Jump to content
Guest haris

Мнение за Civic 6-та ген.

Recommended Posts

Guest haris

Здравейте! Можете ли дадете мнение за модела Сивик 1.4 i (75Hp) 1995 - 2001 (т.нар. 6-та генерация). Струва ли си да се вземе Хонда с такъв осакатен двигател? Кажете си все пак мнението, ако е възможно. Много ще ми помогнете, защото страшно се колебая.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

Здравейте! Можете ли дадете мнение за модела Сивик 1.4 i (75Hp) 1995 - 2001 (т.нар. 6-та генерация). Струва ли си да се вземе Хонда с такъв осакатен двигател? Кажете си все пак мнението, ако е възможно. Много ще ми помогнете, защото страшно се колебая.

<{POST_SNAPBACK}>

що да да е осакътен бре....ако е хетчбек колата 75 коня са и добре ......може още да се иска ама аз мисля че ще върви много добре....и аз съм със 1.4i само че 90коня седан и съм доволен много...иначе 6-та генерация ее перфектна Редактирано от mihho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest haris

И мен много ми се нрави 6-тата генерация хечбек. Само тези 75 кончета нещо ме тревожат...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gax

Зависи къде ще я караш и как. Хонда се слави с двигателите си. По-добре някой колега с 75НР да си каже мнението. Според мене шасито е тежко и ще имаш проблеми с ускорението при изпреврване и на изкачване. Иначе ще е много икономична.Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Нямам кой знае кви впе4атления от колата 6тото я имам от 2 седмици.За в градски условия ми е доволно,грубо ми хар4и 8/100.Изтърбу6их гърнетата и по4на да се стряска пове4ко.В ниските обороти си върви като всяка 5-а и 6-та г.За градска кола става ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HONDA

колицата си е жестока..имам приятел с такава...моята е 94-а 90 кон4еа ма и от неговата съм много доволен...взимаи човече...просто си заслужава..ако можеш обаче да земеш 5-та генерация ще си по доволен...едно Vtec-че и си непобедим на улицата ;) па и да не е Vtec пак си непобедим градско...ако искаш вече да ти е икономично и по малко да харчи кво се чудиш ;) ??? взимай я ;) няма да збъркаш...аз незбърках...виж-здрав ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

Аз съм с точно такъв двигател, от 3 месеца я имам и съм доволен.Карам я повече извънградско и разхода е около 6/100, може и малко по-малко да е дори. Градското обаче е към 10/100, може и повече да ти дойде, но може да не съм се научил да карам икономично ;)Удобна и нормално широка (за мен) кола, вози малко твърдо, но аз затова й се кефя и не бих я заменил с по-голяма кола, колкото и да ме убеждават че било по-комфортно и т.н.Управлява се елементарно, когато маневрираш, можеш да си въртиш волана и с кутрето без да се напъваш, по завоите няма равна според мен.Скоростите са къси, но за града това е идеално за бързо измъкване от кръстовища, набира много бързо.За справянето със снега бях приятно изненадан като без никакви проблеми си я изкарах от неразринатия паркинг последната неделя, е и гумите имат значение, но и това че можеш бързо да развиеш голям въртящ момент към колелата (преди мен един Жигулатор се пробваше да излезе С ВЕРИГИ от същия паркинг, но не успя ;) ).Има и отлична визия (особено тези след фейслифтинга след 1998), поне моята е запазена отвън и отвътре, въпреки че е '96 и по-незапознати са ме питали дори дали е нова.Ако имаш още въпроси, питай.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

Пропуснах друго нещо - ако искаш да се гониш по пътищата - вземи си поне 90 коня (и внимавай ;) ), но ако не си фен на високите скорости и искаш нещо качествено - това е колата според мен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zhivko

Карам англичанка от август 1.4 90 кончета 96 г.,това е първата ми хонда и съм страшно очарован,пъргава в градски условия , разход 7.2/100км. а извънградско няма проблем ако искаш да ускориш от 120км. на 180км.Ако не гониш на дълъг път ти гарантирам разход 5л.на 100км.Перфектен автомобил,единствен недостатък за мен е че е доста мек в завоите но се пак това е седан.Давам завойче на желаещите!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest haris

Благодаря ви, хора ;) Живи и здрави да сте! Не очаквах толкова много и компетентни мнения да чуя. Май това ще е колата, макар че ми се щеше повече моделът с 90 к.с.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest haris

Извинявам се, но не можах да си едит-на по-горния пост ;)Та днес взеха да ме навиват за една MAZDA 323C BA - същата година и с подобни харакетристики - 75 к.с., но на 1.3 двигател. Сигурно тук ще сте предубедени по отношение на марката, но кажете все пак в кое Хондата е по-добра и изобщо има ли някаква база за сравнение между двете...? Ако някой тук е имал шанс да покара и Мазда... ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

карам сивик 4 ген ;) а жена ми мазда 323 93г. ;) и двете са хубави но, 323-та не може да се сравнява и по демараж и по качество на возия и по стабилност на пътя. да не говорим че, и резервните части на мазда са по-скъпи от хонда. ;)- мазда извадиха 16 винтилов мотор 3 г. след хонда а смятам знаеш кой е най-добрия бензинов мотор в света - HONDA ;);)

Редактирано от joro_bul

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tinki

Благодаря ви, хора ;) Живи и здрави да сте! Не очаквах толкова много и компетентни мнения да чуя. Май това ще е колата, макар че ми се щеше повече моделът с 90 к.с.

вземи хондата.не знам с какви $ разполагаш но ако можеш вземи 1.5 114коня.не са много по-скъпи харчат по-малко от 1.4 90 коня ;) и бързички са.аз съм с такава и е чудесен комромис между разход и вървеж.ако имаш въпроси пиши.

п.п.не си взимай 75 коня не че не са добри но друго си с повечко газ ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

Братленце, много зависи от това какво си карал до сега ;) ??? ;) според ТЕХНИЧЕСКИТЕ ДАННИ колата е доста мудничка ;) дори Civic Hatchback V / 1.3 16V (75Hp) 1991 - 1995 е с една глава над нея а като имаш предвид че съм чувал хора да се оплакват от нейното ускорение, но пак ти казвам всичко зависи с твойта база данни от коли които си карал. Май така като гледам това е най-бавната хонда която съм виждал до сега ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

Civic Hatchback V / 1.3 16V (75Hp) 1991 - 1995 е с една глава над нея а като имаш предвид че съм чувал хора да се оплакват от нейното ускорение

;)....тука нещо стаа дума за мойта бегачка ;) .....НА ЧЕРТАТА !!!....могу фърфи/на задна/ ;);)п.с....пич земай една 5 ген. 90к.с. и си глей КЕФА !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...