервиза за пребоядисване на задната броня заради една дразнеща драскотина.Но ако действително е толкова разхода,ще се опитам да се ухапя от яд където не мога да се стигна,защото за новата закупена от магазина тойота дадох такива пари,дето не мога да си ги върна вече ако я продам.Че и е с по-малко екстри от ЦРВ-то. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
румен петков 2 #43 Отговорено 20 Април, 2011 Всъщност сега се сещам че при първото зареждане,бензинаджията доля около 1,5 литра във тръбата на резервоара,за не ми връща дребни.Което прави 8.5 л./130 км.т.е. около 6.5л/100км. разход извънградско.Пак е добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове