Jump to content
Guest dimodi

Малко въпроси за покупка на Civic

Recommended Posts

Guest dimodi

Здравейте,Напоследък съм хвърлил око на един Civic 5-та генерация ('94 г.) и се чудя дали да го взимам. Искам да попитам за няколко неща:1. С колко ключа трябва да върви това нещо - един, два, три? Има ли нещо като т. нар. "червен ключ", както при Алфите и Фиатите?2. Отгоре върху главата на двигателя, от страната на предното стъкло, има две места, където има резба за винт, но там няма нищо. За какво са тия резби, нормално ли е там да няма нищо?3. Що се отнася до пазаренето, засега не сме се пазарили, но ситуацията е, че колата е с доста екстри, съответно и цената е висока, ама по-висока, отколкото аз съм склонен да платя и (по мое мнение) по-висока от реалната. Сполучлива ли е стратегията "тая кола за мен не струва толкова, бих дал еди-колко си" или по-скоро трябва да търся под вола теле и да вадя разни дефекти, заради които да искам смъкване на цената? Не ме бива в последното, пък и кой-знае какви забележки по колата не виждам (ще ходим и на сервиз де, няма само с гледане да си остана). Продавачът не е случаен човек, търговец си е на Горубляне, с това си се занимава. Та всякакви съвети приемам :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Щом ще я водиш на сервиз гледай да е при Омбре,той ще ти помогне за пазарлъка.А и ще ти каже точната диагноза на колата.Ако ми се обадиш мога да ти помогна най-вероятно за цената,имам солидни контакти на Горубляне.Е само да не искаш да я вземеш на половин цена разбира се.0898 537233-Тони

Редактирано от Hronos

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Krelion

Аз имам два нормални ключа и един чрвен....а,тая резба е за някакъв капак върху ДВГ-то май..и аз я имам. :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

резбата ако е: като отвориш капака и се пада в десния долен ъгъл???обикновенно там се захваща "заземяването" на кабелите на свещите... разбира се такива кабели аз не съм виждал на някой колега в България, но пък определено такива ще са мойте като ги поръчам в близко време... та ако е тази резба дишай спокойно и аз я имам :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

резбата ако е: като отвориш капака и се пада в десния долен ъгъл???

обикновенно там се захваща "заземяването" на кабелите на свещите...

<{POST_SNAPBACK}>

Земята която се захваща към капака на клапаните e задължителна. Ако я няма си я възстановета. Чувал съм да стават доста бели понякога заради липсата на това кабелче. Редактирано от Demon

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

аз не бих си купил кола от Горубляне .лично мнение ,не ангажирам никого с него. :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234

И все пак, подскажи ни колко е тая "лоша" цена, че толкова не ти отърва? А то има и значение с кое моторче е машината де!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimodi

Мерси на всички отзовали се.Колата е ето тази:http://mobile.bg/perl/printdet.cgi?id=11127063267792597Ако някой я е гледал, може да сподели мнение.Оказа се, че колата няма чип в ключа, така че явно и червен ключ няма.Пък за останалите неща ще ходя при Омбре да си каже мнението :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

с мито ли е колата на тея манги?пп Писах ти в ICQ-to

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimodi

Да, всичко й е платено.

с мито ли е колата на тея манги?

пп Писах ти в ICQ-to

<{POST_SNAPBACK}>

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimodi

Да питам и още нещо - нормално ли е в тоя студ на климатика да не му се върти перката, като го включа?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

не знам за климата но, провери дали airbag - a е в час - задълвителен тест на контролера на аир бага,

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lz2lps

А дали този модел наистина има ABS и Airbag, щото доколкото знам за 94 година единствено ЕХ има ABS и той е опция (или май ставаше въпрос само за Coupe-то).

Редактирано от lz2lps

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimodi

ABS наистина няма, в обявата има грешка.Airbag-ове има 2 броя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest radio_manbg
http://mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2&l...5805&f1=detailsабе Колега за тея пари тази ми се струва по адекватна... единствено че е на повечко километри ама ако е поддържана добре ....все пак ти си решаваш :):)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

http://mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2&l...5805&f1=details

абе Колега за тея пари тази ми се струва по адекватна... единствено че е на повечко километри ама ако е поддържана добре ....

все пак ти си решаваш :)  :)

<{POST_SNAPBACK}>

говорете с mihho той е от Пазарджик и може да има инфо за таз англичанка ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

http://mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2&l...5805&f1=details

абе Колега за тея пари тази ми се струва по адекватна... единствено че е на повечко километри ама ако е поддържана добре ....

все пак ти си решаваш :)  :)

<{POST_SNAPBACK}>

Не мисля ! Да се сравнява МА8 БЕЗ клима и най-вероятно инвалидна с ЕG8 от последните след фейслифта, с КЛИМА, Air Bags и платено мито която е за по-малко пари дори - няма база за сравнение, поне според мене.

Dimodi - колата изглежда много лъскава и добра, поне от обявата. Ако наистина е толкова добра и на живо и ако ти изнася цената (която от една страна е малко височка, но от друга страна си е напълно реална - все пак е с платено мито) - меткай се и не му мисли ;)

Успех !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

страшна е мн добре е нагласена....отвънка не можах да намера забележки и отвътре ....мога да говора с човека (не че го познавам ама тряя си нагъл)за иформация която те интересува....а иможеш да я видиш как върви....аз черпа :) (виж аватар :))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimodi

Ами метнах се, колата е на паркинга вече ;););)

Още не мога да осъзная, че реализирах една моя двегодишна мечта, не съм почнал да се радвам ... ;)

Искам да благодаря на всички, които ми помагаха с мнения и съвети не само сега, ами и в предишни теми, които съм пускал по въпроса! ;)

Dimodi - колата изглежда много лъскава и добра, поне от обявата. Ако наистина е толкова добра и на живо и ако ти изнася цената (която от една страна е малко височка, но от друга страна си е напълно реална - все пак е с платено мито) - меткай се и не му мисли  ;)

Успех !

<{POST_SNAPBACK}>

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

ама ти коя забоде тая пазарджишката ли бре колега...ако не даи малко инфо за каква хубавица говорим ;);)....ееее и най важното забравих.....да ти е честита придобивката.....знам как ти е ....и аз чаках хонда 3 години

Редактирано от mihho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimodi

Другата, седана 5-та генерация.

ама ти коя забоде тая пазарджишката ли бре колега...ако не даи малко инфо за каква хубавица говорим ;)  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

ЕЕЕЕЕЕ, дочака го и ти този миг ;) супер!!! Много да те радва и само хубави моменти ;) ей, множите се седаните и това си е ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

седана сие седан ;););) ако ша е двувратка - CRX или S2000 ;)да ти е честита коледната придобивка ;)

Редактирано от joro_bul

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Ейййй честито човече най- после ско4и в Хонда.Дано оправдае о4акванията ти.Ами много безаварийни км ;) Ама ся да не почне6 да разпитва6 за стикери на клуба,рано о6те колата трябва да се изпробва дали бега ;);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

....Вируса "Хонда" зе да се разпространява доста бързо...... ;) ....само че бъдещи Хондъовци...внимавайте....НЯМА ЛЕК.. от тая болест ;)

...ай честит Хондак пич !!!... с кеф да си бръмчиш !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

Tака е няма лек ;) вече 12 г. съм болен от тая болест ;) и изобщо не търся лекарства ;) - щото няма фармацевтична компания, която да измисли лек против HONDA ;);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

не ни и трябва лек за тая болест.....а и тя така главоломно се развива и обхваща всички части от човешкия организъм че нема кво да я спре ;););)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...