_HAKERA_ 0 #1 Публикувано 8 Ноември, 2009 Здравейте, на ЦР-В-то при пълен ляв или десен мн стържеше(жулеше) задният диференциал, чак леко ми убиваше скоростта и тресеше огледало, волан и тн. Четох тука, че със смяна на маслото това се оправя Източих старото (рядко почти като вода и мн тъмно черено на цвят, може би нормално като Англия, понеже нямат големи студове или жеги). В аутодатата дават само SAE DEXRON II. В 1 магазин имаше 75W-90 на Q8, обаче отзад пишеше DEXTRON II ( с 1 буква "Т" повече), та взех Q8 T 55, и още пише SAE 80W-90 API GL-5 Сравнително гъсто е, диференциала сега няма да се обади обаче подходящо ли е това масло? може ли да навреди нещо на семерини или нещо да окаже влияние на блокажите?!?!? П.П: ако на някой му се занимава би ли обясни действието на автоматичните блокажи или там както се води системата на CR-V примерно. Води се, че са зацепени предните и когато пребуксуват се вкл и задните, но как става това? И какви колела как зацепва? Мисля за AUDI беше казваха, че е зацепено 1 предно, ако забуксува вкл и другото предно, ако пак продължава вкл и 1 от задните, и пак при нужда вкл реално и 4-те. Ако някъде го има обяснено това, може просто и линк Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chikiriki 4 #2 Отговорено 9 Ноември, 2009 И как е с новото масълце,че ми е интересно.А и на други съклубари,също. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
_HAKERA_ 0 #3 Отговорено 10 Ноември, 2009 ами изобще няма да се обади диференциала не знам обаче дали е добър избора ми, и дали би могло да окаже някакво влияние на включеанетона задният мост........другото, което се чудя е дали да налея и такова същото масло за предния диференциал и скоростите!?!?!за скоростите май е по-добре да е по-рядко, ама са на 1 с диференциала...... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
_HAKERA_ 0 #4 Отговорено 15 Ноември, 2009 Нищо не казвате за съвет освен ще блъскам такова и за скоростите пък каквото стане Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #5 Отговорено 15 Ноември, 2009 Явно те мързи да потърсиш стари теми за инфо.....Ходи си купи масло каквото трябва от някой дилър на Хонда! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #6 Отговорено 15 Ноември, 2009 Аз искам да кажа само , че едно CR-V което толкова тракаше , че направо спираше , само като му наляхме ATF-Z1 и заспа Благодарско на Johnyboy за инфото Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
_HAKERA_ 0 #7 Отговорено 16 Ноември, 2009 Dragi4 би ли ми обяснил как се ползва търсачката?!?!?!ето аз какво напраих и не стана.Горе вляво цъкнах на searchтам написах думата диагностика и излезе само 1 пост (нещо от сорта на нарушителите задрешетките..............)а в мой пост (търся хим, сега даже е напред поста, че тъкмо писах там) споменавам думата"диагностика", а търсачката не го намира?!?!?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове