Jump to content
Maximalnia

Въпрос отностно Акт

Recommended Posts

здравейте колеги, въпроса ми е следния: имам съставен АКТ (да речем за превишена скорост), трябва ли да получа писмо от КАТ да отида и да си платя глобата! и ако отговора е Да, до колко време трябва да пристигне въпросното писмо, ако отоговора е Не, каква е процедурата? Поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

писмо получаваш ако те снимат с камера примерно. ако ти напишат акта трябва да отидеш в КАТ 2-3 дни преди да изтече за да ти връчат наказателното постановление или да ти удължат срока

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми истича ти акта, нямаш и малък талон и си отново в нарушение !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

талона срещу 1.6лв ти дават нов, този полицаи каза " ако не го платиш до 2 години му изтича давноста" а за лихви дали течат и дали чрез данъци могат да ме задължат да го платя! Поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

талона срещу 1.6лв ти дават нов, този полицаи каза " ако не го платиш до 2 години му изтича давноста" а за лихви дали течат и дали чрез данъци могат да ме задължат да го платя! Поздрави
Всъщност не би трябвало да ти взимат малкия талон (талона на колата), а "твоя талон" (синия с точките). Писмо няма да ти пратят - по-скоро ти трябва да си търсиш сам постановлението, което пристига там, където си регистриран по местоживеене.Иначе акта можеш да си го презавериш навсякъде. Това, че получаваш нов талон срещу 1.60 сигурно ли е? Много невероятно ми звучи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:) визмат ти талона на книжката, не на колата. и за 15 лв надали да ти извадят нов, ако си извадиш ми кажи да си взема и аз няколко резервни !!! има си лихви, давност вече не губят, беше едно време. без талон не можеш да караш след като ти е изтекъл акта, нов няма да ти извадят преди да проверят дали стария не е в полицията, сещаш се, че става лесно!!!!, за да си вземеш талона трябва да си платил акта, както и всички преди него глоби барабар с лихвите. така, че бегай си плащай докато е време :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

синия талон с точките, преди години беше 1.6лв. да с извадиш нов! не става въпрос за него, лихвите какви са, на 200 лв.? другото което е, те трябва да ми вземат и книжката за 4месеца, поне това си спомням което четох в нета, отностно глобата и отнемането на книжката! и пак питам и не се отплесваите извън темата, лихвите какви са и дали чрез данъци (данък сгради, смет, данъка на колата, чрез ток, вода да речем) могат да ми треснат акта да си платя :ghost:???? Поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не си платиш глобата в срок (в повечето случаи 1 месец) и те хванат без синия талон с контролните точки, ти съставят нов акт. Познавам доста хора, които имат по 5-6 неплатени акта и си карат от години без синия талон, но на своя отговорност. Ако си превишил скоростта до толкова, че част от глобата е лишаване от правоспособност за X месеца, тогава могат и да те осъдят :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като те хванат без синия талон и с изтекул акт, проверяват за какво е съставен акта, трясват ти нов(като вече няма да е с минималните санкций) ошмулват ти точките и си в чувала. и да, като си плащаш данъците и пр ще те накарат да си платиш и този акт. не знам колко точно са лихвите, но не се надявай да са малко.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Хора четете закона. Там всичко е написано. Плащаш всичко само ако ти е отнета книжката. Ако отиваш да вземеш наказтелно постановление за последния акт, плащате само последното наказателно постановление. Това е на гишето казват "ми той началника така е наредил" си е незаконно. Давността не е отпаднала. Две години си е! Ако е отнета книжката максимум три години. За това просто си научете правата. Това че не ги знаете, полицаите и служители на гишетата се възползват повече от добре. И от това само страдате!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

някакъв сайт да дадеш отностно тези работи да прочета! Поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone
http://www.kat.mvr.bg/ ТУк има закона и правилника, има два или три юридически форума които също са полезни.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...