Jump to content
Guest Didko

Простотията в една страна!

Recommended Posts

Guest Didko
:D Историята, която ще ви разкажа е по действителен случай и е съвсем прясна.Вторник - 09.01.2006г. - 18:30чПаркирам на улица Московска срещу Св. Ал. Невски, някъде срещу заведението "Къщата с часовника". Тръгвам пеша по Раковска...Вторник - 09.01.2006г. - 19:00чВече съм в Нов драматичен театър "Сълза и смях" и представлението на театър Улицата започва. Постановката е Мармалад и става дума за Ъпсурда, простотията, параноята и модерната шизофрения в настоящето. С две думи - як фън час и половина ;) Представлението свършва, разделям се с компанията и приятелката ми и си тръгвам към колата с усмивка на лице ;) Вторник - 09.01.2006г. - около 21:00чОтключвам си количката и тръгвам да влизам, когато тичешком ме посреща младо, изтупано момче с ризка, панталонче (по-надолу ще наричам за краткост: гей, дрисльо, педал и т.н.) с думите "Извинявай, може ли да те питам нещо?"Аз: Думай, че бързам!Той: Абе ти хубаво бързаш, ама ... може ли да ти видя документите на колата?!Аз: Къв си ти бе? Той: Тая кола е моя! Аз: Моля? :P Паля и се подготвям да тръгвам, ама оня ми отваря вратата и почва да ме бута да стоя. Сложи си нещата на предния капак, метна се отпред и НЕ, та НЕ! Спирам на място и излизам с причернял поглед. С него някакъв г-н ... на възраст, но с размери метър на декар. ;) Патруклата пристига и ченгетата само дето не ни сложиха белезниците. Разправии, документи, къв си, що си, трето, пето... Оказа се, че на пича му откраднали преди 2 месеца колата. Същата като моята едно към едно!Едно ченге се качи при мен, другото с Астрата и ония двамата хубостници и направо в пето районно...Вторник - 09.01.2006г. - около 21:15чВ районното сме и даваме първи обяснения. Всичките дежурни ченгета гледат документите и се чудят даже и на глас "Ебати казуса!". Гея им обяснява, че видиш ли, тая кола била негова! Седалката му била с изръбен дунапрен от дясно и точно като моята! Ченгетата му обясняват - ама момче, има си номера на рамата - това е нещото, което се гледа! Оня капут им обяснява, как номера се пренабивали, ама тая седалка неможело да се копира! :unsure: Т.е. едва ли не, вече VIN-a не важи, а колите се разпознават по седалките (в частност шофьорските). Мен лузъра с дънки и кожено яке никой ме не чува и документите ми не струват... Идва спец за първи оглед - отиваме при колата, отварят, гледат... всичко си е като на моя талон! Дрисльото обаче се хваща, че и той си бил сменил радиатора (също като мен) и тоя радиатор бил негов и имал фактура със сериен номер за него!Вече е ясно... няма да ни пуснат по живо по здраво тая вечер... Всеки в отделна стая и почваме да пишем обяснения. Аз мигам на парцали и немога да повярвам какво ми се случва!Вторник - 09.01.2006г. - около 22:00чВръчват ни по една призовка за следващия ден да се явим в 13:00ч за доизясняване на случая. Еле поне колата ми разрешиха да си взема и ме пуснаха.Сряда - 10.01.2006г. - 13:10чВ пето районно съм и чакам педалчето. Пристига с някакъв наежен петел от първо районно... Аз съм "ЕдиКойСи" и търсия "ЕдиКойСи". С ейтова момче съм и съм за ейтам оная крадената кола! ;) Както стоях прав само изкрешях "Не говорете глупости бе ********" ...и почвам да ги нареждам, само дето белезниците не ми сложиха ;) Постъписаха се, поуспкоиха се нещата... Сряда - 10.01.2006г. - между 13:15 и 13:30Оставиха ни двамцата с гея на саме в чакалнята и на кратко му изясних как не е случил на човек с когото да си припознае колата. Едва ли не се опитах да го убедя да не се занимава с глупости, ами да се откаже. Оня - НЕ! Стигна до там, че понеже разбра кой съм и къде работя, заплашва ме, че познавал един от изпълнителните директори на институцията, в която работя и "да внимавам"!Сряда - 10.01.2006г. - около 13:30чЗапочва огледа. Чистят табели, търсят VIN-ове, лепенки за цвят. Изтърбушиха ми багажника, отпред стелки, задна седалка... :o:P Всичко в моя полза! Само седалката като неговата! :P ...и радиатора :P Дадох си де що имам документи: голям и малък талон, ГО 2005, ГО 2006, КАСКО 2005, КАСКО 2006, документ за минат преглед 2004 и 2005г., 11м. 2004 съм си правил реглаж на предницата и от там ми останала бележка в багажника! Неговата кола я имал от 6-7 месеца, ама оня гей си знае неговото и НЕ та НЕ! Тая кола била неговата! Ей писна ми и почнах да крещя и на ченгетата. Писна им и на тях хората, ясно им беше, че ги правят на маймуни. Прибраха го оня на топло, а мен в чакалнята.Сряда - 10.01.2006г. - около 14:10чИзлиза ченгето, което движеше целия случай с думите "Като служител на МВР искам да Ви се извиня за причиненото неудобство! Моля да ни извините! Ето ви документите - свободни сте!". Аз обаче обърнах другия край "Добре бе пич, има стотици Хонди като моята. Тоя капут ако почне да спира така всяка и да ви разиграва, къде му е края?". Поисках му данните на тоя шемет. Поне име и къде работи, но ми беше отказано под предтекст с някакъв закон за защита на анонимността ... бла-бла-бла. Ок де, някакъв анонимен може да предяви иск към колата ми, да прави на маймуни 30 човека, да загуби една камара време на всички и в крайна сметка да не мога да му разбера името?! :P Трябвало да пиша молби по съдилища и незнам си още кво и с 2 думи - откажи се :P Не ми дадоха нищо...2-3 часа след това вече знаех кой е въпросният пасивен гей, какво и къде работи и т.н. :D Въпросният г-н работи в ЦУ на банковото подразделение на една от най-големите застрахователни компании в БГ!Мисълта ми е, тръгнали сме към EU, ама с такива дебили като тоя капут няма какво да правим там :P И аз си обичам колата и мен ми е много болно за всяка драскотина по нея, ще ми е 100 пъти по-криво от колкото на него, ако ми я откраднат, ама никога не бих направил такава простотия като неговата... Или айде поне от хорска срама едно "Извинявай" щях да кажа накрая. Утре мисля да му се обадя, за което ;):D П.С> До всички собственици на синьо-зелен металик Сивик 5 ген. D13B2 - избягвайте паркиране в центъра на Сф, че току виж са ви вдигнали колата в следствието за проверка! :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

баси :unsure: тая държава за сажаление е скапана и обикновенния човек го правят на маимуна :blink::o:P

Редактирано от greenwather

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

Неам мисли направо :blink:

Бати кретенията,бати олигофренията и простотията...бати.... :o

Не знам как си удържал на напъна....аз сигурно щях да откача...и да му вкарам един....бати уродите :unsure: Все пак добре ,че си запазил спокойствие...пък на тоя педал се ше се намери кой да му разцепи З....КА :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest icho

Тапня ама кво да правиш такава ни е съдебната система:unsure:На мен ми се случи нещо подобно,с тази разлика че мен куки ме спряха за проверка(още с първата ми Хонда) и установиха че колата е крадена.Айде в районното с белезниците на трамвая,а то кво...На предишният собственик му я крадат ,намира я,но куките не са си сваршили работата по отписването от издирване:blink:Добре началника в КАТ го познаваше този ,(заедно ходели на риба) и ми каза какво да правя:oКво да правиш трябва да ги тарпим тия ЛАЙНА които ни управляват,доката не се вдигнем всички заедно,а не да викаме все че "този " ще сварши работа и да седим и гледаме какво ще стане:P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

евалата ти правя колега....имаш железни нерви....а доколкото страната ни и EU .....тръгнал бай ганьо към европа....отвъд нея ше идем :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

евала за нервите :o кофти че ни е такава държавата :unsure: но донякаде и ния сме си виновни за това :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam

А бе нека да вкарат 2-3 за 5 години на топло да видиш как ще намалеят кражбите и няма да се случват такива ексцесии, ама в повечето случаи излизат още на следващия ден

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest FrAnTiC

мега простотия :blink: No Comment :o:unsure::P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest delineator

Кофти случка.. Възможно е оня толко да си е обичал хондичката, че се е видиотил, побъркал и откачил като са му я свили..Мани, на мойта миналата седмица на един паркинг някой като си минавал пеша й откъртил лявото огледало :unsure: Два дена имах буца в корема от яд. Представям си ако ми я откраднат

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

кофти верно, ама и оня се е чувствал ноо зле, вервай ми:oДва пъти ми крадат коли и двата пъти си ги намирам сам, втория път с педала вътре :unsure::P:P радвай се, че не е реагирал като мен в първия момент, че ноо боли......... , а адвокатина му яко ме притиска на делата, ама си загуби времето че и моето :D:blink: В крайна сметка педала накисна едни големи и известни имена като поръчители и шефове, следователите се ИЗПОНАСРАХА от страх, сменяха и фалшифицираха показанията му, дори и мен се опитваха да накарат, само да изчезнат от там големите имена, а нашичкия един ден изчезна.....и вече няколко години го няма. Съда прекрати делата срещу него. Според шефа на районното запознат със случая е наблизо - на около 2м под нас ;) Всъщност още като замеси тези имена, въпросният шеф ми каза, че няма много да изкара, ще изгори като бушон - явно позна ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest emko

Дидко, консултирай се с адвокат дали може да заведеш дело срещу ония пердашко. Трябва да има някакво възмездие и за обикновенния гражданин, който си плаща данъци, застраховки и всякакви други простотии, измислени от управляващите на обичаната от нас страна:(Се пак се ебават с тебе на базата на какви доказателства, че и разходки да си правиш и обяснения да пишеш?Ако имаш познат адвокат - приказвай с него. Иначе няма оправия - злетата са си навсякъде около нас. След като повечето избягаха в чужбина :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Дидко, знаеш че взаимотношенията ни не са от най-розовите, но честно казано, с ръка на сърцето си - това което ти се е случило не го пожелавам и на най-големия си враг :( Ужас, само ти си знаеш какво ти е било ! Незнам какво да ти кажа, освен че съжалявам и горе главата - не давай на подобни суеци и гадни ситуации да те морат и скапват !Дано не ти се случва отново, дано на никой не се случват подобни неща ! :D Но както казва ЕМКО - наистина е хубаво да се поразпита дали подобни кретени немогат да си получат заслуженото по законен път (за другият начин - знаем как се оправят нещата), защото подобни абсурди да останат безнаказани си е жив кашмер !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Има и о6те по-кофти версия на тоя филм.Идва бай 6вейцарец или испанец или австриец или от кадето и да е на по4ивка и си разпознава Сивика 98г примерно за който някой се е ръснал 8-10 бинки,Разиграва са съ6тия театър 4е даже и по зле. :D Тогава ко прайм :( Сори за оф топика

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

като почнахме да се оплакваме, на мен снощи ми срязали 2 гуми, баш в центъра - на никого не пречехдобре че бате хронос дойде с подкрепления та съм пак на 4 крака (тоест гуми) :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

като почнахме да се оплакваме, на мен снощи ми срязали 2 гуми, баш в центъра - на никого не пречех

добре че бате хронос дойде с подкрепления та съм пак на 4 крака (тоест гуми)  :(

<{POST_SNAPBACK}>

То сега с паркирането по центъра си е жив кът да си намериш място :D

Или иначе по темата , Дидко имаш пълното право да го съдиш тоя , друг е въпроса с каква цел го съдиш

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Или иначе по темата , Дидко имаш пълното право да го съдиш тоя , друг е въпроса с каква цел го съдиш

<{POST_SNAPBACK}>

точно това е въпроса, с каква цел да го съди? това, че човека си е припознал колата, не го е направил нарочно (поне се надявам да е така)

да не се случва, но като откраднат на някого колата и после я види, ще направи каквото може, ще извика познати и от Марс ако има, за да си я върне

на мен даже ми харесва ентусиазма на полицаите да помогнат. и не виждам да са реагирали нещо неправилно срещу Дидко (освен 'човека' на 'човека')

според мен Дидко трябва да се усмихне и да забрави за случая - нелепо съвпадение. всичко е добре щом свършва добре!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Да, правилно сте схванали, че направих комплимент на полицията относно тяхното отношение към случката и особено извинението за причинените ми неудобства! Но относно тоя капут много неща ме издразниха! Да повторя: без никво право ме спира и ми се мята по колата, води си "съпорт" при изясняване на случая, заплашва ме без никакво основание с изпълнителен директор и в крайна сметка даже не си казва името.Аз като човек над тези неща още от самото начало гледам на случката като куриоз :D За това темата е за Простотията :D Този човек работи в централата на ДЗИ Банк... на пъпа на Сф! Е това вместо да е елита на обществото ни, той се оказа лайно в лъскава опаковка... :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Този човек работи в централата на ДЗИ Банк... на пъпа на Сф! Е това вместо да е елита на обществото ни, той се оказа лайно в лъскава опаковка...  :)

<{POST_SNAPBACK}>

абе като знам какви :lol: работят в централата на ПроКредитБанк, не се очудвам :)

пак се радвай, че онзи не се оказа прав!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Предствяш ли си само.......... :):D Дидко закопчан за трамвая/Сейко-5/,колата прибрана и застрахователчето ухилено до уши и вика АААА.......Видяли ве аааааааа....... видя ли......... :):lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest TheDevilTwin

Това е нелепо! Ако му беше обяснил на място с два шамара, за какво става въпрос, щеше да си спестиш всички тия приключения и излишно късане на нерви.Дано на никого не му се случва подобно нещо!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

Абе такова нещо да не ти се случва. Пък да тръгнеш да го съдиш ще е загубено време. Все още саморазправата е най-доброто решение :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...