Jump to content
Guest sand0

Питане за застраховка.......

Recommended Posts

Guest sand0

имам следното питане.Така.. значи както знаете блъснаха ми колата и виновният не съм аз.Защо да го.. застрахователя ми твърди че въпреки че парите за щетите трябва да се поематот гражданската на този който ме блъсна размера до който можели да ме обещетят е размера на моята каско???Моята каско въпреки че е привидно висок не покриват и 50% от стойноста на щетите които този ми нанесе (само дветевъзглавници ми струват 5500лв в бултрако ремонт и боядисване поне 2000лв... и т.н.)....Та мамят ме булинс??? или наистина каското на пора покрива само до моят застрахователен лимит на каското??А ако нямах каско??? тогава нямам лимит ли???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

ами просто кофти избор на застраховател аз за бул/лев инс не съм чул нищо добро.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sand0

Въпроса е това ли е стандартно? Наистина ли е така или се опитват ако мине? При други така ли е?Ако нямах каско каква е процедурата да си взема парите за пълната щета от гражданската на пора?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest maskata

Въпроса е това ли е стандартно? Наистина ли е така или се опитват ако мине? При други така ли е?

Ако нямах каско каква е процедурата да си взема парите за пълната щета от гражданската на пора?

<{POST_SNAPBACK}>

При булстрад и армеец ти покрижат на сто процента щетите но при тях има изскване в зависимост в коя група е колата ти в кои сервиз можеш да я поправяш!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Понеже имаш предявена щета по твоята Каско полица която е на застраховатекна стойност Примерно-5000лв. която и да е застрахователна компания няма как да ти плати по високо Обещетение от застрахователната стойност на полицата ти.Дори и да имаш тотална щета и колата ти да струва 12000лв.те ти изплащат 5000лв.колкото ти е застр.стойност.При твоя случай не е трябвало да предявяваш Иск за щетата по твойта Каско полица а е трябвало да заведеш Иск в застрахователната компания на тоя който е виновния участник по Гражданска отговорност.Там вече лимитите на отговорност са много по високи от стойноста на колата ти.Необходими са ти Протокола от ПТП-то и е желателно да имаш копие на неговата полица Гражданска отговорност,за по бързо придвижване на щетата.Още не е късно.До 5 години се уважават искове по гражданска отговорност,но все пак отиди до тая компания и провери лично.След което си изтегли Иска по каско от БулИнс,ако още не си вземал парите де.Ако си ги взел мисля че нищо не става.Затова се ползват застрахователни брокери за да те консултират при такива събития.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Emo

Ако нямах каско каква е процедурата да си взема парите за пълната щета от гражданската на пора?

<{POST_SNAPBACK}>

Още докато бях в Бг ме блъснаха. Това стана февруари миналата година. Разбрах къде виновния си е направил Гражданска отговорност и се свързах със застрахователя му. По една случайност и двамата бяхме в една компания, но едва ли това има някакво значение. Същия ден ходих на оглед и след около седмица ми изплатиха определена сума, която напълно покри разходите ми. Каско нямах. Това е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sand0

Мерси Хронос. Можеби е така ще проверя в понеделник.Само се чудя защо бул инс не ме го казват това?искат да приберат разликата ли? Или това е някакав вид лоялност кам другите бандити (застрахователи).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

!!!

Затова се ползват застрахователни брокери за да те консултират при такива събития.

<{POST_SNAPBACK}>

!!!:hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

прав е Хронос. но мисля е добре да провериш в застрахователната ти компания дали при изплащане на щетата от ГО компанията, няма да ти дадат разликата - например дарат ти сега 5000 колкото ти е каското и после още 2000 ако щетата е за 7000. чувал съм за подобни случаи, но не съм сигурен.защото каско компанията ти прави регресен иск към ГО компанията, и си взема парите за ремонта. а не се спадат от каското ти, тоест след това ти пак ще имаш каско за 5000лв. така че каско компанията ти ако вземе от ГО компанията 7000 пък на теб даде 5000 нали ще те мине 2000?но пък преди да си вземат регресията те няма как да ти изплатят повече от колкото ти е каското.да не те плаша, но според мен за тази щета и 5000лв няма да ти дадат. казваш еди-си-коя част в Хонда колко струва. но не смяташ процент овехтяване, който за коли над 10 години е доста висок - по-скоро изплащат на цени по-близки до части 2ра ръка отколкото на нови.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...