Jump to content
kalinski84

Кой двигател е по добър

Recommended Posts

Интересуваме кой двигател е по добър..откъм надежност, вървеж, тунинг...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми е интересно, по принцип съм за D16Z6. Да продължавам ли с мечтите? :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За надежност и двата са доста надеждни, ако са поддържани добре.За вървене, в стоков вид определено двувалката(Z5,А8/9) има предимство пред z6, но тук пък имаш втек :).За тунинг , и двата подлежат на доста доработки, но за Z6 има много повече афтърмаркет тунинг части.Както се казва: The choice is yours !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих заложил на D16Z6. Намират се повече тунинг части, пък и vtec си е vtec :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

доколкото разбрах з6 има по голямо развитие за напред, по малко средства за достигане на целите щом изобилстват части, при двувалката частите са по скъпички и по трудно намираеми.... Ако 2-та двигатела се тунинговат еднакво кой ще е победител в техническо отношение.. да кажем примерно с един турбо кит на сток карантия..... кой ще е с по добри характеристики...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

ебати въпроса. най-точния отговор е че и двата ще се счупят ! Пък за това че з6 има повече тунинг глупости е вярно и определено трябва да се възползваш от голяма част от тях че да стигнеш а8/а9/з5 . " Втека си е Втек " само дето няма шанс с/у а9

Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Д16з6 е по-добрата база за тунинговане както казаха повечето момчета.Изключително голям набор от афтърмаркет части за него. Страшно удобен за принудително пълнене. С маняшкия компютър, по нов като разработка. На мен това ми стига като плюсове за да избера з6 пред д16з5.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко офф:Де ша слагам В-тег глава на Д14 ,6то не зема си набия един Д16А9 направо,че и хедърси си имам и интейк! Ще съм първата ЕЖ9 със Д16А9 в БГ. :huh:П.П Колега,цената на един Д16А9 е колкото да напрайш един мини-ме суап на Д14/15! :huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двата вала са си два вала.Верно трудничко се намират части за силов тунинг но не е като да няма.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ебати въпроса. най-точния отговор е че и двата ще се счупят ! Пък за това че з6 има повече тунинг глупости е вярно и определено трябва да се възползваш от голяма част от тях че да стигнеш а8/а9/з5 . " Втека си е Втек " само дето няма шанс с/у а9

Би ли дал пример за първоначален тунинг на стоков D16Z6 от каде да се почне примерно филтър,колектор, или нещо такова.Благодаря предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами както при всички двигатели. Ти като гледам си го знаеш. Изпускателен колектор, генерация, филтър, чипчето става горе долу лесно. После всмукателен (ама са цифра сравнително), по-голям дросел. След това и валове се намират за тях. Има колеги дето са се занимавали с този двигател (аз не съм) и могат да ти кажат кое колко , като пари и ефект :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами както при всички двигатели. Ти като гледам си го знаеш. Изпускателен колектор, генерация, филтър, чипчето става горе долу лесно. После всмукателен (ама са цифра сравнително), по-голям дросел. След това и валове се намират за тях. Има колеги дето са се занимавали с този двигател (аз не съм) и могат да ти кажат кое колко , като пари и ефект :tooth:

Ще съм ти благодарен ако ме насочиш към някои колега с такъв двигател,ако е от Варна наи добре.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...