Jump to content
Preludeman

Блокирали задни спирачки на Прелюд 5

Recommended Posts

Здравейте колеги, Вчера вечерта ми блокираха задните спирачки на новичкия Прелюд 5 ген. (на две седмици е красавецът). За щастие успях да отстраня проблема днес в единственя (доколкото знам) денонощен сервиз в София. Сметката ми се стори доста солена /300 лв. - 195 за труд; 53 за задни накладки и 20% ДДС върху всичко/, но пък нямах много опции. Някой знае ли от какво се получава споменатия проблем и какво пременция трябва да се извършва?П.П. Ще пусна тема с впечатления и цени за денонощния сервиз, когато модераторите помогнат за достъпа ми до отварянето на нови теми в "Сервизи..."

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:rolleyes: 195 лв без ддс за смяна на накладки ли??? що не се обади-от свищов щяхме да дойдем да ти ги сменим за 100 кинта :rolleyes: най-вероятно ти е заяо жило на ръчната или буталце. друго не виждам кво може да е.п.с.-тва за тия кинти дето са ти ги взели верно ли е?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето ценоразписа:Извършени ремонтни дейности без ДДС1. Проверка на спирачна система - 10 лв2. д/м задни накладки к-т - 40 лв.3. д/м спирачни апарати - 30 лв. 4. ремонт спирачни апарати - 30 лв. 5. д/м жила ръчна спирачка - 40 лв. 6. раздвижване жила ръчна спирачка - 30 лв. 7. обезвъздушаване спирачна система - 15 лв. :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ме заболя само като го четох колега.Дано не ми се налага да правя нещо подобно,защото цифрата е убииствена :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предлагам да прехвърлим болката върху сервизиращите.

Редактирано от ZAPPA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И що са обезвъздушавали, трябваше да питаш нещо... :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се извинявам за израза, но в този сервиз трябва да ги шибат докато им блокират задниците. Пак се извинявам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:rolleyes: Мисля, че са те изгърбили отвсякъде с тези цени на труд. В Бултрако щеше дати е по-евтино даже.Така като гледам ценорасписа са ти задържали жилата на ръчната, или буталата на апарата, или от двете по малко. Ама за смяна на накладки и демонтаж на апарати да те друснат 70 кинта... това са 2 ботлта и 10-15 мин работа на апарат....Направи реклама да сервиза да го заобикаляме отдалече :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гърбенето беше голямо, но избор нямах... или по-скоро не ми се чакаше до др. седмица и да се разправям с пътна помощ и т.н. Сервизът се намира на разклона за летище София /ж.к. Дружба 1/ и се казва ПЕТКОВ www.serviz-petkov.com

Ето каква оферта ми дадоха за обслужване:

Части и консумативи без ДДС

маслен филтър - 10.5 лв.

масло 10w-40 - 80 лв.

ангренажен ремък къс - 42 лв

ангренажен ремък дълъг - 49 лв.

оптяжна ролка 2 бр. - 170 лв.

обслужващ ремък алтернатор - 22 лв.

обслужващ ремък серво-помпа - 21 лв.

водна помпа - 68 лв

горивен филтър - 42 лв.

въздушен филтър - 24 лв.

Ремонтни дейности без ДДС

смяна на масло и маслен филтър - 10 лв

смяна на въздушен филтър - 6 лв

смяна горивен филтър - 22 лв

смяна ангренаж и ролки - 136 лв.

смяна обслужващ ремък алтернатор - 15 лв.

смяна обслужващ ремък серво помпа - 15 лв

смяна водна помпа - 25 лв

ВСИЧКО с ДДС: 880.20 лв. :rolleyes: Баси:rolleyes:! :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Някой знае ли от какво се получава споменатия проблем и какво пременция трябва да се извършва?

...

Избягахме от фокуса на темата.

П.С. Незнам какво е "преМенция". Може би автора има предвид "преВенция"?

Трябва да няма проблем да се пише в "Сервизи и магазини" - за там ограничения няма.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...