Jump to content
Guest maskata

kakvo e termo tronik

Recommended Posts

Guest maskata

Колеги някой може ли да ми каже какво е това чудо на техниката :( TERMO-TRONIK и за какво служи точно! Дали топли и охлажда :( или само топли?:)Благодаря предварително! :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

С Термо-Троник са оборудвани някой модели на VW,може и други да има но незнам кои марки.Това е някакав вид електронен регулатор на топлината от парното.Има си термо датчик който мери температурата в купето и като се достигне зададената температура автоматично намалява подаването от кранчето на парното но контролира радиаторчето само,не контролира вентилатора на парното.Не може да охлажда.Има ефект зимно време от него.Особенно на дълъг път е удобно да зададеш постоянна температура.Обаче датчика ако е скапан нищо не регулира.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

Да перефразирам - явно това е клиематроник без климатика :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Не колега не беше нужно да перефразираш.Климатроника командва и вентилатора и освен в режим на отопление работи и в режим на охлаждане.При режими като"AUTO" сам решава каква да е скороста на вентилатора и подаваната топлина от кои въздуховоди да навлиза в купето и с каква температура за да постигне зададените градуси възмойно най бързо и ненатрапчиво на водача и пътниците.Термо-троника,Това е един електронен термометър вързан към електромагнитен вентил,който командва притока на топлата вода към радиаторчето.Това го правиш по принцип ръчно на дълъг път като ти стане горещо или студено,завърташ кранчето на радиатора.А тука са го решили с термо двойка и се смята за един вид "екстра".Задаваш градуси и датчика се опитва да ги следи.Това че и в двата израза има думата ТРОНИК да не се взема под внимание.Нищо подобно.Кломатроника в режим на охлаждане командва дори и оборотите на компресора.

Редактирано от Hronos

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Кажи колега все пак за каква марка кола става въпрос.При Ровер 6-та серия,има една малко позната и по рядко използвана климатична система която работи и в режима на охлаждане но само когато автомобила е в движение.Работи на принципа на старите Амонячни хладилници и няма компресор,а нагревател.Охлажда добре но само на дълъг път е рационално решение.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest maskata

Кажи колега все пак за каква марка кола става въпрос.

При Ровер 6-та серия,има една малко позната и по рядко използвана климатична система която работи и в режима на охлаждане но само когато автомобила е в движение.Работи на принципа на старите Амонячни хладилници и няма компресор,а нагревател.

Охлажда добре но само на дълъг път е рационално решение.

<{POST_SNAPBACK}>

Много мерси наистина колата в която е монтирано устройството е VW VENTO и наистина е както го обесняваш :( само явно регулира притока към радиатора на парното понеже на вентилатора не му се променят оборотите! И пак мерси за изчерпателния отговор ако някои ден се срещнем имаш по бира от мен! :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Е в т,ва студено време бира ще ме черпиш.Кажи по един Чай с коняк.То докато стане време за бира аз ще съм забравил за какво черпиш. :D:D:(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest maskata

Е в т,ва студено време бира ще ме черпиш.

Кажи по един Чай с коняк.

То докато стане време за бира аз ще съм забравил за какво черпиш.

;)  ;)  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Няма проблем каквото кажеш, ;) абе ти поръчваш аз плащам ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...