Jump to content
Guest Iltcho

До Омбре и всички, които разбират

Recommended Posts

Guest Iltcho

Значи, вече предполагам знаете какво джиткам. Прелюд модел 1988 някъде, 12 V SOHC 109 конски сили.Идеята ми е - кажете ми как мога да накарам това добиче да върви поне още малко отгоре. Мощноста му е нормална за този автомобил, просто на мен ми се иска малко повече ... Сменил съм въздушен филтър, горивен също, свещите са NGK, нови кабели, чисти електроди ама ми се иска да се дърпа малко повече. Да си говорим обаче за турбо, NOS и т.н. - мисля че е несериозно.Очаквам съветите ви :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

Нали се чудеше дали да махаш катализатора? Е както се разбра не си! Та ако го махнеш , във високите ще се разпилва малко повече! Въздушния филтър(по възможност спортен), или ако имаш много лабиринти до него, ги махай да си дърпа през филтъра само! На мойта е с една туба в калника през която минава въздуха , действа като заглушител и тръба която тегли въздуха от другия край! При мен като го махнах този лабиринт имаше ефект който се усети на момента! Но да не и махнеш и филтъра!!!! Ако те блазни идеята за ремус, или поне гърне без съпротивление също има ефект! Малко по-шумна става като цяло но кво от това! И бензина трябва да е хубав! По-последни наблюдения от моя страна и отзиви - ТЕМПО! Един РЕД ЕКС (добавка за бензин за почистване, има и положителен ефект на вървенето)за инжекций и си на пушка! А и кабелите ти да са оригинални на всака цена!Успех!П.С. Направи всичко на куп и сравни горе долу до 100км за колко ги е вдигала и след това за колко ги вдига!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

как мога да накарам това добиче да върви поне още малко отгоре

Сложи ЯКИЯ мотор от същия модел ПРЕЛЮД (2.0 16V DOHC PGМ-FI - 140 коня). Впрочем, твоя ПРЕЛЮД този мотор който е в момента е ВТОРИ поред, но няма значение :) Но пък не е само мотор - трябва и електрониката, а можеби и скоростната кутия !!! Или най-добре (и най-лесно ;) ) - СМЕНИ КОЛАТА :dry:;) Продай твоята и си вземи същия ПРЕЛЮД, но с по-якия мотор, а защо не направо по-новия модел с по-як мотор ;) Иначе всички други неща да ги правиш - само една набутвация на пари в старата кола, за почти никакъв ефект. По-добре продаваш тази и даваш още малко пари отгоре и взимеш по-мощна (и по-нова) кола. За мен лично това е по-разумния и удачен вариант !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Iltcho

Впрочем, твоя ПРЕЛЮД този мотор който е в момента е ВТОРИ поред, но няма значение :)

Значи, това нещо го знам със сигурност.Но ... не са занулили километража на колата, когато мотора е сменен. ФАКТ и ДОКАЗАТЕЛСТВО - типеншайна на колата, който го имам в себе си (ксеро-копие) както и нещо като гаранционна карта, която е дадена за новият двигател.В нея пише, че двигателят е сменен през 1995 година, когато е записана първа регистрация на автомобила в талона. Купето ми е на около 220 000, а стария двигател е дал дефекта на 117 000 километра.Така, че представи си АДХ на колко хиляди километра е моя мотор и още колко хиляди има в него. Едва сега си давам сметка, че след ремонта на теча от картера за 6 800 километра аз съм долял максимум 100 грама масло !!! Не си хваля автомобилчето, а и не СЪМ ТРЪГНАЛ ДА Я ПРОДАВАМ за да ви я хваля толкова, но мисля, че има още какво да се желае от това сладко зверче. Колкото до преправянето на филтъра - ще видя какво мога да направя по въпроса още в петък, събота и неделя (когато съм малко по-свободен и изцяло и пренадлежа). Ако още някой от вас има интересни идеи - слушам ви ;):dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Aбе аз си се кефя на 90 коня вие като почнете да говорите за над 100 и се си се чудя.Прелюд , приятелю аз лично ще ти предложа да сабираш парички за по-нов модел прелюд,който не е и толкова скъп,ако не се лъжа под 9000 лв ако не и по-малко.Просто имаш много хубава колица и не си заслужава да я продаваш ;) Знам от опит че продадена Хонда боли много след това,е наскоро продадохме сивик 5г и направо още не ми се вярва че я няма ;) Много носталгия много нещо,но какво да се прави , поне отиде при човек който ще се грижи и ще я поддържа :dry: Пък от опит пак знам че шефа е луда глава и ако и скимне още утре ще запишем по-новия модел на сивик ;) Пък и да ти кажа , по-новия модел на прелюд за мене лично е най-хубавия , дисайна е страшен,дупето невероятно , предницата агресивна , а АДХ сам каза какво се крие под капака й ;) Събирай пари за по-нов и ако до година или две ги събереш си екстра , пък ако и по рано успееш дължиш по едно кръгче :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Iltcho

Значи, благодаря за малката част от вас, които ми обърнахте внимание. :D За другите - здраве да е. :cool: Точно на входа къв въздушния филтър, има една ламарина.Въздуха обикаля около нея и тогава влиза във филтъра. Демонтирах я и ефекта беше поразителен. Следваща стъпчица - казаха ми за някакво 4 електродно NGK ама пустинята е към 18 $ бройката, така че това ще почака. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest jamie

Значи, благодаря за малката част от вас, които ми обърнахте внимание. :D За другите - здраве да е. :cool: Точно на входа къв въздушния филтър, има една ламарина.Въздуха обикаля около нея и тогава влиза във филтъра. Демонтирах я и ефекта беше поразителен. Следваща стъпчица - казаха ми за някакво 4 електродно NGK ама пустинята е към 18 $ бройката, така че това ще почака. ;)

Не ти трябва чак 4-електродно.По-скоро се огледай за тъничка метална гарнитурка за главата ;-)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Може ли да се намерат такива в бг на прилична цена?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Iltcho

PARADOX_sf и аз това се чудя... а и тука като ми казаха че сполтния разпределителен вал е 200 $ и то 2-ра ръка ... мани .... :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest jamie

Laser cutting

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...