Jump to content
emosms

D14a2(8) Vs D15z3

Recommended Posts

Някой може ли да разясни как става така че моторите D14A2 (или 8) и D15Z3 са равни по 90 конски сили.Единия е 1,4 другия 1,5 vtec-e, защо втория е със същата мощност и какви са предимствата му.На кой може да се сложи газова не ГИ, и ще работи ли добре.Не намирам информация въпросните двигатели моно или пълна инжекция са.Също по принцип как се отразява комбинацията газ + vtec (e), задължителен ли е газов инжекцион.Благодарим, гледам да ползвам търсачка, но съм нов в материала и информацията ми е сложна. :devil:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И двата двигателя са пълна инжекция! :devil:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.... за тва кой е по - бърз, зависи от купето в което е монтиран двигателя. Хечбек, седан, комби, или съответно купенце :devil:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.... за тва кой е по - бърз, зависи от купето в което е монтиран двигателя. Хечбек, седан, комби, или съответно купенце :devil:

Говорим за англичанка, не комби (мисля че се води хечбек). С витека по икономична ли е ако не я "пържиш"?Също някой ако има снимка да покаже къде е въпросния номер по корпуса на двигателя (D14a2,D15z3....т.н.) ... да знам къде да гледам Редактирано от emosms

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За икономия не мога да кажа, може би е Vtec E, те японците са го сметнали. Въпросния номер се намира - като отвориш капака за двигателния отсек, гледаш долу вляво на самия двигател, там се намира "жигосания" номер на двигателя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доло на блока до колектора в ляво се пада

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...