Jump to content
Guest roadracer

Смяна на Масло

Recommended Posts

Guest roadracer

Пичове...да ви запитам..лекичко.....синтетика->полусинтетика->синтетика....някъде посредата налага ли се промивчица на маторя/ :blink: ...как смятате....дали е успял енджина да се оака за 6000 км :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC-power

Пичове...да ви запитам..лекичко.....синтетика->полусинтетика->синтетика....някъде посредата налага ли се промивчица на маторя/ :blink: ...как смятате....дали е успял енджина да се оака за 6000 км :unsure:

<{POST_SNAPBACK}>

Не се налага, а синтетика не се сменя на 6000км може да караш и 20000, само следи нивото и доливай когато трябва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

В момента е полусинтетика/и то смотана/ :unsure: ....въпроса е отново към синтетика дали иска промивка :blink: ?????

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

мисля че не ти трябва промивка :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC-power

В момента е полусинтетика/и то смотана/ :unsure: ....въпроса е отново към синтетика дали иска промивка :blink: ?????

<{POST_SNAPBACK}>

Няма смисъл, тя синтетиката си има пречистващи съставки. Затова на стара кола карана само с минерално синтетика не се препоръчва щото изчиства всичко покрай семерингите и може да се отвори теч. По-добре да инвестираш парите за промивката в хубав филтър.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

задължително промивка!полусинтетиката (особено ако е кофти) няма миещите свойства на пълната синтетика, като налееш пълна синтетика и след 100 км ще стане черна.то големи отлагания, дето да ти запушат каналите като се отмият, едва ли ще има.но почистващата добавка ти е 10лв, половин литър масло толкова ти струва.аз дори и същото масло да слагам, винаги си мия двигателя между смените ... е хайде, между 2 смени мия между следващите 2 не мия

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC-power

В Щатите Хонди и Тойоти издържат много над 300 000км с минерално масло и смяна на 3000 мили без никакви промивки. Отиваш в сервиза и ти наливат Пензойл от "чешмата" без дори да е съобразено с изискваниата за вискозитет на марката...Разбира се като говорим за такива километри става въпрос за 10 годишни коли, които са и с по малки изисквания към качеството на маслото.

Редактирано от VTEC-power

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

но почистващата добавка ти е 10лв, половин литър масло толкова ти струва.

<{POST_SNAPBACK}>

...Би ли ми препоръчал добавка за промиване/ти ква ползваш/?

...и мерси на всички за мненията :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

ми вземи си вретенно масло иди някаде кадето сменят масла и готово

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

ми вземи си вретенно масло

иди някаде кадето сменят масла и готово

<{POST_SNAPBACK}>

не си далече от истината :(

особено големите канчета съдържат ниско вискозитетно масло, което се 'промушва' навсякъде и разнася миещите добавки.

повечето производители на масла правят и добавки за почистване, виж да не е съвсем безизвестно и вземай - STP, Liqui Molly, Snap - не мисля, че има голяма разлика между тях.

ако маслото ти е на МАХ трябва да отлееш колкото е канчето, иначе сипваш в маслото, колата да поработи на място 10-20 минути (колкото пише) но не е добре да се кара (доста гадости циркулират по магистралите) пише да не се форсира двигателя, но аз лекичко го форсирам 5-6 пъти

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

Благодаря за инфото :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bvo

Днес и аз си сменях маслото, за кой ли пореден път!Значи колцата ми в момента е на 120 000 км. аз източих старото масло ( 5W40), налях промивно масло до минимума, запалих колата да работи 5-6 минути на едно място без да и давам газ или нещо такова, източих го и след смяна на филтъра налях новото - ШЕЛ ХЕЛИКС УЛТРА 5W40.В моя случай не се налага промивка, защото си карам с пълна синтетика. Направих го защото един приятел ми донесе промивно масло ШЕЛ, аз за пръв път виждам такова, та на етикета си бяха написали за "НЕВЕРОЯТНО ДОБРИТЕ МИЕЩИ КОНПОНЕНТИ СЪДЪРЖАЩИ СЕ В ПРОМИВНОТО МАСЛО - ШЕЛ" и аз реших че така и така си го имам това промивното, пак да взема да го пробвам па да се поосвежи малко и моторчето, пак и аз да видя какво ще стане!!! Ебааа, страшна чернилка излезе с това масло, само за 5 минути работа на мотора на празен ход, маслото от светло жълто стана черно!!!Май, няма да е лошо, на всеки 100 000 км. да си промиваме двигателчетата с нещо качествено, па макар и пълната синтетика с която караме да има своите миещи своиства!!!:rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...