Jump to content
Radko

Валенсия - нощувки и коли под наем

Recommended Posts

Здравейте колеги,Към пролетта може да се ходи до Валенсия, и имам няколко въпроса към колеги,които знаят нещо по въпроса.Как са цените на колите под наем (нисък клас) за една седмица?За колко пари може да се намери апартамент за двама (може и гарсониера :D ) за една седмица?Мога ли да карам с българската шофьорска книжка или трябва да вадя няква международна?Благодаря

Редактирано от Radko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ходихме във Валенсия преди няколко месеца и вече съм дълбоко влюбен в този град. :) - аз позлвах хостел и съм предоволен. В него има и индивидуални стаи. Ползвай този сайт, ако искаш хотел http://www.hostelworld.com. За валенсия препоръчвам горещо Indigo Youth Hostel.- кола под наем взехме от http://www.goldcar.es/en/, според мен тук са най ниските цени. Необходима ти е международна кредитна (дебитните са по-проблемни) карта, книжка и резервация от интернет. Колкото по-рано си направиш резервацията, толкова по-евтино ти излиза. Един съвет от мен - направи си пълна застраховка на колата, по-скъпа е, но ако се случи нещо иначе те е**т здраво. Питай, за което не ти е ясно, мога да разказвам подробности.- книжката - няма грижа, признават се, аз карах 1800 км. едно ситроенче. Завиждам ти за пътуването до Валенсия, бих се преместил там за постоянно!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,Към пролетта може да се ходи до Валенсия, и имам няколко въпроса към колеги,които знаят нещо по въпроса.Как са цените на колите под наем (нисък клас) за една седмица?За колко пари може да се намери апартамент за двама (може и гарсониера :) ) за една седмица?Мога ли да карам с българската шофьорска книжка или трябва да вадя няква международна?Благодаря

Здравей пролетта цените са доста по приемливи от лятото така че не би трябвало да ти излезе много скъпоако е за една семица спането е ти излезе кам 300е максимум храната зависи как с организирашкола под наем за виси от модела и км дай малко повече инфо аз нах по спешност и за една седмица бяха към 200е като я резервираш предварително може и по малко да ти излезепо конкретни анни мога да ти дам след няколко седмици но и ти дай повече информация дали в самия град искаш да бъдеш или в някой близък курорт и тн

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти, забавих се с отговора, бях малко зает.Ще давам въпрос по въпрос, за да не пропусна нещо:Резервацията става от сайта, които ти написахhttp://www.goldcar.es/enВъвеждаш най-отгоре мястото, датата и часа, след кото избираш какъв клас и т.н. Абе, следвай как те води сайта, цъкай каквото те питат и накрая ще я стигнеш до потвърждение на резервацията. На този етап имаш два варианта - да платиш online или да платиш на място като пристигнеш. Съществува малък проблем с плащането online, българските банки действат малко бавно и повечето (май даже всички), все още не са се лицензирани по Visa 3D/Secure Master. Това е допълнителна защита за пазаруване по интернет. Така че ти остава плащане на място. То става само с карта, кеш не се приема. По този начин фирмата с колата под наем си връзва гащите и ако нещо се случи с колата (какво точно не е ясно :D ), те си възтановяват пари от твоята сметка, без твоето съгласие. Малко подъл номер, за него разбрах от разни форуми в които английски туристи се оплакват. Но това по скоро е рядкост и става дума за суми до 150 евро макс. при положение, че са освинили колата, а не са имали пълна застраховка. За резервацията не искат депозит, само данни за теб и полета с който пристигаш. Част от рентакар фирмите във Валенсия, държат колите си в паркинги на няколко километра от летището. Тези конкретно нямат офис на самото летище, а ще те вземат с малко бусче на изхода на летището (качваш се един етаж нагоре с асансьора като пристигнеш и излизаш пред входа/изхода). Бусчето минава регулярно и следи полетите на хората който имат резервации или поне така се случва в ненатоварените сезони. Но бусчето ще дойде най-много до 15 мин., бъди спокоен и не изпадай в паника, не си сам на края на света ;) . След като те откарат до паркинга/офиса им, ще попълниш малко документи, ще ти дръпнат парички от картата, ще уточните малко подробности и готово. Връщането на колата става на същото място, затова не бързай, а си го запиши на GPS-a задължително. След което със същото бусче ще те закарат до летището.Относно врътките на фирмите за коли под наем:- ако плащаш с дебитна карта (разбирай Visa Electron, а не Maestro, второто 90% няма да мине) те задължават да направиш задължителна пълна застраховка (която аз горещо ти препоръчвам, дори и да не те задължат)- има голяма верочтност да те изклатят и да ти набутат шибан дизел, повечето малки колички са им такива и нямат бензинови алтернативи. Това нямаше да е голям проблем, ако не трябваше да се плати около 50 евро допълнително :D (не помня дали не беше 5 евро на ден или 50 евро попринцип)- както споменах по-горе, може да ти изтеглят пари от сметката след акто си я върнал, заради причинени щети, но с пълна застраховка, това е мнооого малко вероятно- от сайта всъщности си избираш, не конкретна кола, а клас кола (има над 10 различни), като в всеки клас има по 3-4 модела. На място ще ти предложат каквото има в наличност от този клас.- любезно ще се опитат да ти предложат малко по-висок клас кола, САМО за незнам си колко евро отгоре на ден. Препоръки от мен:- по-добре си вземи твой GPS или на твой приятел/роднина. Тествай го 1 седмица тук, как работи, настройки, карти, подробности. - пълна застраховка (май се повтарям :D )- разликата м/у някои класове е малка в цената (2-6 евро на ден), но скачаш от Ford KA до Citroen C3 с 4 врати и клима. А това за туриста си е удобство. - GPS които ползвах (Garmin), имаше функция за избягване на пътища с тол-такси.- Около Валенсия неплатените пътища не са магистрали, за разлика от Мадрид и Барселона.- Спазвай ограничението на скороста!!!- Пешеходните пътеки са неприкосновена територия на пешеходците - първо почти или напълно спираш, после гледаш дали има някой!!!Какво беше при мен:- Пристигнах, попитах на инфоирмацията на летището за goldcar, упътиха ме към изхода да чакам бусчето, взеха ни след 15 min и ни закакраха до офиса им. Поради това че платихме с дебитна карта, платихме пълна застраховка, което се оказа за добро. Едно камъче отскощи на магистралата м/у Барселона и Мадрид и пукна предния джам. Ако бяхме с евтината застраховка, щаха да ни дерат по цени на ситроен плюс монтаж :D ! Евтината застраховка не включва стъкла, гуми, съединител и още нещо но не помня какво точно. Испания се оказа страната в Европа с най-много първокласни пътища (съотнесено към площа и). Аз пътивах маршрута Валенсия-Барселона-Мадрид-Толедо-Мадрид-Валенсия и не съм платил един лев за магистрали благодарение на GPS-a и негоавата функциа за избяагване на тол-такси :D . Изминах 1800 км за 11 дни и една дупка не съм видял. Цената на горивото е с около 5 цента по-висока от тук. Други съвети:- Светофар който мига жълто-червено-жълто-червено означава, че може да преминеш, но трябва да пропуснеш пешеходците първо!- Има светофари на входа на кръговото и на изхода му!- Бъди много внимателен, пътищата там нямат нищо общо с нашите!В момента, кола клас CC (Citroen C3, Ford Fiesta Trend, Opel Corsa) е 167 евро за преиода за които те интересува, за допълнителните разходи вече уточних.Дано съм бил полезен, ако трябва питай още! Ще пусна тази информация във форума, за да е достъпна на всички!

Редактирано от kitu

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...