hondarev_accordov 0 #1 Публикувано 21 Февруари, 2010 Здравеите колеги,имам 1 питане относно акорд 97,преди бях с размер на гумите 205/50/16,но ми се видя много ниско и сложих 205/55/16.Сега гледам из калкулаторите за гуми и когато вкарам стария размер и после новия ми се получава в червеното квадратче +21 при 97км.Бихте ли ми казали тази разлика на какво вреди и може ли да си я карам така?http://kamortires.com/calculator.php?lang=bgБлагодаря ви предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki1 2 #2 Отговорено 21 Февруари, 2010 Не точният размер на гуми,тоест различният от даденият от производителят,се отразява върху разхода на гориво и хидравликата на волана-става по тежък. А и внимавай с радарите,че на километража е едно,а всъщност на радара друго Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondarev_accordov 0 #3 Отговорено 21 Февруари, 2010 Не точният размер на гуми,тоест различният от даденият от производителят,се отразява върху разхода на гориво и хидравликата на волана-става по тежък. А и внимавай с радарите,че на километража е едно,а всъщност на радара друго Каква е разликата в километрите,и води ли това до някакви проблеми по колата?Ако е само до разхода и километрите е добре,въпроса е дали не разбива някак си предницата или курмилната реика,и аз точно незнам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #4 Отговорено 21 Февруари, 2010 (Редактирано) Най-вече ще ти се отрази на километража и брояча на километри.Едит: всъщност с по-високата гума щадиш окачването, и не мисля че ще се отрази някак на кОрмилната рейка. Редактирано 21 Февруари, 2010 от vex Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivomugen 無限 24 #5 Отговорено 21 Февруари, 2010 (Редактирано) колега то на калкулатора ти пише че покачвш външния диаметър с 21мм и скоростта съответно: когато караш с реални 100 км/ч срелката ти ще показва 97 км/ч -с 3 км по малко а относно рейката не мисля че е проблем ти не слагаш по-широка гума оставяш я на 205 значи при завиване дори и на място триенето ще е същото като при старатап.с. когато смяната на размер е в нормата на калкулатора квадратчето трябва да е зелено Редактирано 21 Февруари, 2010 от войводата/cls Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondarev_accordov 0 #6 Отговорено 21 Февруари, 2010 Благодаря на всички за бързия отговор,да се надяваме да няма проблеми занапред. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mr_petroff 1 #7 Отговорено 21 Февруари, 2010 И аз направих същото за зимата /лятото пак ще карам 205 / 50 / .Освен , че колата се вдигна ,другият ефект е , че позагуби малко от старта / незначително , а после свикваш / . По леко минава през дупките , а динамика и управление са си същите . Засичал съм по километраж : разлика на 100 км. минус 4 км. , това означава - 4% , а родните полицаи на такова превишение не обръщат внимание . П.П. Пък и самите гуми на 55 са значително по евтини от на 50 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policaja 16 #8 Отговорено 21 Февруари, 2010 на Акорда ако искаш да си с 16ски той е равен на 205\50\16 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове