stanchevvv 67 #1 Публикувано 10 Март, 2010 Започвам с това , че на никой не пожелавам да му се случва в живота да организира (за свой близък или приятел) или за него самият организират животоспасяваща дарителна кампания! Деликатна е темата , защото всеки един от нас е склонен да помогне в един момент за плащането на "непосилните за семейството" такси за лечението. Само , че малко се разминават моите разбирания за "непосилни за семейството" пари с действителността. Един мой приятел наскоро катастрофира тежко , от 1-2 месеца е в будна кома наистина ми е много мъчно за него , но сега виждам , че се е организирала кампания за дарения, нужни са 80 000 $ за животоспасяваща интервенция в Израел. Всичко е точно , само , че повярвайте ми , това не е "непосилна за семейството му сума". Както семейството му , така и роднини има които разполагат с тези пари при всички положения...Моето питане е , защо се правят кампаниите? За да е по-леко на семейството с плащането или защото наистина не могат да си го позволят..?Друг пример , даже във форума имаше една кампания където бяха нужни 30 000 лв или евро (не съм сигурен) , но колеги , не мислите ли , че в днешно време с всичките възможности за заеми при една такава ситуация не бихте правили всичко възможно , за да започне лечението по-бързо и да осигурите средствата сами ? В крайна сметка бедата е за семейството (колкото и коравосърдечно да звучи) и ако те не направят всичко по силите си ,за да спасят свой близък , народа ли е длъжен да го прави? Не ангажирам никой с моето мнение и виждания върху нещата , просто ми е интересно само аз ли мисля по този начин ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове