Jump to content
Guest Akebono

ВЪПРОС ЗА ДЖАНТИ

Recommended Posts

Guest Akebono

Искам да питам дали джанти от BMW3 (е30) стават за Honda Civic MB3 (made in UK). И на двете коли разстоянието м/у болтовете е 4х100, обаче доколкото успях да изровя от интернет диаметъра на централната дупка при БМВ е 57,1 а при Хонда - 56,1. Също се чудя дали на такава Хонда може да се монтират 15" джанти с гуми 205/50 и доколко това може да повлияе на колата (оригиналните са 14" 180/60 или 175/65). Имам предвид дали ще има проблеми с хидравликата, окачването, опиране на гумата в калника при завой и т.н. Макар че външният диаметър на 15-205/50 е същия като на 14-180/60, ама все пак...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

А какво е ЕТ-то на джантата????ако не е мн изнесена нема6 грижи с 205/50Централния отвор не го мисли,има готови втулки които се продават,ако не намери6 всеки стругар 6ти направи.А за тва как 6ти повлияе.. еми сложи ги на колата и тествай,със сигурност 6ти друса малко пове4е......http://www.tyresave.co.uk/tyresize.htmlа тука може6 да си свери6 4асовника дали слага6 правилния размер гуми :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest NCN

Искам да питам дали джанти от BMW3 (е30) стават за Honda Civic MB3 (made in UK). И на двете коли разстоянието м/у болтовете е 4х100, обаче доколкото успях да изровя от интернет диаметъра на централната дупка при БМВ е 57,1 а при Хонда - 56,1. Също се чудя дали на такава Хонда може да се монтират 15" джанти с гуми 205/50 и доколко това може да повлияе на колата (оригиналните са 14" 180/60 или 175/65). Имам предвид дали ще има проблеми с хидравликата, окачването, опиране на гумата в калника при завой и т.н. Макар че външният диаметър на 15-205/50 е същия като на 14-180/60, ама все пак...

<{POST_SNAPBACK}>

Това че са с по-голям централния отвор да не те притеснява аз съм бил с подобни дйанти, също BMW със същите параметри ето:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

A по въпроса с размера най-добре е да цъкнеш ТУК

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet

Също се чудя дали на такава Хонда може да се монтират 15" джанти с гуми 205/50 и доколко това може да повлияе на колата (оригиналните са 14" 180/60 или 175/65). Имам предвид дали ще има проблеми с хидравликата, окачването, опиране на гумата в калника при завой и т.н. Макар че външният диаметър на 15-205/50 е същия като на 14-180/60, ама все пак...

<{POST_SNAPBACK}>

моа ти отговоря от личен опит- не знам точно с къв сивик си -аз съм със седан с най -пенсионерския мотор -Д15 Б2 -ама 15-ките -7 цола широки ми ебаха майката на окачването -като имаш предвид ,че съм маняк на тема : нови гуми -балансирани джанти и преден мост !!

сега сменям почти всички тампони -отпред -отзад ,шарнир и накрайник и -минавам на 5,5 x 14 - Мак Фиорано /оргиналдъ нови :blink: /,и.....двете пружини са ми нови -щот едната наистина имаше счупване -но на хубаво място. Сега зимни съм с Фулда Монтеро -летните шса Yokohama A539-Всиякото удоволствие бая мангизи ми излезе -мъ не съжалявам!Та помисли си добре за нископрофилните гъзарии на нашите перфектни и гладки пътища!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...