Jump to content
lord_of_the_road

Застрахователни компании

Recommended Posts

Колеги, току-що четох една тема за застрахователна компания и ми хрумна идеята, че можем взаимно да си помогнем при избора на застраховка. Идеята ми е в тази тема всеки да сподели впечатленията от компанията, чиито услуги ползва, като могат да се дават оценки по следните критерии:

Цена

Качество на обслужване

Коректност при решаване на проблеми.

Оценките могат да стават с цифри от 1 до 5, като след оценките може да се аргументираме защо сме дали съответните оценки.

Аз няма да пиша, за да не излезе, че искам да направя реклама на определена компания. През определен период от време може да се прави статистика за средноаритметичните оценки на всяка компания.

Примерен коментар"

"Компания "*******"

Цена - 5

Качество на обслужване - 5

Коректност при решаване на проблеми - 4

Давам 4 за коректност, защото бла-бла-бла"

Така като дойде време за сключване на ГО всеки може да почерпи знание от опита на останалите.

Ако ви харесва идеята...

Също така нега споделяме единствено личния си опит. Без "Една жена в автобуса ми каза..."

Редактирано от lord_of_the_road

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Компания "Булстрад"Цена - 5Качество на обслужване - 5Коректност при решаване на проблеми - 0Давам 0 защото не ми се е налагало да чукна на дърво. от няколко години само там си правя го."

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги всяка застрахователна компания смемя своята насока почти всяка година така че за цена няма какво да се говори в момента БулИнс са с най евтини застраховки ГО! като качество мисля че всички се стремят да са по добри от колкото са били защото ,знаете защо ;) ако някои го интересува повече ще помагам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно си прав за цените, но което е по-важното, политиката на компанията за изплащане на обезщетения, не се променя толкова динамично. Мен не ме интересува дали ще дам 5 или 10 лв повече за застраховка, но ме интересува като стане проблема да знам, че няма да има проблеми и каквото трябва да се плаща ще се плати без уговорки, точната сума и в срок. Както и да е, идеята за темата явно не е добра, никой не се позаинтересува.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също мисля че темата нещо не е формулирана добре.Какво означава "коректност при решаване на проблеми" когато става въпрос за застраховка ГО?Аз работя в застрахователна компания и ежедневно се сблъсквам със всякакви случаи.Принципно всички застрахователни обезщетения се изплащат в срок от 15 работни дни от пълното окомплектоване на щетата ( разбирай всички документи да са представени ) и в 98 % от случаите това се случва така. Размерите на обезщетенията по ГО са еднакви във всички компании отново поради държавните регулации. Разлика между компаниите по задължителна застраховка може да има само в цените и обслужването.Вижте при каското вече е друга бира :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги нали се сещате ,че гражданската отговорноет покрива щетите на другия .Ако те удария някой одрънкана жигула пълна с роми и те нямат гражданска какво прайваш? По добре си насочете вниманието към каското :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Компания "Булстрад"

Цена - 5

Качество на обслужване - 2

Коректност при решаване на проблеми - 4

Тази година за първи път съм при тях и естествено ме направиха на маймуна, но всичко се връща. Някой ми ожули предната броня и естесвено отидох да си заведа щета. Попълних си документите и ми заведоха щетата. Исках да ми платят по фактура, което ми отказаха с предтекст, че така плащали само на големите си клиенти (колата е на лизинговата компания, която явно не е такъв). Реших да ги взема по експертна оценка (все пак ставаше въпрос само за боя). Платиха ми някакви 176лв :D (естествено ми стува малко повече). След няколко часа ми се обадиха, че полицата ми е невалидна! Веднага се върнах там за да остановим проблема. Оказа се, че там къде ми правят ОГЛЕД и ми маркират автомобила не били служители на Булстрад, а на незнам си кава компания и трябвало да съм минел и на оглед и при тях (вече бяха минали 7 месеца от маркирането и ОГЛЕДА) и да си плащам като поп за една услуга по два пъти! Тази информация естествено не бе стигнала до мен и нямаше как да го знам, но все пак благоволиха да ми уважат полицата (иначе щеше да стане страшно).

П.П. Пиша повече за автокаско, но предполагам, че хората използващи само задължителната ГО са малко и се възползват от пакетна услуга на двете застраховки.

Редактирано от sCoff

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз си правя ГО-то по нета в SDI-супер доволен съм от тия пичове и готиното е че в сайта им можеш да сравниш условията на всички компании за теб.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...