Jump to content
Guest iSpider

Педалът на спирачките "пулсира"

Recommended Posts

Guest iSpider

Здравейте, искам да пололя за компетентно мнение - при скорост над 60-70 км/ч като натисна леко спирачките, педалът "пулсира", т.е. чувства се нещо като биене, не знам как да го обесня, иначе при по-силно натискане няма проблем ... ако някой ме е разбрал какво искам да кажа, да ми каже ако може дали това е нормално, питах един майстор ей така между другото и ми каза че е нормално, но не знам колко пишман е бил (беше на една гумаджийница).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

и по какво разбра, че е майстор? имаше масло под ноктите или не се беше къпал от есента ;)имаш крив спирачен диск, почти сигурно е отпред. задните лесно можеш да разбереш дали е от тях като в движение дръпнеш леко ръчната, ако почне да действа на тласъци значи е от там, ако само си спира значи е отпред. ама внимавай с ръчната да не се завъртиш или някой да те блъсне отзад (не светват стоповете като дръпнеш ръчната)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bvo

а така, прав е колегата Магнум!!!най-вероятно е крив спирачен диск, и то отпред, но освен вибрации в спирачния педал, трябва да усещаш и леки вибрации на предните колела...просто и аз съм имал този проблем!да знаеш че дисковете са консуматив, който се сменя!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CHIPSI

ДА ! 100% - крив диск...........най-вероятно отпред ........може да се наложи да ги смениш и двата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234

Ами да, те си се сменят комплект и двата. Така си се и продават.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

обикновенно има вибрации и на волана, при натискане на спирачката, а ако няма, поне с окачването всичко е ok, :worthy: - виж да няма кал или замръзнал лед по джантите - отвътре :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

виж да няма кал или замръзнал лед по джантите - отвътре :worthy:

<{POST_SNAPBACK}>

Ако е от това, вибрации има и без натискане на спирачките! Знам го от личен опит след едно яко връткане преди около месец :D Решението е една топла пароструйка на OMV по гумите (джантите) да падне всичко и сме пак на пистата :hondarulez:

В случая си мисля, става дума наистина за крив диск :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HONDA

По принцип ABS-a се усеща на педала...ма едва ли е това..той е специфичен неможеш да го объркаш...крив диск брато !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest jakala92

приятел ако още не си проверил какво е.Послушаи савета за хубавата пароструика и не се плаши защото може да е само нови накладки.И моляте кай после кво е било защото ще е интересно. Дано да е вазможно наи-евтиното :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Евтино 6е е бе Драги4а има :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

Ам кво да ви кажа, нямах време да я заведа някъде да я видят, но интересното в случая е че като пътувах тази събота и неделя, колкото и да опитвах да "усетя" проблема, него го нямаше, дори при 120-140 км/ч (иначе се усещаше и при 70). Не е заради лед, защото ставаше и в топло време (при скоро проверени накладки), просто сега реших да се консултирам тук. А тези, които искат окончателен отговор, ще се наложи да почакат малко, защото не ползвам колата много, но определено ще пиша. :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

виж да няма кал или замръзнал лед по джантите - отвътре :angry:

<{POST_SNAPBACK}>

Ако е от това, вибрации има и без натискане на спирачките! Знам го от личен опит след едно яко връткане преди около месец :cool: Решението е една топла пароструйка на OMV по гумите (джантите) да падне всичко и сме пак на пистата :unsure:

В случая си мисля, става дума наистина за крив диск :cool:

<{POST_SNAPBACK}>

и аз тогава бях събрал лед/сняг, но интересно само по задните джанти

но при мен отвертката свърши работа (не съм драл джантите)

иначе колата подскачаше по пътя и при 30 км/ч

а криви джанти/небалансирани гуми се усещат при 90-110 км/ч - волана играе и колата тресе. а при 80 и 120 няма нищо, както и при 160 (почти) нищо не се усеща

ред. като ми срязаха гумите, и като свалихме джантите по тях имаше полепнала сгурия, от вътрешната страна на джантите. така че може и от това да е бил проблема. и да са се самопочистили

Редактирано от Magnum

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

приятел ако още не си проверил какво е.Послушаи савета за хубавата пароструика и не се плаши защото може да е само нови накладки.И моляте кай после кво е било защото ще е интересно. 

Дано да е вазможно наи-евтиното  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Бях обещал да кажа причината - изгнили спирачни дискове от вътрешната им страна. Смениха ги, накладките също и сега наистина няма проблем (самото "пулсиране" иначе си беше спряло преди около 700-800 км)

И малко offtopic, но не се сдържам да се похваля - нощното каране се превърна в удоволствие за ман, след като ми закачиха рефлекторите на фаровете за машинките им ... аз дори не знаех че имам такава "екстра". Преди това късите светеха на максимум 10 метра пред мен и беше голямо приключение да караш с 90-100 по нашите пътища. Сега чак ми е неудобно от насрещно-идващите, спрях и да псувам светлинките на Peugeot 206 и Skoda Fabia ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...