Jump to content

Recommended Posts

Отварям тема, защото е крайно време да се съберат често задаваните въпроси на куп и да се сложат така, че да се виждат. Моля не спамете в темата, а пишете само въпроси с ясно дефиниран отговор. Ясно е, че няма да станат от раз нещата, за това след обсъждане аз ще допълвам списъка и ще го доокрасим ...

Пример:

Въпрос:

Какво масло да си сложа?

Отговор:

Всяко нефалшиво масло, с посочения от производителя вискозитет( означение от рода на 10W40, 0W50 на етикета) би свършило отлична работа.

Въпрос:

Стартера върти колата не пали. Какво й е ?

Отговор:

Ако след подаване на контакт не се чува характерното жужене на бензинова помпа откъм багажника, вероятно Главното реле е за презапояване.

Въпрос:

Кое гориво е по-добро ? А95 или А98?

Отговор:

Октановото число не променя енергитичноста на горивото. Поради тази причина карането с високо такова е наложително само при коли, които са склонин към детонации. Октановото число само по себеси няма да направи колата по-мощна или по икономична. Поради тази причина за оптимален финансов разход се придържайте към заводски предписаното.

Коментар: Често пъти в България, горивото с по-високо октаново число е И по-качествено, но това няма общо с октановото число.

Ще помоля да не ми се нахвърляте за верноста на информацията ! Темата е за да се започне дискусия и да се съберат всички ясно дефинирани такива случаи,а примерите ми не е задължително да са верни !... случаите могат да се разграничат и по модели за да се олесни търсещия ...

Давайте идеи и предложения, моля !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest necentrovaniq

Въпрос:Тропа/скърца ми предницата.От какво може да е?Отговор:Ходи на диагностика в сервиз да ти кажат.От разтояние е почти невъзможно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...