ВладоВТ 2 #1 Публикувано 9 Февруари, 2010 (Редактирано) Здравейте. Както някои вече знаят, счупиха ми шибедаха. Да намеря такъв практически до момента се оказва невъзможно. Явно е някакъв рядко срещан. Марката е Webasto Top Slider 2. Виждал съм такъв на Рено 19. Ако някой може да сподели информация при кои др марки и модели се монтира такъв, че вече не знам какво да правя. Стъклен е, но не е масовия за модела. Дават го да вали, а колата ми е опакована с найлони Ето и снимки Редактирано 9 Февруари, 2010 от ВладоВТ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #2 Отговорено 10 Февруари, 2010 Прозрачен люк мисля че се поставя на американските и канадските сивици 5ген. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВладоВТ 2 #3 Отговорено 10 Февруари, 2010 Гледах една Канадка със стъклен, но е с други размери. Интересното е, че при всички, които гледах плафонът е зад шибедаха, а моят е отпред между сенниците. Дали пък не е монтиран допълнително??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #4 Отговорено 10 Февруари, 2010 Дай някакви размери Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВладоВТ 2 #5 Отговорено 10 Февруари, 2010 (Редактирано) Приблизително размерите на самото стъкло са 79/45,5см. Захващането е отпред с 2 болта, които минават през самото стъкло и при затворен люк се виждат като 2 метални бобчета. Върху колата ми изглеждаше така Редактирано 10 Февруари, 2010 от ВладоВТ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #6 Отговорено 10 Февруари, 2010 Ако е 5ген не изглежда като оригиналния. И моя плафон е зад шибедаха. Все пак май твоя е допълнително слаган. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
m.g. 65 #7 Отговорено 10 Февруари, 2010 освен че плафона е зад шибедаха, този ми изглежда и по-широк от фабричния.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВладоВТ 2 #8 Отговорено 10 Февруари, 2010 Освен да се е слагал само на някои от първите бройки, защото колата ми е Октомври.92г. Друго, което ми прави впечатление е, че липсват каквито и да било маркучи под уплътнението, а самия люк си има тръбички, към които да се закачат. Какво мислите и за направата на елемент от плексиглас или метал. Знам, че трудно ще се напасне формата и извивката, както и че плексигласът старее бързо, но не се сещам за друг вариянт Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #9 Отговорено 10 Февруари, 2010 (Редактирано) Електрически ли е шибидаха? Защото за 5ген. има само ел. шибидах и никакъв друг! Този ми прилича на ръчен.И имаш ли щора, която да "запушва" шибидаха да не влиза светлина? Редактирано 10 Февруари, 2010 от ShEfA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВладоВТ 2 #10 Отговорено 10 Февруари, 2010 Електрически е. На първата снимка се вижда лостчето за управление. Няма нищо за покриване-направо си е стъклото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #11 Отговорено 10 Февруари, 2010 83/46 см е стъкленият от Англичанка аеродек и начинът на захващане е съвсем различен.Не мога да преценя от снимката,но ако стъклото ти е право или с мин извивка могат да ти го изрежат по размер и закалят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #12 Отговорено 10 Февруари, 2010 Аз лично не виждам други снимки освен тази, която показва покрива ти. Тези, с които си започнал темата, не се виждат поне при мен. Къде се намира копчето, с което мърдаш шибидаха? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВладоВТ 2 #13 Отговорено 10 Февруари, 2010 А сега вижда ли се Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
boby70 55 #14 Отговорено 10 Февруари, 2010 Съжалявам да ти го кажа,но люкът не е оригинален.Имам прятел с акорд който е със същият.Извивката е малка и мисля, че могат да ти го изработят.Другият варянт е да потърсиш информация за тази фирма и дали можеш да си го поръчаш директно.Имам съмнения,че е Австрйска. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalinski84 5 #15 Отговорено 10 Февруари, 2010 преди време бях ровил из сайтовете, мислех на рекса да ми слагам прозрачен люк... но (мисля че фирмата беше софийска) това което намерих като цена изобщо не ми хареса....беше в порядъка на 600лв.. фирмата изработваше всякакви люкове и с качествени материали..но и парите са доста.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове