Jump to content
Guest doggy

ел.проблеми

Recommended Posts

Guest doggy

Здравейте колеги,имам мальк проблем,като цяло разбирам доста от двигатели и прили4но от ел.инсталации но :blink: преди 2месеца си взех едно 5-то хеч-че д15б2мотора и лампата за акумулатора не ми свети изобщо,значи проверил сам си зарядката която на запален двигател е 14волта на фарове и задния подгрев пада до 13.6волта следователно акумулатора ми зарежда,проверил сам кабелите как са и те са здражи :) извадих таблото и замерих на самата крушка какво идва и останах учуден-и на двете пьтечки ми идва + и нещо не мога да зацепя,или аз не сам замерил нещо като хората или има някаква аномалия,най лесно ще сваля динамото ама пьрво да попитам да не го свалям напразно :P ако някой се е сбльсквал с подобно нещо да даде някакьв сьвет :offtopic: и м/у другото да попитам за още нещо абе нещо ми прекьсва от време на време като карам или превклю4вам от 1-ва на 2-ра в самото начало,на място се реже добре ама в движение попрекьсва,смених си свещите и не се е оправила още,сложих и денсо уж са добри,смених и горивен и вьздушен филтьр и пак е така,от време на време се оправя и после пак почва да се дьржи зле,някой пьт пали с пове4е вьртене някой пьт от показването на ключа само :blink: имах мальк проблем с делкото,щото преди да я взема някой се е изявявал като мАйстор по него и не знам как е успял да го свали и да го обьрне обратно ;) при което е разбил жтулката му отзад и е скьсал семерингата му:Dбаси 4е както и да е направих го и не знам може ли да има някакьв проблем от него,палците на капа4ката са малко поизядени задето е бльскал палеца по тях преди,може ли да е от нея или нещо става с налягането на бензина,хаха аре няма да ви занимавам повече с глупости ако някой знае да помага :D аре пичове

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

колега много проблеми си изредил, и за съжаление на никой от тях не мога да ти помогна, никак ме няма по жичките. по-скоро се включвам и аз към твоя въпрос - и на мен понякога ми се случва да не ми свети лампата на акумулатора като дам на контакт - пускам всички консуматори, връщам напред-назад ключа, но не светва. като запаля и огася, вече светва.наскоро сменях алтернатора и не знам да не би и 'новия' да сдава багажа нещо. иначе и аз го мерих и зарежда както трябва, акумулатора и той държи добре, всичко изглежда наред.а като ми изгоря стария алтернатор, на пътя на магистралата, светна лампата точно за 2 секунди и изгасна. след 200 км и колата изгасна, но лампата на алтернатора така и не светна след това.не я разбирам тази лампа при какви условия свети и защо не ми свети на мен винаги

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest maskata

В другите алтернатори има един диод които е специално за лампата която светва вероятно тои ви прави проблем, но искам да отбележа че не сам отварял алтернатор от хонда така че може да греша! А за двата плюса не изклучено и да имаш някои кабел не кадето трябва вързан ако ти е пипано динамото! Така че първо това провери!

Редактирано от maskata

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest D16A8

В алтернатора е проблема. Моя изгоря (статора) преди около половин годна и успях да намеря място където да ми го пренавият. Това няма значение, но преди около седмица и на мен спря да ми свети тази лампа. Имаше някакво зареждане, което беше по-слабо от нормалното, но не беше достатъчно. Купих си нов (втора ръка) и сега всичко е наред. Не е било от статора, най-вероятно шалтер според мен. Потърси си шалтер или цялата тази карантия, която е под капака на алтернатора.

Редактирано от D16A8

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest doggy

Ок пичове ще разглобявам зна4и няма как :censored:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest maskata

Ок пичове ще разглобявам зна4и няма как :censored:

<{POST_SNAPBACK}>

Ako искаш като го разглобиш прати снимки може и да мога да ти помогна по нета.

Ако си решил сам да се мъчиш търси един малък диод които най вероятно се намира някъде между четирите основни (големи са по корпус)

успех с начинанието и да пишеш какво си постигнал! :(

Редактирано от maskata

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

Аз съм ел-техник.Мойто динамо го разглобих от спортна злоба-да видя що работи:bash:,не само него де-си4ко дето се разглобява по колата.Сивика си има по принцип проблем с тая пу4а въшка акомулатора.Добавил съм втори "сух"в багажника да помага на музиката и побутнах малко генератора да компенсирам заряда.По принцип не е редно да отстрани6 проблема от генератора като смени6 карантиите под капака :help:Трябва специалист да открие първопричината за проблема ...който се явява следствие......или по точно веригата която отговаря за гасенето на лампата е дефектирала заради......еди си кое.По принцип няма смърт без при4ина..специално в хонда!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...