Guest mihho #1 Публикувано 22 Януари, 2006 предна лява спирачка като я натисна малко по силно от време на време скърца много стрянно.....Диска не е изкривен проверих го.....също така и накладките не са изтъркани да жули в пластината за предупреждаване ...някой някакви предположения ако има ще съм благодарен да сподели Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest GHOST #2 Отговорено 22 Януари, 2006 и аз имам същтото ама ми казаха че е от времето някакви пясъчинки или нещто такова сега с тия снегове и пепеляци по пътя не се бои карай с ръчна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest hondaka #3 Отговорено 22 Януари, 2006 и аз имам същтото ама ми казаха че е от времето някакви пясъчинки или нещто такова сега с тия снегове и пепеляци по пътя не се бои карай с ръчна <{POST_SNAPBACK}> мммм колега, нещо такова, само че на мен като ходих да ми правят предницата ми казаха че това е ако си си сложил накладки със твърдо феродо и просто при малко по ниски температури, а и в нормални условия, може да прескърцва ... при мен сега като е студено редовно скърца, обаче аз си я оправям по следния начин : отивам на мясно където няма дървета, коли, хора и бордюри, вкарвам 1ви 2ри зъб и като стигне до 80-90, с 2та крака на спирачката и знаеш ли кат стоплиш дисковете, как млъкват мамка им Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Hronos #4 Отговорено 22 Януари, 2006 Разлепено феродо от металната плочка-това е причината за скърцането.Погледнете си накладките които скърцат и мисля че е така както ви казах.Феродото остава да се държи по средата,но в двата края се разлепва.Дървени накладки,масово така се получава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest mihho #5 Отговорено 22 Януари, 2006 (Редактирано) и аз имам същтото ама ми казаха че е от времето някакви пясъчинки или нещто такова сега с тия снегове и пепеляци по пътя не се бои карай с ръчна <{POST_SNAPBACK}> мммм колега, нещо такова, само че на мен като ходих да ми правят предницата ми казаха че това е ако си си сложил накладки със твърдо феродо и просто при малко по ниски температури, а и в нормални условия, може да прескърцва ... при мен сега като е студено редовно скърца, обаче аз си я оправям по следния начин : отивам на мясно където няма дървета, коли, хора и бордюри, вкарвам 1ви 2ри зъб и като стигне до 80-90, с 2та крака на спирачката и знаеш ли кат стоплиш дисковете, как млъкват мамка им <{POST_SNAPBACK}> ами това ще е ...щото точно при много студено време почва да скърца....точно като при теб....мерси много ....а ква е разликата м/у твирдо и меко ли там феродо Редактирано 22 Януари, 2006 от mihho Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest My Honda #6 Отговорено 23 Януари, 2006 Имаш ли ABS, щото в Бултрако ми казаха, че на този модел давали дефекти? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest mihho #7 Отговорено 23 Януари, 2006 нямам такава газърия ...въпреки че пишеше като я зимахме че има ама нема нищо такова Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest hondaka #8 Отговорено 23 Януари, 2006 Разлепено феродо от металната плочка-това е причината за скърцането. Погледнете си накладките които скърцат и мисля че е така както ви казах. Феродото остава да се държи по средата,но в двата края се разлепва.Дървени накладки,масово така се получава. <{POST_SNAPBACK}> и този момент го има, обаче колегата спомена че не скърцат постоянно ами само като ги натиска=> няма как да е отлепено феродо. На времето като ми бяха предните накладки за смяна се беше отлепило феродото на предна дясна, ама тогава си скърцаше постоянно ( и без да натискам спирачката ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest hondaka #9 Отговорено 23 Януари, 2006 и аз имам същтото ама ми казаха че е от времето някакви пясъчинки или нещто такова сега с тия снегове и пепеляци по пътя не се бои карай с ръчна <{POST_SNAPBACK}> мммм колега, нещо такова, само че на мен като ходих да ми правят предницата ми казаха че това е ако си си сложил накладки със твърдо феродо и просто при малко по ниски температури, а и в нормални условия, може да прескърцва ... при мен сега като е студено редовно скърца, обаче аз си я оправям по следния начин : отивам на мясно където няма дървета, коли, хора и бордюри, вкарвам 1ви 2ри зъб и като стигне до 80-90, с 2та крака на спирачката и знаеш ли кат стоплиш дисковете, как млъкват мамка им <{POST_SNAPBACK}> ами това ще е ...щото точно при много студено време почва да скърца....точно като при теб....мерси много ....а ква е разликата м/у твирдо и меко ли там феродо <{POST_SNAPBACK}> Ами твърдото феродо- лови повече в летни условия и при студено време започва да скърца, обаче е по-трайно от мекото. Продължителната му употреба води до по-бързо износване на дисковете ( ама това не става от един чифт накладки, ами ако постоянно ползваш такива ) Мекото феродо от друга страна по-бързо се изтърква, обаче лови по-хубаво през зимата и не скърца на студено и е по-добро за дисковете Това е мнението на човека, при когото си правя хондата и звучи логично, като се замилиш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest mihho #10 Отговорено 23 Януари, 2006 Разлепено феродо от металната плочка-това е причината за скърцането. Погледнете си накладките които скърцат и мисля че е така както ви казах. Феродото остава да се държи по средата,но в двата края се разлепва.Дървени накладки,масово така се получава. <{POST_SNAPBACK}> и този момент го има, обаче колегата спомена че не скърцат постоянно ами само като ги натиска=> няма как да е отлепено феродо. На времето като ми бяха предните накладки за смяна се беше отлепило феродото на предна дясна, ама тогава си скърцаше постоянно ( и без да натискам спирачката ) <{POST_SNAPBACK}> не не няма го скърцането като не натискам педала....е ся е кучи студ и яко скърца вчера през деня не беше така Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest hondaka #11 Отговорено 23 Януари, 2006 Еми то затова иде реч питаш ли ме като се намандахерцах със едно ултра твърдо феродо и сега съм като жигула, като реша да натисна спирачките... то на -15 градуса няма как да не скърца.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest iceman1234 #12 Отговорено 23 Януари, 2006 По принцип знам, че в накладките заедно с феродото са пресовани и метални сружки - идеята е, чрез търкането им в дисковете - да ги почистват то разни неща - мазнотии и т.н., и възпрепядстват спирането. Те скрибуцат понякога! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове