Preludeman 0 #1 Публикувано 10 Януари, 2010 Здравейте колеги, Вчера вечерта ми блокираха задните спирачки на новичкия Прелюд 5 ген. (на две седмици е красавецът). За щастие успях да отстраня проблема днес в единственя (доколкото знам) денонощен сервиз в София. Сметката ми се стори доста солена /300 лв. - 195 за труд; 53 за задни накладки и 20% ДДС върху всичко/, но пък нямах много опции. Някой знае ли от какво се получава споменатия проблем и какво пременция трябва да се извършва?П.П. Ще пусна тема с впечатления и цени за денонощния сервиз, когато модераторите помогнат за достъпа ми до отварянето на нови теми в "Сервизи..." Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pitbuls 21 #2 Отговорено 10 Януари, 2010 195 лв без ддс за смяна на накладки ли??? що не се обади-от свищов щяхме да дойдем да ти ги сменим за 100 кинта най-вероятно ти е заяо жило на ръчната или буталце. друго не виждам кво може да е.п.с.-тва за тия кинти дето са ти ги взели верно ли е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Preludeman 0 #3 Отговорено 10 Януари, 2010 Ето ценоразписа:Извършени ремонтни дейности без ДДС1. Проверка на спирачна система - 10 лв2. д/м задни накладки к-т - 40 лв.3. д/м спирачни апарати - 30 лв. 4. ремонт спирачни апарати - 30 лв. 5. д/м жила ръчна спирачка - 40 лв. 6. раздвижване жила ръчна спирачка - 30 лв. 7. обезвъздушаване спирачна система - 15 лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Percussive 2 #4 Отговорено 10 Януари, 2010 Много ме заболя само като го четох колега.Дано не ми се налага да правя нещо подобно,защото цифрата е убииствена Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZAPPA 39 #5 Отговорено 10 Януари, 2010 (Редактирано) Предлагам да прехвърлим болката върху сервизиращите. Редактирано 10 Януари, 2010 от ZAPPA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #6 Отговорено 10 Януари, 2010 И що са обезвъздушавали, трябваше да питаш нещо... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZAPPA 39 #7 Отговорено 10 Януари, 2010 Много се извинявам за израза, но в този сервиз трябва да ги шибат докато им блокират задниците. Пак се извинявам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #8 Отговорено 10 Януари, 2010 Мисля, че са те изгърбили отвсякъде с тези цени на труд. В Бултрако щеше дати е по-евтино даже.Така като гледам ценорасписа са ти задържали жилата на ръчната, или буталата на апарата, или от двете по малко. Ама за смяна на накладки и демонтаж на апарати да те друснат 70 кинта... това са 2 ботлта и 10-15 мин работа на апарат....Направи реклама да сервиза да го заобикаляме отдалече Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Preludeman 0 #9 Отговорено 10 Януари, 2010 Гърбенето беше голямо, но избор нямах... или по-скоро не ми се чакаше до др. седмица и да се разправям с пътна помощ и т.н. Сервизът се намира на разклона за летище София /ж.к. Дружба 1/ и се казва ПЕТКОВ www.serviz-petkov.com Ето каква оферта ми дадоха за обслужване: Части и консумативи без ДДС маслен филтър - 10.5 лв. масло 10w-40 - 80 лв. ангренажен ремък къс - 42 лв ангренажен ремък дълъг - 49 лв. оптяжна ролка 2 бр. - 170 лв. обслужващ ремък алтернатор - 22 лв. обслужващ ремък серво-помпа - 21 лв. водна помпа - 68 лв горивен филтър - 42 лв. въздушен филтър - 24 лв. Ремонтни дейности без ДДС смяна на масло и маслен филтър - 10 лв смяна на въздушен филтър - 6 лв смяна горивен филтър - 22 лв смяна ангренаж и ролки - 136 лв. смяна обслужващ ремък алтернатор - 15 лв. смяна обслужващ ремък серво помпа - 15 лв смяна водна помпа - 25 лв ВСИЧКО с ДДС: 880.20 лв. Баси! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
войводата/cls 3 #10 Отговорено 11 Януари, 2010 ... Някой знае ли от какво се получава споменатия проблем и какво пременция трябва да се извършва? ... Избягахме от фокуса на темата. П.С. Незнам какво е "преМенция". Може би автора има предвид "преВенция"? Трябва да няма проблем да се пише в "Сервизи и магазини" - за там ограничения няма. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове