Jump to content
pgh

Опции на търсачката

Recommended Posts

Аз съм от тоя тип потребители, които се появяват, активни са за известно време, после може да изчезна и да не влизам с месеци докато пак не ми прещрака.

Та сега съм влязъл във фаза и ми прави впечатление следното:

Всеки ден се появяват нови теми, които вече са коментирани. След 5 минути вече отдолу се пише "Ползвай търсачката"

Предполагам преди да пуснат темата някой от тези хора наистина са направили опит с търсачката, но понеже не знаят как да подобрят търсенето, а и вероятно не искат да разберат и не са намерили каквото им трябва.

Та ето инструкции за подобряване на работата с търсачката. Има ги и като хелп към самата търсачка, но не всички знаят, че са там.

Use Means

apple banana -> Find posts that contain at least one of these words

+apple +juice -> Find posts with both words

+apple -juice -> Find posts with 'apple' but not 'juice'

apple* -> Find posts with 'apple' and/or 'applesauce'

"Some Words" -> Find posts with the phrase 'some words of wisdom', 'some words' but not 'some noise words'

Може да се наблегне на тези неща по следните начини:

- Модераторите да си сложат в подписите линк към инструкциите, както са направили за други неща (http://forums.hondabg.com/index.php?s=&act=Search&CODE=explain)

- Като пишете на някой "Ползвай търсачката" добавете и следното "..и прочетете как да подобрите търсенето с нея от тук: http://forums.hondabg.com/index.php?s=&amp...mp;CODE=explain "

Редактирано от pgh

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, че трябва подписа ми да е информационно табло за форума. И аз като всеки потребител имам право на нормален подпис в профила си!Може да има недостатъци търсачката, но аз винаги се справям с нея и си върша работа!"Който има желание - намира начин, който няма желание - намира причина"

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не упреквам търсачката - даже напротив.А за това с подписа имаш право - признавам си че дадох леко тъпа идея но виждам някой го правят и за това.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и преди съм давал този съвет :)не ползвайте търсачката на форума а разширеното търсене на гугъл, като давате да търси само във hondabg.com

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, моите наблюдения са, че много рядко се случва добра търсачка във форум - с google е далеч по-лесно и обикновено доста бързо намираш това, което търсиш :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Търсачката на инвижън борда не е толкова лоша стига да се ползва с опциите за разширено търсене.Гугъл наистина е една много добро решение за тъсене във форума, но има само един съвсем малък недостатък - ще даде резултати от последното индексиране което може да е било преди малко, а може да и е било и преди седмица или две - зависи. По този начин търсенето в гугъл може да не покаже най-новите теми.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...