Jump to content
Guest doggy

Инвалиден сивик 93

Recommended Posts

Guest doggy

Аве хора предлагат ми сега един бартер хонда сивик 1.5 93г за моята кола(опел калибра)няма да казвам как сам я купил схтото я мразя и си искам пак хонда)само 4е е инвалиден и има осхте 2години до изти4ане на инвалидноста му,мога да я карам дамо с палномо6тно но ни6то друго,малко се притеснявам какво да правя,някои дали има такива проблеми и как ги ре6ава,мисалта ми е да не ми я вземат :beer:

Редактирано от doggy

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ALEX

Знам,че се правят някакви договои-записна заповед или нещо такова,и още кинти,но най-добре питай някой адвокат.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

Аве хора предлагат ми сега един бартер хонда сивик 1.5 93г за моята кола(опел калибра)няма да казвам как сам я купил схтото я мразя и си искам пак хонда)само 4е е инвалиден и има осхте 2години до изти4ане на инвалидноста му,мога да я карам дамо с палномо6тно но ни6то друго,малко се притеснявам какво да правя,някои дали има такива проблеми и как ги ре6ава,мисалта ми е да не ми я вземат  :beer:

<{POST_SNAPBACK}>

мойта е инвалидна.....и доколкото знам се отива при нотариус прехвърля се на твое име...а инвалида нотариално заявява че няма претендира че е негова както и всички негови наследници...мисля че тва беше процедурата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Използвай търсенето... имаше една страхотна тема по въпроса преди около година.Има начини да си вържеш кащите и да си спокоен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

инвалида нотариално заявява че няма претендира че е негова както и всички негови наследници...мисля че тва беше процедурата

<{POST_SNAPBACK}>

Може да заявява ако не е женен ако е женен се правят 2 документа от него и жена му(трябва и двамата да се разпишат дали са съгласни) другото не ти трябва.НО ако евентуално почине инвалида тогава ще трябва да се разбираш с жена му примерно и евентуалните наследници ако те нямат претенции добре обаче много кофти ако един каже НЕ :beer:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

А ако си събрал някакви пари за нова Хонда :beer: , правиш бартера и изплащаш митото на сивик-а и си свиркаш :fun:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest doggy

инвалида нотариално заявява че няма претендира че е негова както и всички негови наследници...мисля че тва беше процедурата

<{POST_SNAPBACK}>

Може да заявява ако не е женен ако е женен се правят 2 документа от него и жена му(трябва и двамата да се разпишат дали са съгласни) другото не ти трябва.НО ако евентуално почине инвалида тогава ще трябва да се разбираш с жена му примерно и евентуалните наследници ако те нямат претенции добре обаче много кофти ако един каже НЕ ;)

<{POST_SNAPBACK}>

е да ама как да я зажеря нотариално като е инжалидна,тжа не е ли само палномо6тното което ползжам и копие от ТЕЛК-а? ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZERO

само 4е е инвалиден и има осхте 2години до изти4ане на инвалидноста му,мога да я карам дамо с палномо6тно но ни6то друго

<{POST_SNAPBACK}>

вземаш пълномощно от сегашния упълномощен(вземаш му и неговот пълномощно) и след две години отиваш при инвалида и я прехвърляте с него на твое име.

добре ще е да имаш доверие на този който ти дава колата, а е задължително да се срещнеш с инвалида за да видиш какво му е състоянието и за да не ти каже след 2 г. - "къв си ти ве?"

м/у другото аз като ходих да прехвърлям мойта, показах на нотриуса пълномощното, а той ми каза че никакви пълномощни не му трябват и 4е отпадат ако има, щом инвалида е решил да прехвърля колата и е минал срока.

успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

....Запис на заповед и си ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest radio_manbg

....Запис на заповед и си  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Абе това с запис на заповед незнам дали ще се навие някой трезво мислещ човек тъй като това си е много сериозен таралеж в гащите ...

аз карам "инвалидна" кола и съм с нотариално пълномощтно и засега проблеми съм нямал ...

най-добре е ако имаш нотариус при него да го направиш за да не те изфабрикуват като си оставят вратички...

и другото е - подсигури се дали инвалида не е 85-90 годишен и от какви болести страда тъй като някой от тях имат спецификация... примерно склероза - ако е развил такава болест след това пълномощното може да се обжалва и евентуално обявено за невалидно (при евентуална кончина на пълномощника)... има още много неща който един нотариус трябва да съобрази и за който трябва да те предупреди!

тъй че умната и дерзай!

Редактирано от radio_manbg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest doggy

Ами благодаря ви за отзив4ивоста,все пак пове4ето от вас сигурно карат на инвалиди,аз днес питах за запис на заповед-но нотариуса ми каза 4е това изоб6то не ме застрахова и мисля да рискувам,аз се 4удих наи ве4е от тоя които вземам колата дали той ако ре6и може да ми саздаде някакав проблем,оба4е говорих и с 6ефа ми той са6то има кола на инвалид и ми каза 4е инвалида не може да я обяви за крадена или не6то такова 6тото ако се стигне до сад,инвалида 6те е доста набутан затова 4е дава колата на друг и смятам 4е не е застраховка но е някакво успокоение

Редактирано от doggy

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

....Запис на заповед и си  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Абе това с запис на заповед незнам дали ще се навие някой трезво мислещ човек тъй като това си е много сериозен таралеж в гащите ...

...човек аз мойта си я карах 1 година с такава заповед....и мога да ви кажа че е 100% гаранция...поне според моя нотариус....познавам и доста хора който си карат колите с такъв документ.....аз лично не съм имал проблем да я извадя и т.н.

Абе има всякви варианти...всеки си решава как.... ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sofix

и мойта е инвалидна но сестрами е нотариус и имам пълномощно + предварителен договор за покупко-продажба в който е записано че инвалида няма никакви претенции към колата ( и неговите наследници) и че съм му платил 2 500 лв и при прекратяване на договора от негова страна той трябва да ми върне парите в двоен размер :lol: това е успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

ПИЧ не е проблем да караш инвалидна кола много от нас точно това правятважното е инвалида да е жив и здрав ,че аз купих една дет инвалида и беше дал фира през време на инвалидния период , но и това се оправя с малко връзки няма страшно .ако колата си заслужава ВЗИМАЙ Я :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Той ве4е я взе колата даже се и похвали

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...