Jump to content
Guest MVM

Въпроси относно D16Z6

Recommended Posts

Guest MVM

Какво е най-подходящото масло за този двигател ... работи и на бензин и на газ. Колко литра масло трябва да му сипа ?Онзи ден си купих такава красавица .... и много и се кефя приемам сякакви савети какво да проверя и как да подаржам този двигател ... Има един проблем за сега свири ми лагер в предна лява .... какви пари излиза и от каде мога да си намеря такав лагер. И две малки тампон4ета на носа4а на амортесиора ... откаде и за колко мога да ги намера ? Друго за сега нямам като забележки по тая колица ... Много и се кефя ... преди нея имах Хонда Сивик 1,3 16в ... Хетчбек ... тая ми е седан с 4 врати .... ще напрая скоро снимки и ще я кача да я видите стршна е !!! Мерих и компресия 11/12 е !! Казаха ,4е дава много добра компресия . За газ-та ме посаветваха да тарся автомати4ен изпарител ... нямам и представа от каде да намера такав ... и незнам и как варят ... попринцип сам против газ-та за такива двигатели ,но много хора са ми казвали ,4е като си пала на бензин и си минавам в движение на газ ... няма и да тормозя колата ,а и Такситата карат хиляди километри и нямат никакви проблеми ... кажете си и вие мнението ... видях ,4е има много мом4ета дет карат на газ хонди4ките си и са доволни ... Чакам савети и отговори !! :D:( Предварително благодаря на колегите :D:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Jonini

Колега, аз съм с такъв двигател и карам с REPSOL 10w40 сипвам 3.3-3.5 литра. Части си купувам от магазина срещу "Мулти груп" на "Д.Николаев", а относно газ на този двигател аз поне мисля, че не може да се направи като хората.

Редактирано от Jonini

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Аз съм с д15б2 но с глава на з6 и нямам никакви проблеми с гас. Сега в това време ми дава 8 разход.Ина4е много се кефя на з6 двигател.Усе6та6 ли когато се вкл. втека?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

без да се брои за заяждане - не пропускаш ли 3-4л/100км разход и на бензин, които да добавиш към газта (включват палене,гасене на бензин и през няколко дни задължителното профилактично еднодневно каране), или те са ти "безотчетни"???Питам, понеже в момента на Дайхатсуто (1.0 сс) при каране градско САМО на газ (вкл. паленето) не ми пада под 15/100 ;), митсубишито (1.6) САМО на газ е нагоре!!! лятото си е съвсем друго.....верно, че не си споменал градско ли е, или извън, но по презумпция сивика си е конструиран за градска кола и който кара такъв си го ползва предимно в града ;)а ме учудва такъв разход, понеже моята в студа си гони 8/100 градско, ама на бензин, а ти дори да си с газов инжекцион (съмнява ме), пак е нормално да даваш 11-12/100 + бензина зимно време :hondarulez: Освен ако караш все по нанадолнища :blink: То бива Хонди, ама чак пък толкова........ :P та не че не ти вярвам, ама................ :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Не плащам на никой да ми вярва.Тъй като съм от Враца а засега живея в Пловдив разхода е засечен по магистрала. По принцип гледам да подържам 140км. Тъй като прехода ми е 250км. и карам само на газ през него не съобщавам за бензин. А в градски условия е кофти да се заси4а за6тото бързо изтива но май е към 9,5.Но зависи от много не6та а доста и от настроението ми!!!!Определено след като смених главата (б2 с з6) и вдигането на степента на сгъстяване ми смъкнаха разхода с около 0,5л.

Редактирано от r2d2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

ок, за такива преходи съм съгласен :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Jonini

Много искам да покарам малко като моя двигател на газ. Много ми е интересно що за система ще определя подаването на газ при включване на витека и изрязване до 7000 оборота. Ако ще се борим за икономичност, то определено трябва да сменим бензина с дизел и по възможност да е комън реал поне. Ина4е удоволствието от D16Z6 е над 5000 оборота. На мен разхода в момента ми е 15 16 гр. обаче не мога да превключвам на 2000 об. постоянно. На всеки колата му харчи колкото и сипеш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest svetlio

Какво е най-подходящото масло за този двигател ...  работи и на бензин и на газ. Колко литра масло трябва да му сипа ?

И аз карам с Repsol 10W40. Събира около 3.5 л, но ти така или иначе ще си вземеш туба от 4 л и ще ти остане за доливане.

Има един проблем за сега свири ми лагер в предна лява .... какви пари излиза и от каде мога да си намеря такав лагер.

Ако не се лъжа лагера беше 80-90 лв, което значи около 120 лв с работата.

И две малки тампон4ета на носа4а на амортесиора ... откаде и за колко мога да ги намера ? Друго за сега нямам като забележки по тая колица ...

За тези тампони нямам идея колко струват...Нека някой колега, който знае да сподели :P Относно разхода...хммм...моято под 10л/100 градско не мога да я сваля :worthy: А сега според мен отива към 12л/100 :blink: Говоря за бензин :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

QUOTE(MVM @ Dec 25 2005, 04:13 PM)

И две малки тампон4ета на носа4а на амортесиора ... откаде и за колко мога да ги намера ? Друго за сега нямам като забележки по тая колица ...

За тези тампони нямам идея колко струват...Нека някой колега, който знае да сподели

в Анастасов - Пловдив ги взех по 25лв парчето

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...