Jump to content
Typaglava

Проблем с педалът на газта

Recommended Posts

Здравейте !! :lol:

Вчера си купих Civic 98 (двигател D14A4). След 3 месечно търсене вчера ми излезе къвметът , но има "бял кахър" ...

Педалът на газта заяжда - по точно като го "галя" и си махна крака не се връща в първоначална позиция и продължава да работи горе доло докъдето сам го натиснал (1500-3000 оборота). Иначе като я понастъпя (по рязко натискане) си се връща нормално. Тъй като не разбирам от коли , занимавах се предимно с мотори и от там съм фен на Хонда, МОЛЯ ЗА СЪВЕТ. Благодаря предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега или смени жилото с ново, или го свали и го смажи от двете страни с с масалце ..... имах същия проблем , същата кола ..... след смяната на жило ефекта е доста добър :lol: упсехДълго каране без авариино колега :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Колега!Аз съм с д14а4 и ми се появи този проблем след като си сложих колектор от д16з6.Не е от жило не е от дължина или смазки,а от дроселова клапа.Има една малка шпилчица шестограмна мисля че беше 2,5 с една гайка.Работата там е доста финна но като се навие с един оборот и заяждането на педала се оправя. Ако решиш сам да правиш това не се заигравай мн че иначе после трябва да си я настроиваш (влияе на оборотите на празния ход ако я разбуташ мн).Успех :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега , нека добавим някои снимка ако е удобно, аз ще се разровя и аз и нека да помогнем ако можем на другите колеги !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колегата от по горния пост .. Тази малка шпилчица теи наречения огранчител на дросела... незнам изобщо какво заяждане пък може да причини тя .... ако жилото седи напънато и дросела отваря ... сам сагласен ама човека не говори за това според мен .... и според мен малко смазка и ще се оправи :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега аз изказах какъв проблем съм имал и как сам го решил.Пръскал съм смазки не става и не става мислех си как кое защо и след това се насочих към 'огрничителя на дросела' и си реших проблема!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера оправих проблемът. След като смазах каквото можах сам и не се оправи я закарах на сервиз да я види някои майстор. Оказа се че има пружинка която не си върши работата на 100% . Също така че педалът на газта не е оригинален и проблемът изхожда от некачествена смяна. Та майсторчето я смени с някаква от Мерцедес (предполагам да ме издруса с някой лев повече) и сега всичко е тип-топ.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...