Guest triegger #1 Публикувано 5 Февруари, 2006 Вчера се здобих с още една Хонда Сивик с ДВГ D15B2 купих я от Враца като си тръгнах за София бензиномера сочеше под средното деление на полвина това са около 15 литъра при престигането ми в София /люлин/ стрелката беше в началото на червения сектор.По моя преценка това са към 10 литъра а разтоянието от Враца до София е 120 км.И тъй както е извесно на всички този мотор го дават кото един от най икономичните озадачавнето ми е напълно естествено. Първата ми работа като видях колата да я проверя за грешки но нямаше.Инъче си работи като часовник пали не прекъсва абе чудно ускорява си отлично.Сега искам да прачета и вашите мнения.Ще се радвам особенно ако прочета и мнението на 1net. без да ми се сърди този път Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest arsen #2 Отговорено 5 Февруари, 2006 Провери за данните на този мотор на адрес www.civic4g.com.Моята е със същия мотор и харчи на извън градско 5-6 зависи от скоростта като аз обикновено я карам с 90, 100 на 5 предавка.А в града в порядъка 7.5 -8 литра при скорост от около 60 км/h .Зависи и от сезона но дори и зимата повече от 6 ми се вижда много. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest roadracer #3 Отговорено 5 Февруари, 2006 Най-вероятно уреда не отчита вярно. При мен като влезе стрелката в червения сектор...карам още 50 км. А ако сипя бензин за 10 кинта,когато е в червеното мръдва с 0.5 санта че и повече ....се едно имам 15 литра/а реално с резервата са около 10/.Абе с две думи, ше я хванеш колко ти гори само на пълен резервоар с доливане Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest nta #4 Отговорено 5 Февруари, 2006 всеки датчик за горивото си е сам за себе сит.е. може да са били 10л ама може да са били и 5засечи си колата както трябва и тогава се кахъри Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen #5 Отговорено 5 Февруари, 2006 всеки датчик за горивото си е сам за себе си т.е. може да са били 10л ама може да са били и 5 засечи си колата както трябва и тогава се кахъри <{POST_SNAPBACK}> това е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest slus4o #6 Отговорено 5 Февруари, 2006 Аз примерно преди да си купя мойта като ходих на един оглед на нея и показваше че е на MAX ама не беше просто си седеше най горе а и има още един "бъг" като загасиш си остава и си показва колко литра има вътре Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen #7 Отговорено 5 Февруари, 2006 Аз примерно преди да си купя мойта като ходих на един оглед на нея и показваше че е на MAX ама не беше просто си седеше най горе а и има още един "бъг" като загасиш си остава и си показва колко литра има вътре <{POST_SNAPBACK}> не е бъг, а е на всички хонди така, че ако някой рече да ти муфти тунджата, да знае колко туби да си носи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Tino #8 Отговорено 5 Февруари, 2006 Аз примерно преди да си купя мойта като ходих на един оглед на нея и показваше че е на MAX ама не беше просто си седеше най горе а и има още един "бъг" като загасиш си остава и си показва колко литра има вътре <{POST_SNAPBACK}> не е бъг, а е на всички хонди така, че ако някой рече да ти муфти тунджата, да знае колко туби да си носи <{POST_SNAPBACK}> На всички не , но на тази специялно да Телевизорчето му пада стрелката като я загася и си се качва когато дам на контакт А към пича , колегите ти го казаха , засечи я с доливане или до свършване на бензина Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest shestia #9 Отговорено 5 Февруари, 2006 Аз примерно преди да си купя мойта като ходих на един оглед на нея и показваше че е на MAX ама не беше просто си седеше най горе а и има още един "бъг" като загасиш си остава и си показва колко литра има вътре <{POST_SNAPBACK}> Това и аз доколкото разбрах на сивиците си е така, не е бъг! А колкото до засечката, от датчика не можеш да си направиш никакви изводи, поне това го разбрах. Ако ти работи добре мотора и всичко ти се вижда друго редовно нищо чудно да си харчи колкото трябва. Напълни го до горе резервоара, карай поне 200 км, след това отиди на същото място и го напълни отново - това е най-сигурния начин да си спиш спокойно. Не знам дали и при другите е така, но при мене доколкото знам резервоара ми побира 45литра, а като е пълен поне на първите 100км стрелката не ми мърда, после изведнъж почва да пада рязко и в крайна сметка дори като ми е доста под чертичката която отчита половината, като отида в бензиностанцията в която си зареждам, се оказва че имам поне 20литра! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest raldo #10 Отговорено 5 Февруари, 2006 Не знам как е на 5-та генерация,но скоро сменях резервоар на моята и естественокарах до последно колата на резерва да изхарчи бензина и ече като беше заплашително на резерва свалих резервоара.И източих ДЕСЕТ (10)литра(не литъра) Прави си изводите колко е резервата и колко показва. като е пълен поне на първите 100км стрелката не ми мърда, после изведнъж почва да пада рязкоИ при мен е така Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest 1net #11 Отговорено 6 Февруари, 2006 Ще се радвам особенно ако прочета и мнението на 1net. без да ми се сърди този пътЕ айде сега.... чак да ти се сърдя Успокой се малко и си засечи разхода както трябва. Както казах колегите, всеки датчик си е сам за себе си, Пък и е зима, така че вобще не се притеснявай а я покарай 2-3 седмици.... Ако нямаш пари да я напълниш 2 пъти до горе, просто я покарай по-дълго време и я сравни с опита си до момента... неща от сорта на "колко изкарваш с бенз. за 10лв" и тем подобни.Но ако можеш да си го позволиш, от резервоар до резервоар е най-точно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest iSpider #12 Отговорено 6 Февруари, 2006 Не знам дали и при другите е така, но при мене доколкото знам резервоара ми побира 45литра, а като е пълен поне на първите 100км стрелката не ми мърда, после изведнъж почва да пада рязко и в крайна сметка дори като ми е доста под чертичката която отчита половината, като отида в бензиностанцията в която си зареждам, се оказва че имам поне 20литра! <{POST_SNAPBACK}> Да, така е, много бързо минава стрелката през средната зона Важен е също наклона на колата ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest triegger #13 Отговорено 6 Февруари, 2006 Ще се радвам особенно ако прочета и мнението на 1net. без да ми се сърди този пътЕ айде сега.... чак да ти се сърдя Успокой се малко и си засечи разхода както трябва. Както казах колегите, всеки датчик си е сам за себе си, Пък и е зима, така че вобще не се притеснявай а я покарай 2-3 седмици.... Ако нямаш пари да я напълниш 2 пъти до горе, просто я покарай по-дълго време и я сравни с опита си до момента... неща от сорта на "колко изкарваш с бенз. за 10лв" и тем подобни. Но ако можеш да си го позволиш, от резервоар до резервоар е най-точно. <{POST_SNAPBACK}> Точно така и ще направя ще я напълня до горе и ще видим тая работа.БЛАГОДАРЯ НА ВСЕЧКИ ЗА МНЕНИЯТА Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове