Jump to content
Guest suhoi

предната чистачка?

Recommended Posts

Guest suhoi

Е не мога да разбера дали трябва като на другите коли при изтегляне на лостчето за чистачките назад да пръска (което прави) и да започва да чисти (което НЕ Прави)....или има някакъв проблем с реле (което НЕ знам къде е) или аз съм идиот (което Е почти сигурно)За последното едва ли може да се направи нещо но поне за останалите има нужда от съвет:P) :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimodi

При мен като дръпна към мен лостчето, само пръска, а като го бутна надолу - чистачките правят едно движение и спират, това пробвал ли си го?

Е не мога да разбера дали трябва като на другите коли при изтегляне на лостчето за чистачките назад да пръска (което прави) и да започва да чисти (което НЕ Прави)....или има някакъв проблем с реле (което НЕ знам къде е) или аз съм идиот (което  Е почти сигурно)

За последното едва ли може да се направи нещо но поне за останалите има нужда от съвет:P) :D

<{POST_SNAPBACK}>

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234

Ами да, точно това е идеята. Да си пръснеш колкото течност ти е необходима и после да държиш чистачките включени, докато се почисти всичко. Така го е измислил :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest XapBu

на мен също не ми допада тази схема - обикновено човек си пръска стъклото когато е в движение и няма много време за ръчкане

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest suhoi

Малеее.Добре,че попитах първо:bounce:)) щото се бях засилил да правя ремонт на нещо ,което си е наред:drunk:)Благодаря:fun:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

Малеее.Добре,че попитах първо:drunk:)) щото се бях засилил да правя ремонт на нещо ,което си е наред:fun:)

Благодаря:D

<{POST_SNAPBACK}>

:bounce:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Emo

При мен с пръскането едновременно се пускат и чистачките.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Сивик '95 - при мен не се пускат автоматично. Явно на тази генерация са преценили, че така трябва да бъде :bounce: Наистина е неудобно. Дори аз си мислех, че има проблем при мене нещо, но сега се успокоих, че при всики е така.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Emo

Аз не съм сигурен дали при всички "6-ци" е така или това е направено специално за местните условия. Например при мен със запалването на мотора автоматично се пускат и габаритите/късите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest suhoi

Аз не съм сигурен дали при всички "6-ци" е така или това е направено специално за местните условия. Например при мен със запалването на мотора автоматично се пускат и габаритите/късите.

<{POST_SNAPBACK}>

При Табарнаците:bounce:) дето живееш е така: DLR- Daytime Running Lights, то е за малоумните канадски/арабски идиоти дето по цял ден висят по стълбите на жилищата си с евтина бира в ръка:drunk:))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Така е:Като дръпнеш лоста назад пръска,едновременно с това можеш да го на тиснеш и надолу и тогава тръгват и чистачките.А може и едновременно надолу и назад и със чистачките едновременно тръгва и водата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

при 4 и 5 ген пръскането и чистенето са отделно..... Мисля че само от 6ген нагоре и на акордите автоматично се пръска/чисти :lol:нямаш проблем пич ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest jakala92

момчета това с чистачките е наи тапото в хонда дето са измисляли.МНООООООО МЕ ДРАЗНИИИИИИИИ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

момчета това с чистачките е наи тапото в хонда дето са измисляли.МНООООООО МЕ ДРАЗНИИИИИИИИ

<{POST_SNAPBACK}>

Мен пък не ме дразни! :cool:

Карал съм коли с автоматици и кво? Винаги като спрат чистачките все е останало кавто да се доизчисти и пак ръчно трябва да се намеся с 1-2 тръквания да стане както искам. За това така ми е добре - първо пръскам и после задържам надолу колкото искам. :lol: А и друго - като натиснеш надолу, чистачките работят на най-бързата скорост! Просто свикни да го ползваш този трик, особено в движение е супер - с едно пипване и чистачките ти са на max power! :lol::lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JNV

Пичовеее, имате проблемче :lol:! Прегледайте си ключетата на чистачките дали не са клеясали.Схемата е:1. Дърпаш лоста на чистачките към себе си - пръска вода колкото ти душа сака2. Пускаш лостчето - чистачките правят 2-3 хода3. Само бутнеш надолу лостчето - правят 1 ходАко въпроса на suhoi беше: "Не ми работи сензора за дъжд" или "Имам ли сензор за дъжд", щеше да има място за чудене дали мистър Honda е сложил екстрата. Не мислете обаче, че въпросният г-н Honda ще се троши да прави принципно различни модели чистачки за Accord или Civic - по-скъпо е.А как са ви ключетата за къси/дълги, щото там е другото място от където излизат зайци :cool:?

Редактирано от JNV

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

На Акорда (94г.), макар и по-стар от Сивикчето (97г.) се включват автоматично. Лично за мен това си е удобство. На предишната работа имах едно служебно Пунто (2000г. 1,9JTD!!!). Та и на него чистачките се включваха автоматично. Но след като направят тези три-четрири хода и измият стъклото се включваха отново след около пет секунди за един ход (нали се сещате как винаги се отича вода след като се измие стъклото). Molto bene, ragazzi! :cool: И какво друго ме дразни в Сивика - не знам при по-новите дали са го оправили това, ама е много умряла работа това, задната ти чистачка да няма режим на интервали :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

ако си карал CRX, сега нямаше да имаш тоз проблем със задната чистачка :cool: - просто си караш на странични огледела :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

И какво друго ме дразни в Сивика - не знам при по-новите дали са го оправили това, ама е много умряла работа това, задната ти чистачка да няма режим на интервали ако си карал CRX, сега нямаше да имаш тоз проблем със задната чистачка :cool: - просто си караш на странични огледела :lol:

Редактирано от joro_bul

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JNV

Здрасти Honda-Z :lol: ,Ти сигурен ли си, че нямаш положение за интервал на задната чистачка или като другите пичове си мислиш, че като не включва значи колата фабрично няма такова нещо :cool:?Най-простото управление на задна чистачка на Honda, което съм виждал беше така:1. Завърташ едно пръстенче на лостчето в долно положение - чистачката прави 2-3 хода и спира и през интервал (колко не помня) прави по 1 ход.То няма и смисъл да работи постоянно. Ако колата се движи стъклото не се мокри.2. Въртиш го тва същото пръстенче, но нагоре - докато го държиш пръска вода, като го пуснеш чистачката прави 2-3 хода.OffTopic: На едно друго място във форума един пич беше писал, че те хондите фабрично ги доставяли от завода без машинка за централното на лява предна врата!?! Машинката е в предна дясна врата :lol:.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Здрасти Honda-Z :lol: ,

Ти сигурен ли си, че нямаш положение за интервал на задната чистачка или като другите пичове си мислиш, че като не включва значи колата фабрично няма такова нещо :lol:?

Най-простото управление на задна чистачка на Honda, което съм виждал беше така:

1. Завърташ едно пръстенче на лостчето в долно положение - чистачката прави 2-3 хода и спира и през интервал (колко не помня) прави по 1 ход.

То няма и смисъл да работи постоянно. Ако колата се движи стъклото не се мокри.

2. Въртиш го тва същото пръстенче, но нагоре - докато го държиш пръска вода, като го пуснеш чистачката прави 2-3 хода.

<{POST_SNAPBACK}>

Положението е следното:

Веднъж включваш нагоре и включва само чистачката. След това положение завърташ нагоре (защото механизма е с пружинка) и пръска вода.

От положение изключено завърташ надолу и само пръска вода, без да се включва чистачката.

Ако за 6 години не съм разбрал кое как бачка... :lol:

А ти това "най-просто управление" къде го гледа? :cool: Лада Самара?! ;)

Редактирано от Honda-Z

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gena_g

Абе всичко си ни е на 6 :cool: И аз като си взвх сивика си мислих че тва е преебано , защото преди с акорда тва си ставаше автоматично. Верно , не е много удобно така но се свиква. И 1нет ви каза че сивиците са така , значи всичко е тип топ :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gena_g

Здрасти Honda-Z ;) ,

Ти сигурен ли си, че нямаш положение за интервал на задната чистачка или като другите пичове си мислиш, че като не включва значи колата фабрично няма такова нещо ;)?

Най-простото управление на задна чистачка на Honda, което съм виждал беше така:

1. Завърташ едно пръстенче на лостчето в долно положение - чистачката прави 2-3 хода и спира и през интервал (колко не помня) прави по 1 ход.

То няма и смисъл да работи постоянно. Ако колата се движи стъклото не се мокри.

2. Въртиш го тва същото пръстенче, но нагоре - докато го държиш пръска вода, като го пуснеш чистачката прави 2-3 хода.

<{POST_SNAPBACK}>

Положението е следното:

Веднъж включваш нагоре и включва само чистачката. След това положение завърташ нагоре (защото механизма е с пружинка) и пръска вода.

От положение изключено завърташ надолу и само пръска вода, без да се включва чистачката.

Ако за 6 години не съм разбрал кое как бачка... :lol:

А ти това "най-просто управление" къде го гледа? :cool: Лада Самара?! ;)

<{POST_SNAPBACK}>

:lol:;):lol:

Прав е колегата Хонда-З , тва е начина на работа на задната чистачка.

И мене страшно много ме дразни , могли са по-добре да го измислят , все пак е хонда.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JNV

Простото управление е от Accord `84 г. :lol:. Карах я от 89-94 - страхотна беше за времето :lol:. В момента се шмиткам с един Rover 400 и всичко си ми е като на Civic, ама без двигателя :cool:. Honda-Z: "От положение изключено завърташ надолу и само пръска вода, без да се включва чистачката."Е, те тука трябва да се включи и чистачката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest svetlio

"Веднъж включваш нагоре и включва само чистачката. След това положение завърташ нагоре (защото механизма е с пружинка) и пръска вода.

От положение изключено завърташ надолу и само пръска вода, без да се включва чистачката. "

Именно:lol:

Е, те тука трябва да се включи и чистачката.

<{POST_SNAPBACK}>

Е, те ако има такъв Cивик в клуба искам да го видя... ;) Задължително :lol:

Само да питам ти това виждал ли си го някъде или само мислиш, че трябва да е така :cool: Същото искам да те питам и за това, което каза по-горе за предните чистачки... Няма такова нещо...:lol: При Акорд може и така да е, но не и при Сивик 5 генерация ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JNV

На Civic 6-та и Accord :cool:. Но ще попрегледам малко документация за предишните модели.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

OffTopic: На едно друго място във форума един пич беше писал, че те хондите фабрично ги доставяли от завода без машинка за централното на лява предна врата!?! Машинката е в предна дясна врата :cool:.

<{POST_SNAPBACK}>

И какво има впредната дясна врата?

Машинката на лявата врата ли?

Редактирано от r2d2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

JNV, стига бе човек, казахме го една купчина пъти.... на 4 и 5ген Сивик няма такива благинки ;)и мен това за задната ме дразни, ама.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

.... на 4 и 5ген Сивик няма такива благинки ;)

<{POST_SNAPBACK}>

че даже и на 6-та ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

<{POST_SNAPBACK}>

че даже и на 6-та ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Сивик 3-а ген/ CRX 1-а са по абсолютно същия начин, предполагам че и още по-старите модели Сивици са на същия принцип.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

<{POST_SNAPBACK}>

че даже и на 6-та ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Сивик 3-а ген/ CRX 1-а са по абсолютно същия начин, предполагам че и още по-старите модели Сивици са на същия принцип.

<{POST_SNAPBACK}>

абе не разбрахте ли, че са ви дефектни колите бре! ;)

различните производители различно си решават какви екстри, джаджи и т.н. ще сложат, като дори са различни за различните пазари - например за канада хондите имат 'целодневни светлини' - палиш и ти светват леко фаровете.

аз преди имах форд фиеста, 3 годишен, и той имаше тази 'екстра' - като пръснеш с пръскалките и тръгват чистачките, 2 бързи хода и след 5 секунди още един бавен. на една абсолютно същата фиеста като моята, 1 година по-нова, нямаше тази екстра. иначе двигател, оборудване и т.н. всичко им беше еднакво. но моята имаше надпис 'flair' който сигурно означава 'ниво на оборудване с автоматична чистачка при включена пръскалка'

не виждам какъв проблем е сам да си пуснеш чистачката. ако искаш автоматично, както Хронос каза дърпаш и натискаш надолу едновременно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vaso

ако си карал CRX, сега нямаше да имаш тоз проблем със задната чистачка ;) - просто си караш на странични огледела ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Така си е ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stef

А колкото до машинките за заключване във вратите - когато колата няма дистанционно централно заключване, а има централно от ключалката на шофьорската врата (като завъртиш ключа и се заключва/отключва всичко останало) - съвсем естествено е да няма машинка в шофьорската врата - не виждам нищо чудно в това. В момента оригиналната машинка на хонда си отключва почти винаги дясната врата, докато лявата дори малко студенко да стане нещо се пъне щото е слагана допълнително ... Но пък дясната заключва 3-4 секунди по-късно понякога дори повече...странна работа..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Точно така.Нещо не са ти ги направили. На мен всички си работят ок и едновременно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

А колкото до машинките за заключване във вратите - когато колата няма дистанционно централно заключване, а има централно от ключалката на шофьорската врата (като завъртиш ключа и се заключва/отключва всичко останало) - съвсем естествено е да няма машинка в шофьорската врата - не виждам нищо чудно в това.

...

Но пък дясната заключва 3-4 секунди по-късно понякога дори повече...странна работа..

<{POST_SNAPBACK}>

:dry:

За пореден път се убеждавам, че моята и твоята са Copy-Paste Technology :):)

Редактирано от Didko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Emo

.... на 4 и 5ген Сивик няма такива благинки :angry:

<{POST_SNAPBACK}>

че даже и на 6-та :thumbs1:

<{POST_SNAPBACK}>

Ама моята има.

П.П. На реното-19 беше по същия начин.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest jakala92

Абе момчета и момичета.Незнам дали се сабирате някаде ама ако искате да се срещнеме и да видим тая работа с чистачките и вратите.Щото тоя вапрос направо ме разби.А що се однася до чистачките само искам да кажа,които за каквото си е платил.Ако този преди вас си е платил за автоматично ще има автоматично ако си е казал"еби му мамата нема да се рася" нема да има автоматично.Колкото плащаш толкова екстри.Ако си платя и путка ще ми слойат на место огледало за задно виждане.Такмо да испитвам кеф да карам в тия задраствания. :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

.... на 4 и 5ген Сивик няма такива благинки :D

<{POST_SNAPBACK}>

че даже и на 6-та :cool:

<{POST_SNAPBACK}>

Ама моята има.

П.П. На реното-19 беше по същия начин.

<{POST_SNAPBACK}>

6-та седан със задна чистачка?! :cool: