Jump to content
Guest ivan_j

Странен проблем

Recommended Posts

Guest ivan_j

Една сутрин се качвам в колата, температурата е отрицателна, давам контакт и лампата на инжекцията не угасна. Въртя - не пали. Окъсих буксата, за да влезе в сервизен режим, но не се размига. Пробвах пак да запаля, но не се получи. Окъсих пак. Махнах кламера и запали. Оттогава вече 2 дена не е правила този проблем, но най-вероятно пак ще се случи.Малко разяснения за колата: 4г, д15б2, метан, има всички необходими джаджи за метана-тайминг процесор, емулатори всякакви и т.н. Като карам на метан свети МИЛ-а, като превключа на бензин без да изключа от контакт минава в сервизен режим(до 3500 об.).Дали не е главно реле?И още един проблем: качвам се днес, карам и на завой и неравности се чува странен звук. Качваме се 4 души и на всяка неравност стържат калобраните. Вчера това го нямаше, не съм возил акумулатори :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

провери си тампоноте на задните носачи :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

А като ти слагаха метана подсилиха ли ти отзад окачването?Предполагам,че бутилката ти е отзад.Това си тежи доста и ако не са я надигнали или по-твърди пружини...Незнам може на грешна следа да съм.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Krelion

Бая килограми носиш в багажника,ако не си си подсилил окачването-това е първата ти работа....ако не ти се сменят амортисиори през два месеца де :cool:А,по другия проблем може би колегата 1net требва да питаш.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

прочети си грешкитеиначе зимата събира лед под калниците, по пружините и т.н. и ти стърже в негона мен ми беше събрало лед в джантата, колата щеше да изхвръкне на прав път, подскача цялата задница, яко дисбаланс :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivan_j

тампоните на задните носачи са нови.колата я купих с метана - не знам какво са правили при интсалирането, но ме съмнява да са сменяли пружини.

Предполагам,че бутилката ти е отзад.Това си тежи доста и ако не са я надигнали или по-твърди пружини...

колко "доста" според теб тежи бутилката, която се събира в багажника на 4г?не повече от 60-70 кг. а колко е товароносимостта на колата - 5 души + 50 кг багаж. т.е. заради бутилката елиминирам единия пътник и товароносимостта става 4д+50кг. да, ама никога не съм я товарил толкова, най-често пътувам сам или с жената.лед в джантата - не става въпрос са дисбаланс и за тресене, а за стържене по дупките и подскоците по прекрасните варненски пътища.След снега имам питане: някой има ли идея как да си намъкна в калниците 4 гуми 275/75/15 BFGoodrich all terrain, останаха ми от джипката и ще се впишат прекрасно в лунната обстановка по улиците. :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

хахахаха ха :D - взимаш шлайфа и режеш от калниците по 15см. :( и гумите ша влянат :P:P:P:(:):):P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bob

тампоните на задните носачи са нови.

колата я купих с метана - не знам какво са правили при интсалирането, но ме съмнява да са сменяли пружини.

Предполагам,че бутилката ти е отзад.

Това си тежи доста и ако не са я надигнали или по-твърди пружини...

колко "доста" според теб тежи бутилката, която се събира в багажника на 4г?

не повече от 60-70 кг. а колко е товароносимостта на колата - 5 души + 50 кг багаж. т.е. заради бутилката елиминирам единия пътник и товароносимостта става 4д+50кг. да, ама никога не съм я товарил толкова, най-често пътувам сам или с жената.

лед в джантата - не става въпрос са дисбаланс и за тресене, а за стържене по дупките и подскоците по прекрасните варненски пътища.

След снега имам питане: някой има ли идея как да си намъкна в калниците 4 гуми 275/75/15 BFGoodrich all terrain, останаха ми от джипката и ще се впишат прекрасно в лунната обстановка по улиците. :(

<{POST_SNAPBACK}>

И задължително ще преебеш лагерите на главините. :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivan_j

тази сутрин пак не ще да палии ключалките бяха замръзнали, мамка му и студ(сутринта беше -7, а колата на течение)ръчкане, блъскане и накрая изскочи вредителя: ключа газ/бензин - електронен, превключва на 1800 об., се цака на студено.запали на бензин, ама като мина на метан църка като мишка реленцето вътре.по обед като се стопли времето се оправи.засега не съм го пипал, ама в събота...ще го разчастя и с поялника - бой мамка ти и спойки.и още нещо забелязах - на студа се разскърца нещо по предницата.после като се стопли - тишина.вярно, че вчера я удавих от миене, ама чак пък толкова....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

тази сутрин пак не ще да пали

и ключалките бяха замръзнали, мамка му и студ(сутринта беше -7, а колата на течение)

ръчкане, блъскане и накрая изскочи вредителя: ключа газ/бензин - електронен, превключва на 1800 об., се цака на студено.

запали на бензин, ама като мина на метан църка като мишка реленцето вътре.

по обед като се стопли времето се оправи.

засега не съм го пипал, ама в събота...ще го разчастя и с поялника - бой мамка ти и спойки.

и още нещо забелязах - на студа се разскърца нещо по предницата.

после като се стопли - тишина.

вярно, че вчера я удавих от миене, ама чак пък толкова....

<{POST_SNAPBACK}>

И при мене така от студа последните три ден-а :o А преди това нямах хидравлика като завивам надясно ( ако мога така да се изразя :o ) , днеска като оставих Шътъл-а при Омбре и видях , че се е скъсал маншона на външния накрайник на рейката !!! Като си взема колата , ако няма още някакви допълнителни поражения , значи навиваш наляво волана колктото може , повдигаш я на крик и виж да не ти се е скъсал и твоя маншна !!! А това , че си е одавил от миене вчера и днеска ти е замръзнала ключалката и нещо друго да не те очудва !!! Измих я и аз моята вчера и на сутринта не мога да бутна ключа вътре !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...