Jump to content
Guest no1else

Въпрос за затъмняване на стъкла

Recommended Posts

Guest no1else

Здравейте, повечето хора ползват фолио за да си затъмнят стъклата. Чух от познат че тук в Русе в университета има човек които затъмнява стъклата чрез йодиране или изпичане в някаква пещ. Поразпитах и наистина този "майстор" го има и се занимава с това. Въпроса ми към вас е някой чувал ли е за такъв метод и дали е безопастно (нямам идея до каква температура ги загрява) Освен това не знам задните странични стъкла на Сивик 5г дали за триплекс или обикновени...да не се прецакат с това загряване. Можело да си избираш до каква степен да се затъмнят. Според мен това е по добър вариант от фолиото, но дали е безопастно...дали не се намалява здравината на стъклата. Дайте мнение моля :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

А задните страни4ни как 6те ги свали6 :) Ако става въпрос за здравина са доста здрави. Виждал ли си направени от него стъкла ?Ина4е зву4и интересна офертата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest no1else

Ми по принцип идея си нямам как ще ги сваля :) не съм ги разглеждал, но предполагам че няма да е кои знае колко трудно. На мои приятел баща му работи с университета и познава човека, каза че ще ме заведе..като си пусна отпуската ще му се обадя за да ида да видя за ко иде реч и дали става хубаво. Просто исках да знам дали някои друг си е затъмнявал по такъв начин и дали не се намалява здравината на стъклото...ако ще станат по "крехки" ще я нося пак фолио да им слагат.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

този метод до колко си спомням наричат "опушване", прилагат го фирми, които се занимават с разни хладилни витрини, фризери...Свалянето на задните стъкла не е проблем - за сваляне и залепване на едно стъкло взимат около 30лв.Но това "опушване" не ви го препоръчвам - готино става, виждал съм на кола, но хич не е трайно. Много бързо се надрасква и става :) Само фолио и то качествено, залепено от разбирач, ама не мога да си намеря такъв още:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Founder

В Сливен съм чувал , че затъмняват посредством лазер / ако не ме лъже паметта /.Едно приятелче учи в сливен и ще го помоля другата седмица като ходи да пита за повече информация и ще ви пиша пак какво са му казали. :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest no1else

Свалянето на задните стъкла не е проблем - за сваляне и залепване на едно стъкло взимат около 30лв.

<{POST_SNAPBACK}>

Това не го разбрах....искаш да кажеш че задните стъкла барабар с уплътнението са залепени за купето ли ? Преди имах Ескорт двувратка пак и съм му свалял задните стъкла.....мислех че тука пак е така...не се ли махат като предно стъкло примерно??? :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

на по-старите модели са с уплътнения и не са лепени, но на моямоята 6-та ген. (не че е много нова) всички без предните 2 врати са лепени. Зависи от колата :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Тва с лазера не ми е ясно как ще стане :thumbs1: Аз съм гравирал върху стъкло ( обикновенна чаша ) и единствения ефект който се получава е матиране на стъклото , не и затъмняване

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Founder

Тва с лазера не ми е ясно как ще стане  :thumbs1:  Аз съм гравирал върху стъкло ( обикновенна чаша ) и единствения ефект който се получава е матиране на стъклото , не и затъмняване

<{POST_SNAPBACK}>

не съм споменал нищо за лазерни гравири :P

правело се по технология на Ray Ban

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Venan

Според мен този тип тониране на стъклата ако излиза на същата цена като това са си сложиш фолио аз лично бих предпочел да си сложа фолио.Струва ми се доста голяма разправия(може и да се лъжа,не знам).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Да ама като ти се заяде някое ченге, си му казваш: " Така е от завода, няма фолио няма дявол.... така си излизат някои модели":bow:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dido_dimov

Като стана дума за Русе и аз да се обадя. Верно е, че вув РУ има условия за потъмняване на стъкла. Дори съм виждал такива стъкла на една от служебните коли. Бяха опитали момчетата да я направят по-атрактивна. Всяко чудо за три дни. Сега пак си е прозрачна.Личния ми съвет е да сложиш фолио. По-лесно е и ефекта е приблизително същия. В РУ могат да ти ги направят черни или златисти ако не се лъжа и излизаше около 40 лв. на стъкло. На това, което ти пиша неможеш да разчиташ 100%. Отдавна беше.На предната кола задните фиксове бяха с фолио и беше добре, но на мен не ми допадна особенно. По повод материала ... по принцип предно и задно са триплекс а страничните са /забравих им името/ крехки. от тия дето стават на много, малки и ситни кубчета. От фолиото стават по-здрави, по простата причина, че ги подсилваш /макар и малко/ от вътрешната страна. От ВИМЕС ... няма да отслабнат. Няма да станат по-крехки. Въпроса е, че едното можеш да го свалиш по-лесно като ти омръзне.По повод възможностите за затъмняване и конфликтите с ченгетата ... Задни странични можеш да си затъмняваш колкото искаш. Задно - ако имаш две странични огледала за обратно виждане. Предни странични и предно обзорно трябва да са прозрачни или с фабрично тониране. Фабрично са тонирани обаче много малко /и предимно скъпи/ модели коли. :blink: Другото ... ако предното стъкло, едва ли ще ти е толкова комфортно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest se7en

Ако имате път към Стара Загора, мога да ви насоча към един пич, които ги прави доста добре и не взима много.Дори с обикновено фолио става доста добре.Човека си разбира от работата доста, убедил съм се понеже съм пратил 3 коли вече (1-та беше моята:censored:.След залепянето, фолиото се нагрява с пистолет с горещ въздух.Имайте предвид обаче, че се очаква забрана за затъмение на задно стъкло, за страничните няма грижи.:(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...