Jump to content
Guest no1else

Въпрос за говорители и още нещо :)

Recommended Posts

Guest no1else

Здравейте, слагах си музика....кората ми отзад с две елипси се чува много добре. Искам да сложа и говорители в предните врати, но мой приятел има Цивик 4Г и каза че отворите в вратите му са за 17-ки но ако има голям магнит говорителчето стъклото не можело да се смъкне до долу а опирало в магнита...за това отпред си сложи 13-ки. Искам да ви попитам и при пета генерация хеч ли е така ? Не ми се занимава да свалям кори на врати да гледам...нито пък искам да режа заради говорител. Моля някой които си е слагал музика да ми отговори. :rolleyes: Аааа и още нещо, за да не пускам друга тема ще попитам тук....когато колата е студена и я запаля...щом натисна съединителя дори леко се чува странно тракане. Съединителя е сменян преди около половин година, а и това се чува само когато е студена....някой има ли идея от какво може да е ? Да се занимавам ли да свалям кутията или ? Поради скорощната смяна на съединитела ме съмнява да е аксиален лагер...ма знае ли човек кой специалист може да си е оставил ръчиците там ;) Преди месец и смених маслото на кутията и сложих Мотул за натоварени скоростни кутии.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Оригиналните дупки в корите на твоята са за 10см.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

не е ли за 12см?има един блаупункт такъв 55лв май беше

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234

Преди месец и смених маслото на кутията и сложих Мотул за натоварени скоростни кутии.

<{POST_SNAPBACK}>

Колега, ако под това за натоварени кутии имаш предвид нещо от сорта на 80 W90 Heavy Duty Transmition Oil - право го източвай, изхвърляй и т.н. - защото в противен случай - ще си строшиш скоростната. Нашите скоростни са направени да се смазват с моторно масло - същото каквото слагаш и на мотора - 10 W40 примерно. Дано наистина да не си с такова гъсто масло, а ако наистина си - да не е прецакало положението до сега.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

Преди месец и смених маслото на кутията и сложих Мотул за натоварени скоростни кутии.

<{POST_SNAPBACK}>

Колега, ако под това за натоварени кутии имаш предвид нещо от сорта на 80 W90 Heavy Duty Transmition Oil - право го източвай, изхвърляй и т.н. - защото в противен случай - ще си строшиш скоростната. Нашите скоростни са направени да се смазват с моторно масло - същото каквото слагаш и на мотора - 10 W40 примерно. Дано наистина да не си с такова гъсто масло, а ако наистина си - да не е прецакало положението до сега.

<{POST_SNAPBACK}>

аз карам от 2г с някакав валволин които си го бях купил за скоростите на пежотоми което беше GTI :P но засега невиждам проблеми в скоростите :dry::P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

............ за 17-ки но ако има голям магнит говорителчето  стъклото не можело да се смъкне до долу а опирало в магнита...за това отпред си сложи 13-ки.

<{POST_SNAPBACK}>

Скоро си натъпках 17см. говорители във вратите с голям магнит но е по-вече широк от колкото дълъг и си пасва перфект но за да направиш упражнението от 13см. (оригинални) до 17см. се правят дървени рамчици но не от каквото и да било дърво а там некво си. При мен упражнението струваше 80 кинта 60 колони (много яки - трилентови) и 20 монтаж + изработка на стойчиците но ми е френдче :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

аз карам от 2г с някакав валволин които си го бях купил за скоростите на пежотоми което беше GTI  :P но засега невиждам проблеми в скоростите :dry:  :P

<{POST_SNAPBACK}>

споко ша видиш проблем.....ако не е все пак двигателно маслото :P Те хондите носят доста на бой, но не са безгранично "дуракоустойчеви" :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest no1else

Е аз отидох при преставилтеля на Мотул за Русе и му казах модела на колата и той ми даде това масло...по каталог уж гледа...като си ходя до село ще видя дали пазя бутилката да проверя какво точно беше.....м/у другото казаха ми че скоростната кутия събира 1,5л масло...а моята събра точно 2л преди да прелее през отверстието. Верно ли 1,5л трябва да събира ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

Аз съм с 4 генерация седан и във вратите си имам ето тези Публикувано изображение и си вкизат идеално :(

дават ги 16,5 см.

Редактирано от greenwather

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest persssi

............ за 17-ки но ако има голям магнит говорителчето  стъклото не можело да се смъкне до долу а опирало в магнита...за това отпред си сложи 13-ки.

<{POST_SNAPBACK}>

Скоро си натъпках 17см. говорители във вратите с голям магнит но е по-вече широк от колкото дълъг и си пасва перфект но за да направиш упражнението от 13см. (оригинални) до 17см. се правят дървени рамчици но не от каквото и да било дърво а там некво си. При мен упражнението струваше 80 кинта 60 колони (много яки - трилентови) и 20 монтаж + изработка на стойчиците но ми е френдче :(

<{POST_SNAPBACK}>

Аз също сис смених колонките във вратите със 17 или 16,5 (не помня точно вече). Дупките са много специфични и стандартно дори колонките са 10см и са поставени на специални пастмаси. 17-ките ми ги монтира един пич и вместо "дървени рамчици" използва гумени уплътнения (повдигачи) или нещо такова. Със самонарязващи винтове направо ги стегна за ламарината на вратите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

аз карам от 2г с някакав валволин които си го бях купил за скоростите на пежотоми което беше GTI  :( но засега невиждам проблеми в скоростите :(  :(

<{POST_SNAPBACK}>

споко ша видиш проблем.....ако не е все пак двигателно маслото :( Те хондите носят доста на бой, но не са безгранично "дуракоустойчеви" :(

<{POST_SNAPBACK}>

да ти кажа нещо друго от което се сромувам :( днес си смених маслото на двигателя на 21200км :D лятото я прегрях с това масло и оттогава се канех да го сменя :( но чак днес :( да неспоменавам за свещите които ОМБРЕТО ми ги подари за временно ползване :( .......

а обичам много тази кола :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivan_j

Всегда используйте оригинальную трансмиссионную жидкость Honda (MTF). При ее отсутствии, используйте двигательные масла API SJ или SH с вязкостью SAE 10W-30 или 10W-40, как временную замену.

http://www.honda3000.boom.ru/civic_manual/civic_m10.html

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

ma4o по-добре замълчи, достатъчно се изложи!

като се сетя и с какви 'гуми' я караше ...

аз сложих ей тоя ланзар във вратите, със дървени втулки ми направиха да се изнесе по-напред - те не са дървени а МДЧ или някакъв подобен шпертплат който винаги стои напоен с вода и се е подул като гъба и трябва да го махна да не ръждяса вратата от него

Публикувано изображение

http://www.lanzar.com/itempage.asp?MODEL=HR6.2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...