pgh 6 #1 Публикувано 9 Март, 2010 (Редактирано) Аз съм от тоя тип потребители, които се появяват, активни са за известно време, после може да изчезна и да не влизам с месеци докато пак не ми прещрака. Та сега съм влязъл във фаза и ми прави впечатление следното: Всеки ден се появяват нови теми, които вече са коментирани. След 5 минути вече отдолу се пише "Ползвай търсачката" Предполагам преди да пуснат темата някой от тези хора наистина са направили опит с търсачката, но понеже не знаят как да подобрят търсенето, а и вероятно не искат да разберат и не са намерили каквото им трябва. Та ето инструкции за подобряване на работата с търсачката. Има ги и като хелп към самата търсачка, но не всички знаят, че са там. Use Means apple banana -> Find posts that contain at least one of these words +apple +juice -> Find posts with both words +apple -juice -> Find posts with 'apple' but not 'juice' apple* -> Find posts with 'apple' and/or 'applesauce' "Some Words" -> Find posts with the phrase 'some words of wisdom', 'some words' but not 'some noise words' Може да се наблегне на тези неща по следните начини: - Модераторите да си сложат в подписите линк към инструкциите, както са направили за други неща (http://forums.hondabg.com/index.php?s=&act=Search&CODE=explain) - Като пишете на някой "Ползвай търсачката" добавете и следното "..и прочетете как да подобрите търсенето с нея от тук: http://forums.hondabg.com/index.php?s=&...mp;CODE=explain " Редактирано 9 Март, 2010 от pgh Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
misho 50 #2 Отговорено 9 Март, 2010 Не мисля, че трябва подписа ми да е информационно табло за форума. И аз като всеки потребител имам право на нормален подпис в профила си!Може да има недостатъци търсачката, но аз винаги се справям с нея и си върша работа!"Който има желание - намира начин, който няма желание - намира причина" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pgh 6 #3 Отговорено 9 Март, 2010 Аз не упреквам търсачката - даже напротив.А за това с подписа имаш право - признавам си че дадох леко тъпа идея но виждам някой го правят и за това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stan4o 26 #4 Отговорено 9 Март, 2010 и преди съм давал този съвет не ползвайте търсачката на форума а разширеното търсене на гугъл, като давате да търси само във hondabg.com Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
addevil 59 #5 Отговорено 10 Март, 2010 Да, моите наблюдения са, че много рядко се случва добра търсачка във форум - с google е далеч по-лесно и обикновено доста бързо намираш това, което търсиш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pgh 6 #6 Отговорено 10 Март, 2010 Търсачката на инвижън борда не е толкова лоша стига да се ползва с опциите за разширено търсене.Гугъл наистина е една много добро решение за тъсене във форума, но има само един съвсем малък недостатък - ще даде резултати от последното индексиране което може да е било преди малко, а може да и е било и преди седмица или две - зависи. По този начин търсенето в гугъл може да не покаже най-новите теми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове