Typaglava 0 #1 Публикувано 22 Март, 2010 Здравейте !! Вчера си купих Civic 98 (двигател D14A4). След 3 месечно търсене вчера ми излезе къвметът , но има "бял кахър" ... Педалът на газта заяжда - по точно като го "галя" и си махна крака не се връща в първоначална позиция и продължава да работи горе доло докъдето сам го натиснал (1500-3000 оборота). Иначе като я понастъпя (по рязко натискане) си се връща нормално. Тъй като не разбирам от коли , занимавах се предимно с мотори и от там съм фен на Хонда, МОЛЯ ЗА СЪВЕТ. Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BG88 0 #2 Отговорено 22 Март, 2010 колега или смени жилото с ново, или го свали и го смажи от двете страни с с масалце ..... имах същия проблем , същата кола ..... след смяната на жило ефекта е доста добър упсехДълго каране без авариино колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ekzotik 2 #3 Отговорено 22 Март, 2010 Здравей Колега!Аз съм с д14а4 и ми се появи този проблем след като си сложих колектор от д16з6.Не е от жило не е от дължина или смазки,а от дроселова клапа.Има една малка шпилчица шестограмна мисля че беше 2,5 с една гайка.Работата там е доста финна но като се навие с един оборот и заяждането на педала се оправя. Ако решиш сам да правиш това не се заигравай мн че иначе после трябва да си я настроиваш (влияе на оборотите на празния ход ако я разбуташ мн).Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BG88 0 #4 Отговорено 24 Март, 2010 Колега , нека добавим някои снимка ако е удобно, аз ще се разровя и аз и нека да помогнем ако можем на другите колеги ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tenzo-R- 18 #5 Отговорено 24 Март, 2010 колегата от по горния пост .. Тази малка шпилчица теи наречения огранчител на дросела... незнам изобщо какво заяждане пък може да причини тя .... ако жилото седи напънато и дросела отваря ... сам сагласен ама човека не говори за това според мен .... и според мен малко смазка и ще се оправи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ekzotik 2 #6 Отговорено 24 Март, 2010 Колега аз изказах какъв проблем съм имал и как сам го решил.Пръскал съм смазки не става и не става мислех си как кое защо и след това се насочих към 'огрничителя на дросела' и си реших проблема! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Typaglava 0 #7 Отговорено 25 Март, 2010 Вчера оправих проблемът. След като смазах каквото можах сам и не се оправи я закарах на сервиз да я види някои майстор. Оказа се че има пружинка която не си върши работата на 100% . Също така че педалът на газта не е оригинален и проблемът изхожда от некачествена смяна. Та майсторчето я смени с някаква от Мерцедес (предполагам да ме издруса с някой лев повече) и сега всичко е тип-топ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове