Jump to content
Guest Dominic

Грижа за таблото?

Recommended Posts

Guest Dominic

Да споделя от опит нещо, както и да ви питам вас...Купих си спрей за табло, и то от Бриколажа, гледах, избирах, харесах си някакъв, който все пак не е евтин, защото гледам качественото. Но се оказа, че като пръсна върху таблото и го изчистя с парцал, след това остава бледа следа където съм пръскал със спрея. Та се оказа, че тези препарати явно са на спиртна основа и не са подходящи за табла, които не са пластмасови. Тука ми е едното въпросче: 5та генерация, сивик... таблото, както и вратите са с кожа??? :P като се вгледах го забелязах - черна кожа. И при вас ли е така или аз се заблуждавам нещо?????Другият въпрос: Видях препарат, специално за кожа, дори има за тъмна и светла. Но дават на снимката кожа на седалките.... та някой да е ползвал препарат за кожа, но върху таблото?????? Пише, че препарата се изчаква да подейства и се изтрива с парцал - освежавал и омекотявал кожата... да не я разлепи от таблото ?????? :P Някой да сподели малко опит :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

няква изкуствена кожа е, ама защо се набутваш с тези скъпите препарати? аз отивам на Руския пазар, купувам за 10лв една торба с ароматизирани флакони (по 1лв) и карам няколко месеца :P Дори не трия с парцал, само предварително забърша праха и обилно но равномерно напръсквам с препарата :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

няква изкуствена кожа е, ама защо се набутваш с тези скъпите препарати?

аз отивам на Руския пазар, купувам за 10лв една торба с ароматизирани флакони (по 1лв) и карам няколко месеца :P Дори не трия с парцал, само предварително забърша праха и обилно но равномерно  напръсквам с препарата :P

<{POST_SNAPBACK}>

Ами това ми беше мисълта, че като пръсна с нормален спрей за табло и остава после светла ивица, където съм пръснал със спрея, а ако не го избърша тогава пък не знам какво ще стане, сигурно бяла кожа :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest grizli

Течен парафин от аптеките. Запазва кожата и я прави като нова. Това за мен е най-доброто и е евтино. Ако ли пък си привърженик на спрейовете си вземи спрей на силиконова основа. Почиства и запазва кожата :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Течния парафин вър6и екстра работа. Ако бе6е и ароматизиран...... Но за това пък хората слагат ароматизатори.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

Течния парафин върши и перфектна работа за уплътненията :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Emo

Течния парафин върши и перфектна работа за уплътненията :bounce:

<{POST_SNAPBACK}>

Аз вече 2 пъти ги мазах моите, ама много бързо изсъхват.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest arsen

Здравей и аз се чудех какъв спрей да взема и взех формула 1 от shell за 6лв и съм доволен .Таблото има блясък и пише че този препарат го предпазва от слънцето.Ето и снимка на препарата.http://www.snimka.bg/album.php?album_id=3572

Редактирано от arsen

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Здравей и аз се чудех какъв спрей да взема и взех формула 1 от shell за 6лв и съм доволен .Таблото има блясък и пише че този препарат го предпазва от слънцето.Ето и снимка на препарата.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=3572

<{POST_SNAPBACK}>

:bounce: Ще мина през Шел да разгледам. Значи казваш има блясък... явно има силикон. Предполагам,че ще е подходящ. Твоето табло нали е същото, т.е. някаква кожа?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Krelion

Аз ползвам антистатичен спрей.Пръскам от високо,като преди това съм забърсал добре таблото.Така не остават петна.Спреят не блести толкова много като парафина,доста по издръжлив е,и прави таблото доста гладко на пипане...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

аз си взех на turtle wax спрей за табло - не остава петна. но много силно мирише (на ванилия) и прави таблото твърде лъскаво, хем го бърша веднага. а пише да се остави 10 минути и тогава да се забърше за лъскав вид.и моето табло е някаква кожа

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

Пичове аз мойто го трия + целия салон с бебешки кърпички"Pampers"....ефекта е поразителен... :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lz2lps

Абе аз отидах на автомивка и там ми полираха таблото с нещо, ама после едвам се домъкнах до Велико Търново :lol: . Толкова бяха го полирали че слънцето се отразяваше от него и директно в очите на шофьора. Тъй че предполагам там знаят с кво да го полират. 2-3 лв ми излезе.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

а няма ли нещо дето да не е лъскаво че направо ми бърка в здравето тоя силикон

Редактирано от d15b2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

аз си взех на turtle wax спрей за табло - не остава петна. но много силно мирише (на ванилия) и прави таблото твърде лъскаво, хем го бърша веднага. а пише да се остави 10 минути и тогава да се забърше за лъскав вид.

и моето табло е някаква кожа

<{POST_SNAPBACK}>

Точно за този се чудех... и го гледах и се цъклих. Аз иначе ползвам полирпаста на TURTLE WAX и е много добра, щото това си е марка, но в бриколажа ми изглеждаше доста скъп спрямо другите спрейове. Но за сметка на това го открих в МЕТРО с 2лв. по-евтин :lol:;);)

Не си го купих, но щом казваш, че го прави лъскаво и няма петна, значи май това ще да е -точка- ФИРМАТА е яка, ЕФЕКТА е тоя, който искам, значи ще си го взема него.

Нали говориме за спрей 500мл. с мирис на ягоди, outdoor fragrance или нещо такова и ванилия, то май не съм виждал други техни спрейове за табло?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

С течния парафин не прекалявайте по таблото. Ползвал съм го това преди години и имам лош опит. :cool: Особено през лятото се изпарява много бързо и отива директно на стъклото от вътрешната страна. Вечерно време е ужас!Аз за таблото си ползвам напоени гъбички с някаква специална течност. Приличат на гъбичките за обувки, само че тези са за табло. Не става нито много лъскаво, нито много матова, а и прах не задържа самото табло - предполагам има антистатичен ефект. :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

аз си взех на turtle wax спрей за табло - не остава петна. но много силно мирише (на ванилия) и прави таблото твърде лъскаво, хем го бърша веднага. а пише да се остави 10 минути и тогава да се забърше за лъскав вид.

и моето табло е някаква кожа

<{POST_SNAPBACK}>

Точно за този се чудех... и го гледах и се цъклих. Аз иначе ползвам полирпаста на TURTLE WAX и е много добра, щото това си е марка, но в бриколажа ми изглеждаше доста скъп спрямо другите спрейове. Но за сметка на това го открих в МЕТРО с 2лв. по-евтин :cool::lol::lol:

Не си го купих, но щом казваш, че го прави лъскаво и няма петна, значи май това ще да е -точка- ФИРМАТА е яка, ЕФЕКТА е тоя, който искам, значи ще си го взема него.

Нали говориме за спрей 500мл. с мирис на ягоди, outdoor fragrance или нещо такова и ванилия, то май не съм виждал други техни спрейове за табло?

<{POST_SNAPBACK}>

същото, те turtle wax нямат друго. ако можеш пръсни от всички и си избери този с най-леката и приятна миризма - ванилията още мирише в колата а го пръсках миналата година.

има и антистатичен ефект, запазва таблото от прах поне седмица, и горе-долу толкова държи аромата и чистия вид.

аз между другото си накупих доста козметика за салона - за почистване на прозорци, друг спрей против запотяване който обаче е само на италиански и още не мога да схвана как се ползва че да не остава петна по стъклото. взех си и някаква много странна пяна, пак на turtle wax за почистване на тапицерията - спрей се пръска по тапицерията и след 10 секунди почва все едно гъби да растат от тапицерията, изкарва всичката мръсотия без да остава мокра тапицерията.

остава ми прахосмукачка само да си взема и нямам нужда от вътрешно миене. но пък на ОМВ за 50 ст. за 2 минути, си изсмуквам всичките боклуци.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

взех си и някаква много странна пяна, пак на turtle wax за почистване на тапицерията - спрей се пръска по тапицерията и след 10 секунди почва все едно гъби да растат от тапицерията, изкарва всичката мръсотия без да остава мокра тапицерията.

<{POST_SNAPBACK}>

А пяната за тапицерията на Търтъл уакс от къде я намери?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

взех си и някаква много странна пяна, пак на turtle wax за почистване на тапицерията - спрей се пръска по тапицерията и след 10 секунди почва все едно гъби да растат от тапицерията, изкарва всичката мръсотия без да остава мокра тапицерията.

<{POST_SNAPBACK}>

А пяната за тапицерията на Търтъл уакс от къде я намери?

<{POST_SNAPBACK}>

от бензиностанциите (OMV/Lucoil) има я и в Bricolage/Praktiker

зелен спрей със жълта четка вместо капачка

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bob

Да споделя от опит нещо, както и да ви питам вас...

Купих си спрей за табло, и то от Бриколажа, гледах, избирах, харесах си някакъв, който все пак не е евтин, защото гледам качественото. Но се оказа, че като пръсна върху таблото и го изчистя с парцал, след това остава бледа следа където съм пръскал със спрея. Та се оказа, че тези препарати явно са на спиртна основа и не са подходящи за табла, които не са пластмасови. Тука ми е едното въпросче: 5та генерация, сивик... таблото, както и вратите са с кожа??? :unsure:  като се вгледах го забелязах - черна кожа. И при вас ли е така или аз се заблуждавам нещо?????

Другият въпрос: Видях препарат, специално за кожа, дори има за тъмна и светла. Но дават на снимката кожа на седалките.... та някой да е ползвал препарат за кожа, но върху таблото?????? Пише, че препарата се изчаква да подейства и се изтрива с парцал - освежавал и омекотявал кожата... да не я разлепи от таблото ??????  :blink:

Някой да сподели малко опит :o

<{POST_SNAPBACK}>

Има по някои автомивки скъп препарат бял като мляко на MA-FRA въобще не лъска а поддържа и предпазва кожата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...