Jump to content
Guest doggy

Някой чувал ли е за такова нещо

Recommended Posts

Guest doggy

Аве хора някой 4увал ли е за 2.0л двигател на прелюд който го слагат на 2 генерация само за Япония който е нещо от рода на 180 или 190 коня и 230-240нм вьртящ момент,сигурен сам 4е сам го гледал в някакьв сайт но сега не мога да го открия,има в варна един такьв с дясна дирекция само че 3 генерация,говорил сам с собственика ведньж и той ми каза че неговия прелюд е с такьв двигател,аз лично не сам го виждал така че някой може ли да даде малко светлина по вьпроса :offtopic:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest buddi5

Аве хора някой 4увал ли е за 2.0л двигател на прелюд който го слагат на 2 генерация само за Япония който е нещо от рода на 180 или 190 коня и 230-240нм вьртящ момент,сигурен сам 4е сам го гледал в някакьв сайт но сега не мога да го открия,има в варна един такьв с дясна дирекция само че 3 генерация,говорил сам с собственика ведньж и той ми каза че неговия прелюд е с такьв двигател,аз лично не сам го виждал така че някой може ли да даде малко светлина по вьпроса :bash:

<{POST_SNAPBACK}>

2.0l 133кс ; 2.2 150кс ; 2,3 160кс ; 2.2витек 185кс между 2.0 и 2.2 разликата е само в дължината на хода на буталото иначе са едини и същи :help:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest doggy

да,за тея двигатели ми е ясно ,но аз ви казвам за модел който е края на 90-те години и за витек не се е 4увало още,значи сайта в който го видях беше сложен на прелюд 2-ра генерация и беше заводско кабрио и този двигател беше само за япония :bash: ако успея да намеря такьв двигател и да го прасна на сиви4ето ще се родя :help:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

Човека говори за 2-ра или 3-та генерация Прелюд,не за 4-та или 5-та.аз имам 3-та генерация и тя се предлага само с 2.0 двигатели в две модификации.единия е 12 клапана с два карбуратора и е 109-112 конски сили,а другия(моя беше такъв) е 16 клапана,инжекцион 137-140 конски сили.има и един който е много рядък май и е като моя,но е 150 конски сили поради липса на Ламбда и други простотии.в Северна Америка са продавали 2100 кубика който е почти същия като моя,само е разстърган малко като диаметър на цилиндрите.мощността му се запазва 140.за 2 генерация знам със сигурност че има 1,8 12 клапана с два карбуратора и е около 130 коня,както и и 2,0 който всеки в този форум търси да купи защото може да му се сложи Втек глава от 1,6 сивик и да стане над 200 коня:bash:но стандартно такъв за какъвто питаш няма.поне не серийно производство.ако някой знае нещо повече по този въпрос с радост бих понаучил нещо ново.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

doggy Публикувано на Днес, 03:32 PM   да,за тея двигатели ми е ясно ,но аз ви казвам за модел който е края на 90-те години и за витек не се е 4увало още,значи сайта в който го видях беше сложен на прелюд 2-ра генерация и беше заводско кабрио и този двигател беше само за япония  ако успея да намеря такьв двигател и да го прасна на сиви4ето ще се родя 

Човече,май ще ти е по-лесно да си намериш един H22A и да си го праснеш директно.пак ще е около или над 200 коня.от теб зависи.сигурно по-горе имаш предвид края на 80-те години,не 90-те?ако е така значи си говорим строго за 3-та генерация(произвеждани от '87,5-'91),т.е. като моя.на кабрио съм виждал една снимка само(син прелюд с бяла кожа вътре)Ако е този е толкова СДЕЛАН че едва ли е заводско изпълнение.Информацията която ти написах е това което знам за серийно произвежданите от Хонда Прелюд-и 3 генерация.но лесно можеш да ги преработиш до кам 300+ коня на колелата,може тази която си видял да е такава.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest chikiriki

doggy Публикувано на Днес, 03:32 PM

да,за тея двигатели ми е ясно ,но аз ви казвам за модел който е края на 90-те години и за витек не се е 4увало още,значи сайта в който го видях беше сложен на прелюд 2-ра генерация и беше заводско кабрио и този двигател беше само за япония  ако успея да намеря такьв двигател и да го прасна на сиви4ето ще се родя 

Човече,май ще ти е по-лесно да си намериш един H22A и да си го праснеш директно.пак ще е около или над 200 коня.от теб зависи.сигурно по-горе имаш предвид края на 80-те години,не 90-те?ако е така значи си говорим строго за 3-та генерация(произвеждани от '87,5-'91),т.е. като моя.на кабрио съм виждал една снимка само(син прелюд с бяла кожа вътре)Ако е този е толкова СДЕЛАН че едва ли е заводско изпълнение.Информацията която ти написах е това което знам за серийно произвежданите от Хонда Прелюд-и 3 генерация.но лесно можеш да ги преработиш до кам 300+ коня на колелата,може тази която си видял да е такава.

<{POST_SNAPBACK}>

или пък направо един F20C2 си прасни ! те във варна малко по трудно се намират от H22 и B16a но ти потърси вместо да избързваш !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest doggy

аве пи4ове то ми е ясно 4е такьв двигател няма да намеря,който има няма да го продаде,просто ми беше интересно дали някой е 4увал за такьв,щото джапанезетата са такива,бадете сигурни 4е има разработки на двигатели за япония за който не сме си и помисаляли 4е може да има :bash: и то двигатели с доста по голям потенциал,а за тоя двигател може да питате и мирен,той познава 4овека с 3-тата ген прелюд който май е с такьв мотор :help:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...