Jump to content
Guest Tino

Зацапване на свещи !

Recommended Posts

Guest Tino

Колеги имам голям проблем :P За първи път се сменят свещи на една Хонда , след смяната им разхода се вдига с 1.5 литра и няма никаква възможност да падне ( дори след каране 80-100 км/ч ) , предположихме че е от свещите , поръчахме си от Германия оригинални от сервиз на Хонда , след свалянето на свещите , свещите са зацапани и в сравнения с оригиналните от Германия , се оказват 1:1 :P така , че вариянт да е от свещите отпада .Сега сложихме германските свещи и разхода падна веднага ( за сега съм минал 80 км и разхода ми е 5.8 ) предполагам , че ако ще ги зацапа трябва да мине повечко километри ( с предишните е минала 4000 км !!! ) . Кажете къде или къде евентуално се крие проблема ??? Колата е качвана за диагностика и разбира се проблеми не е дала :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bob

Колега. зависи какво е зацапването -ако е от чисто масло и то по цялата свещ*таково каквото е в картера* най вероятно е от едни кръгли гумички които пропускат -нови оригинални слагаш и си решаваш проблема като разбира се затягаш добре капака на клапаните.Казвали са ми че при една стара хонда това е било хроничен проблем и собственика периодично е изсмуквал със спринцовка събралото се масло и така си е карал без проблеми.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Зацапването не е от масло , а стои като въглен върху свеща , мога да направя снимки как излгежда свеща

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HONDA LEGEND

Като богата горивна смес ми звучи,та затова и разхода ти се е вдигнал. :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Tino, дай едно е-мелче и ще ти пратя един материал за свещите точно каквото ти трябва,че е на pdf и не мога да го кача тук.Ако искаш на ЛС.

Редактирано от cls

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Като богата горивна смес ми звучи,та затова и разхода ти се е вдигнал. :thumbs1:

<{POST_SNAPBACK}>

А от какво може да се получи богатата смес ??? Говоря за кола след 2002 г !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HONDA LEGEND

мисля,че проблема е бил в неподходящи свещи.както сам казваш след смяната им,разхода отново се е нормализирал,а и щом на диагностика нищо не показва,би трябвало всичко да е наред!П.С.по принцип при богата смес ,проблема наи-вероятно идва от управляващата смесообразуването електроника.Колеги по-запознати в техн.отношение могат да ти обяснят.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...