Jump to content
Guest gothic_fan

Бензин срещу газ?

Recommended Posts

Guest gothic_fan

Здравейте!!! Знам че подобна тема за бензина и газта е нищена много пъти, но досега така и не разбрах нормална ли е следната ситуация (мойта хондичка е civic hatch 94" , двигател 1.3 ):Градско: газ: 13-14л на 100кмбензин: 9-10л на 100кмИзвънградско: газ: 11-12л на 100кмбензин: 5.5-6л на 100кмМасло не бута хич, което все пак е добре.Някой има ли подобен разход и най-важното, не е ли по-доре да си я карам на бензин на дълъг път след като цената излиза същата, но върви доста по-добре??? :( Чакам съвет от експертите :(

Редактирано от gothic_fan

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest no1else

Здравей, не съм експерт но мисля че при тебе има нещо странно. Моята палавница е 1,5л и на газ ми гори значително по малко от тебе. Значи извън града минавам с 20литра газ 240-250км (разход 7,5-8 на 100) , а в града 170-180км (разход 11-12 на 100). Бензина обаче го гори като змей :( и бута масло :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

зад теб сигурно яко мирише на газмосквича ми дава 10-11/100 градско и 7-8/100 извънградско на газ. 1.5 карб. 75 коня, 1080 кг - сивика би трябвало да дава дори по-малко.защо не минеш на истински газ анализатор?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gabo

Kолега 1.5 карборатор 86коня-на 20години и на 269000км.Та разхода на газ-Пловдив-Монтана-Пловдив е м/у 6.5-6.8 при скорост до 140мах.За малко да забравя 8/9газ градско в зависимост задрьстването.

Редактирано от gabo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Gandalf

И аз мисля, че ти гори малко повече отколкото трябва.Аз градско съм твърдо 10/100 газ, на бензин не съм засичал.Вярно, че последния път на Лукойл-а до ЦСКА ме изкараха че гори 14/100, но сигурно щото беше неделя, четири следобяд.Иначе извънградско при пълна кола(трима възрастни+бебе+много багаж) и скорост около 90-100 точно 7/100 газ.Колата е 1,4 90 коня

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bob

Колега Акорда 2.0 136кс ми харчи-10л гаэ за 100 км -60км извънградско и 40км градско с LANDI изпарител и ламбда сонда контрол слагани преди 1 година в Италия. На бензин -не знам но сега на студеното е добре да пускаш на газ когато поне малко загрее.Виж и въздушният филтър-има голямо значение за работата на газ.също свещи и кабели. :(

Редактирано от bob

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

не мога да се оплача от разхода :( 10/100 газ - градско и 7,5/100 извън :) с Д14-ката беше с 0,5л. по-молко. :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HONDA

Моята е хечбег..1.5л градско газчица ми цоца...10/100 не съм я пробвал извънградско на газ...на бензин с 10 лева минавам 80 км..смятаийте го сами :( та тка с мене...90 кубилки има...ай живи-здравиП.С...земи мини виж що ти харчи толкоо много...не е нормално...а и е 1.3л ?!?! странна работа :(....

Редактирано от HONDA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

на моя брачет Д13-та 5 ген. му харчи 7/100 газ и то в града :P - не се базикам :) сложил е некакъв мини изпарител с неизвестен производител :( , ама има ефект :P на другата среща ша го довлача и него, та сам да ви расправя за изпарителя :(

Редактирано от joro_bul

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gothic_fan

Благодаря за изчерпателните отговори... И аз предполагах че не е нормално това, но не разбирам, а и нямам време да се занимавам, работното ми време е много ш..... :unsure: Обаче няма да оставя тази работа така... Не знам обаче ако отида при газаджиите дето слагаха газта дали няма да я спънат прекалено, защото сега много мирише, ама много върви...Дано да не са разбутали нещо друго...А къде мога да си измеря разхода или нещо такова, споменахте за това? 10x отново!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Harvester_of_Sorrow

Пич я отиди при този който ти е монтирал уредбата защото най-вероятно са заминали "настройките" на колата!!! Лично според мен се е разбазикал изпарителя и ти пуска прекалено много газ!!! А тва че не бута масло е много похвално но ,(да не съм лош пророк) няма да изкара много време така защото газта изсушава двигателя!!! Като имаш възможност карай я извънградско на бензин за да си продухваш карбутраторчето!!! Дано се оправи колицата!!!:unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

........москвича ми дава 10-11/100 градско и 7-8/100 извънградско на газ. 1.5 карб. 75 коня, 1080 кг...........

<{POST_SNAPBACK}>

:unsure:

Ебаси........сивика ми по-тежък от москвич, с резервна гума пълен резервоар и пълното обурудване излезна 1100 :blink:

Редактирано от Demon

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest RENZO

При всички положения не е нормално. 1. Когато караш на газ е желателно да разкачиш маркуча за засмукване на топъл въздух2. В случай че примерно след 2500-2300 оборота усещаш много рязка промяна във вървенето на газ - то трябва да се намали с около 1/2 сечението на маркуча за засмукване на въздух.Дали има нужда от второто можеш да разбереш като при загрял двигател запушваш леко с ръка маркуча - ако примерно при запушване на от 1/2 до 2/3 ти вдигне оборотите то значи задължително това трябва да се направи.В твоя случай нормален разход на газ би бил:1. Градско 12/1002.Извън градско 7-8/100

Редактирано от RENZO

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Furious

Accord 2.0 16V BRC -газова На газ (зимата)Градско -12,5-14л Извънградско - 10л На бензин (зимата)Градско -11-11,5л Извънградско - 8-9л

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gothic_fan

Колеги, благодаря за инфото, извода е че количката има проблем и трябва да се прегледа, a и виждам че все още е икономически обосновано да се кара на газ, 10x :(А, да питам пак, къде мога да си измеря разхода, има ли начин????

Редактирано от gothic_fan

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest RENZO

Има начин - сипваш 10 л. и караш докато свърши :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vtec

МОЯТА ХУБАВИЦА Е КУПЕ И Е МАЛКО ПО ТЕЖКА ОТ ДРУГИТЕ СИВИЦИ НО СЕГ А ПРОЧЕТОХ И СЪС ЗАДОВОЛСТВО МОГА ДА КАЖА:ГРАДСКО НА ГАЗ ,ЗИМАТА МИ ГОРИ МЕЖДУ 8-9,5 Л/100,ИЗВЪН ГРАДСКО ПРИ СКОРОСТ ОКОЛО 100-120 МИ ДАВА 7,5-7.8ЛДОВОЛЕН СЪМ! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest RENZO

МОЯТА ХУБАВИЦА Е КУПЕ И Е МАЛКО ПО ТЕЖКА ОТ ДРУГИТЕ СИВИЦИ НО СЕГ А ПРОЧЕТОХ И СЪС ЗАДОВОЛСТВО МОГА ДА КАЖА:

ГРАДСКО НА ГАЗ ,ЗИМАТА МИ ГОРИ МЕЖДУ 8-9,5 Л/100,ИЗВЪН ГРАДСКО ПРИ СКОРОСТ ОКОЛО 100-120 МИ ДАВА 7,5-7.8Л

ДОВОЛЕН СЪМ!  :hondarulez:

<{POST_SNAPBACK}>

Това направо поражда завист :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

МОЯТА ХУБАВИЦА Е КУПЕ И Е МАЛКО ПО ТЕЖКА ОТ ДРУГИТЕ СИВИЦИ НО СЕГ А ПРОЧЕТОХ И СЪС ЗАДОВОЛСТВО МОГА ДА КАЖА:

ГРАДСКО НА ГАЗ ,ЗИМАТА МИ ГОРИ МЕЖДУ 8-9,5 Л/100

<{POST_SNAPBACK}>

Това направо поражда завист :worthy:

<{POST_SNAPBACK}>

уточнявайте моля и колко бензин си ходи покрай газта, освен ако не сте петролни шейхове и не ви пука :hondarulez: Щото да запалиш сутринта на бензин, малко загряване на колата, 1-2км докато превключиш на газ (още по-зле ако си с автоматичен ключ)........ето че си изпълнил тежкото упражнение, това че останалите 3-4км си минал на газ при разход 8-9 ли те топли? Две коли имам на газ, но те не се палят на бензин, а директно на газ дори и зимата, тогава цифрите съвсем друго казват :D

Някой викат - ами с 20л бензин си паля цял месец - бива, ама при 15-20км на ден, това прави 4-500км на месец =4-5/100 бензин + 8-9/100 газ = 16-18лв/100км........егати икономията :D

да се има в предвид, че при наличие на газова уредба се покачва значително разхода на бензин поради доста причини - запушване на карбуратори или инжектори, промяна в нивото на поплавъковата камера поради свободното подскачане на останалия на сухо поплавък, намалено сечение на засмуквания въздух, тежестта на самата уредба, натрупване грешки в ЕЦУ-то.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HONDA

хаха знам 4е е смърт за колата...ама и за мен :D за тва паля на бензин докато врътне 2-3 и после газ....нема време да я чакам :worthy::(:D като мога чакам като не...не :hondarulez:

Редактирано от HONDA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

1.4 Д14А3 (75к.с.) само бензин:градско - 10-12 л/100;извънградско - 6 л/100, може и малко по-малко, грубо - 10 лева/100 кмПоне мен това ме устройва идеално, защото не карам из града много, а и да карам отчитам удобството че съм с кола (по-евтино от такси и не се блъскам в автобуси)Така че не бих сложил газ, а на пича, който е пуснал темата мога да кажа че за 1.3 см3 ми се струва нормално (не съм познавач, сравнявам с моята, която преди 3000 км е преглеждана обстойно).Нещо ми се изплъзва мита за "градските" коли с този разход, коментирал съм с познати - астра 1.4 (май 75 к.с.) гори повече от 12 градско (до 15-16 когато беше повреден съединителя и се форсираше), а астра 2.0 (150 к.с.) градското й е колкото моето, е, за извън града обаче не пада под 8.За следващата ми кола вече си мисля да е поне 1.6 ако ще я ползвам из града повечко (марката разбира се не подлежи на съмнение) :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

16-18лв/100км........егати икономията :angry:

да се има в предвид, че при наличие на газова уредба се покачва значително разхода на бензин  поради доста причини - запушване на карбуратори или инжектори, промяна в нивото на поплавъковата камера поради свободното подскачане на останалия на сухо поплавък, намалено сечение на засмуквания въздух, тежестта на самата уредба, натрупване грешки в ЕЦУ-то.....

<{POST_SNAPBACK}>

:unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

1.4 Д14А3 (75к.с.) само бензин:

градско - 10-12 л/100;

Нещо ми се изплъзва мита за "градските" коли с този разход, коментирал съм с познати - астра 1.4 (май 75 к.с.) гори повече от 12 градско (до 15-16 когато беше повреден съединителя и се форсираше), а астра 2.0 (150 к.с.) градското й е колкото моето, е, за извън града обаче не пада под 8.

За следващата ми кола вече си мисля да е поне 1.6 ако ще я ползвам из града повечко (марката разбира се не подлежи на съмнение) :P

<{POST_SNAPBACK}>

колега, аз съм с Д14А4 хечбек с 2 врати, винаги с пълен багажник и резервоар + лично тегло 100кг и най-отговорно ти заявявам, че ако колата ми даде повече от 8/100 градско дори зимата, ще я махна веднага!!! За 3г това не се е случило, лятото съм около че и под 7/100, а си я ръчкам здраво (пък можеби затова дава икономия - винаги е добре продухана :lol: ), виж си колата, не е наред нещо :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

1.4 Д14А3 (75к.с.) само бензин:

градско - 10-12 л/100;

Нещо ми се изплъзва мита за "градските" коли с този разход, коментирал съм с познати - астра 1.4 (май 75 к.с.) гори повече от 12 градско (до 15-16 когато беше повреден съединителя и се форсираше), а астра 2.0 (150 к.с.) градското й е колкото моето, е, за извън града обаче не пада под 8.

За следващата ми кола вече си мисля да е поне 1.6 ако ще я ползвам из града повечко (марката разбира се не подлежи на съмнение) :o

<{POST_SNAPBACK}>

колега, аз съм с Д14А4 хечбек с 2 врати, винаги с пълен багажник и резервоар + лично тегло 100кг и най-отговорно ти заявявам, че ако колата ми даде повече от 8/100 градско дори зимата, ще я махна веднага!!! За 3г това не се е случило, лятото съм около че и под 7/100, а си я ръчкам здраво (пък можеби затова дава икономия - винаги е добре продухана :o ), виж си колата, не е наред нещо :o

<{POST_SNAPBACK}>

Може и да е от начина ми на каране, не знам как е по-добре да се кара из града а и по принцип - на по-високи обороти (над 3000) или като мен - 2000 до 3000.

Но пък извън града нямам проблеми засега с разхода и ще е странно ако има някъкъв дефект, който се проявява само при градско каране ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

10-12 градско е напрао потресаващ разход ......!!! - колега ходи на доктор, че работата не е в час :o според мен не тряаа да вдига повече от 8 в града с тез 75 катъра :o / мазда 323 1,3 фулл инжекция 70 катъра - 5/100 градско/

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

до колкото зная, добре е по-често при градско каране да се вдигат за известно време над 4500 оборота с цел продухване на горивната система (и повече фън :o ) , така колата ти ще е винаги в кондиция, а при хонда по-високите обороти не влияят много на разхода в предвит на това че въртящият момент е изнесен доста нагоре в оборотите, та да те притеснява че ще гори повече. Само внимавай да не се пребиеш, УМНАТА!!!:o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

10-12 градско е напрао потресаващ разход ......!!! - колега ходи на доктор, че работата не е в час :blink: според мен не тряаа да вдига повече от 8 в града с тез 75 катъра :) / мазда 323 1,3 фулл инжекция 70 катъра - 5/100 градско/

<{POST_SNAPBACK}>

Че те хората я дават 8.8 градско по спецификация (въпреки това ще я дам да я видят пак):

http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/4389.html

пък и не съм уверен че е чак 12, може и до 10 да стига само, всичко е от наблюдения и приблизително ...

А ако не спазвам 50 и карам с 90 из града, може и да ми намалее разхода, но мисля че не е препоръчително :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

А ако не спазвам 50 и карам с 90 из града, може и да ми намалее разхода, но мисля че не е препоръчително :hondarulez:

<{POST_SNAPBACK}>

ще се увеличи и то с много. може да е маааааааааааалко по-икономична с 90 отколкото с 50 ... но нали ти трябва (и то доста) енергия да ускориш до 90. и къде можеш да поддържаш 90 в града - никъде, ще трябва да спреш на следващия светофар. и после пак ускорение ... колкото по-плавно ускоряваш, по-добре

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...