Jump to content
Guest kotev

За хонда, митата и Eur1

Recommended Posts

Guest kotev

Здравейте на всички,от известно време следя цените на Хонда, и по конкретно тези на сивик 6 генерация. Попаднах на коли които се продават без платени мито, ддс и акциз и според митническия калкулатор на mobile.bg за автомобил над 4 години, 90 коня и без EUR1 се получава:МИТО: 931.5 АКЦИЗ: 0.0 ДДС: 1806.3 ---------------------- ОБЩО: 2737.8 а при автомобил с EUR1МИТО: 0 АКЦИЗ: 0 ДДС: 1620 ------------------------ ОБЩО: 1620 Какво всъщност представлява този сертификат? И автомобили като Хонда сивик покриват ли го?До скоро си мислех че по-високите цени на Хондите се дължат именно на по голямите митнически такси при вноса (поради това че нямат EUR1). Но попаднах на обява в mobile.de кадето колата има EURO2 (предполагам че щом има EURO2 следва да покрива и EUR1 )Ако може някой да внесе малко яснота по въпроса ще му бъда благодарен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

До колкото и Аз съм забелязал - Сивик 6-а генерация имат сертификат "EURO 2". Относно това какво представляват тези сертификати - въобще не ми е ясно :/ Предполагам, това се отнася за изхвърлените вредни емисий в околната среда от даден автомобил, но дали наистина е така.....нека някой по-добре запознат да каже ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest emko

Здрасти. Не твърдя 4е това е вярно, но доколото знам EUR1 е сертификат, който няма общо с EUR3 i EUR4 (които са за емисии изхвърлени вредни газове).EUR1 се "дава" на кола (или стока?), която като е сглобявана има над 60% европейски части.Ако греша, нека някой да изясни въпроса, но това е което аз знам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stass

Не грешиш ,Емко !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest deliveryman

прав си евро 1 зна4и 4е колата е произведена в ЕС,другите 2,3 и 4 са за изгорелите газове....доколкото знам хонда имат заводи в англия така 4е требеда тарсиш английска...друг е вапроса че аз ли4но предпо4итам да дам 15% мито но да знам 4е е сглобена в япония...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest japan

Последно 6-тата генерация на Civic-a имат EUR2 но нямат EUR1 така ли?/въпроса е за тези които не са произведени в Англия - демек хетчбек 3 врати, седан, купе/???И EUR2 за къде е необходим /пътен данък,еко такса/? :/

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Последно 6-тата генерация на Civic-a имат EUR2 но нямат EUR1 така ли?/въпроса е за тези които не са произведени в Англия - демек хетчбек 3 врати, седан, купе/???И EUR2 за къде е необходим /пътен данък,еко такса/? :/

3 врати Хечбека, Седана и COUPE-то НЯМАТ ЕВРО1 - първите две са произвеждани в Япония (за предназначените за Европейския пазар) а COUPE-то в САЩ.5 врати Хечбека и комбито AERODECK БИ трябвало да имат ЕВРО1 - те са се произвеждали в Англия.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Kicho

Последно 6-тата генерация на Civic-a имат EUR2 но нямат EUR1 така ли?/въпроса е за тези които не са произведени в Англия - демек хетчбек 3 врати, седан, купе/???И EUR2 за къде е необходим /пътен данък,еко такса/? :cool:

по горе беше споменато какво е евро1 , 2,....ЕВРО1 е сертификат удостоверяващ че колата е произведена в европейския съюз. Хондите произведени в англия имат затова при тях няма мито а само ддс. ( забележка: евро1 се издава в страната от където се купува колата, а не се притежава по подразбиране. )ЕВРО2 , 3, 4 са нормативни изисквания към изгорелите газове. те не те интересуват. при технически преглед ти мерят изгорелите газове но няма провлем защото в България изискванията са ниски и колите покриват нормативите , а ако не отговарят газовете..... малко шашма и готово

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sand0

Защо ни наказват нас почитателите на японски коли :cool:((

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Mи много просто , ще си купуваме модели произведени в Англия и това.Какво да се рпави :D и аз искам да имам хонда която е в Япония направена , ама :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BOGIE

Защо ни наказват нас почитателите на японски коли :cool:((

Ами то Отговора е МНОГО прост, щото европейците немогат да правят хубави, здрави и най-вече ефтини коли. Можетели да си представите какъв ще е ефекта за европейците ако бяха равнопоставени, след 10 - 15 години ще започнат фалитите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sand0

Добре де. Ама ния сме БГ. Ко ни пука кои ще фалира :cool: нали не сме в европа :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BOGIE

Добре де. Ама ния сме БГ. Ко ни пука кои ще фалира :cool: нали не сме в европа :D

Верно е но нали за да ни приемат после да ни храниат обличат и тн. ние триабва да им целуваме задника, или с други думи европейците сигорно са ни задължили да го направим

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

... европейците сигУрно са ни задължили да го направим

Никой не ни е задължил, просто имаме безмитно споразумение с Евросъюза. Както и с Англия, която не е в Евросъюза, но въпреки това и тя има безмитно споразумения с (почти) цяла Европа.Ако имахме и безмитно споразумение и с Япония, щяхме да купуваме и от тях без мито - ама европейският съюз нямаше да е много съгласен, и ще отмени безмитното споразумение с тях... и НИЕ умираме, кой ще купува НАШИТЕ стоки в Европа тогава, ако трябва и мито да плаща - то и без мито сме трудно конкурентноспособни.А европейските коли не ги мислете - щом като в Америка, че и Япония дори ги купуват, значи не са толкова зле.Те и италианците си мислеха "сега като внасяме безмитно от Германия, кой ще ни купува Фиатчетата" ама ей колко години устискаха да не фалират

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BOGIE

Приятелю не добавяй допълнителна агония кам мойте мъки с печатането на Български, МОЛЯТИ СЕА относно кои коли се продават в USA, ВЯРВАЙМИ европейците като изключим големите марки са гола вода, а това са марки които се смятат за голяма работа тук а там ги няма.А пак за FIAT последното което гледах по CNN е цхе са пред фалит и големи съкращения и държавата ще помпа пари за да не фалират щото както се базикат американците в италия има само две индустрии Фиат и Мафия :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...