Jump to content
SEZER

Блиц светлини

Recommended Posts

Здравейте колеги. Искам да питам дали някой от вас има или знае нещо повече за блиц светлините дето се слагат във фаровете или халогените. Предполагам са забранени в България иначе са много манияшки.Мисля да си поръчам от Ebay но има много видове.Ако някой знае нещо за тях нека сподели.Ето и няколко линка да видите какво представляват:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега отвори закона и прочети... До колкото си спомням е забранено допълнителни светлини :wacko: САМО Чеееееее ти ще стробнеш основните които са си фабрични... демек ще си ок... ако ако закона не го е описал така:)Ауди кабриото ми когато имаше проблем с ксенона така светеше :)Също така големия ОДИСЕЙ го карах няколко дена без преден номер :)В закона е казано да се погледне в наредбата как да са ти номерата а в наредбата пише "Отзад и отпред ИЛИ САМО ОТЗАД" !!Проблема е че тълкованието на наредбата е грешно :)Не ми се щеше да ме спрат от движение за еди колко си месеца... иначе можеше да се преборя :)Чл. 91. (1) Моторни превозни средства със специален режим на движение са автомобилите и мотоциклетите, които при движението си подават едновременно светлинен сигнал с проблясваща синя и/или червена светлина и специален звуков сигнал.Чл. 18. (1) За обозначаване на пътни превозни средства се използват следните опознавателни знаци:1. Синя или червена пробляскваща светлина обозначава моторно превозно средство със специален режим на движение.2. Жълта мигаща или пробляскваща светлина - обозначава моторно превозно средство, което поради специфичния си режим на движение представлява препятствие или опасност за движението по пътя.Раздел V Моторни превозни средства със специален режим на движение Чл. 158. (1) Моторни превозни средства със специален режим на движение са автомобилите и мотоциклетите, които при движението си подават светлинен сигнал с пробляскваща синя и/или червена светлина и специален звуков сигнал.(2) Специалният режим на движение се ползва само при необходимост.И така на татък.Ти ще мигаш с фаровете? Незнам няма ли да го определят като "не пуснати" фарове :)Как и да е разрови се...

Редактирано от sand0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много яко, така ще си като кола на сигурността във Формула1 или като правителствения автомобил на Обама :wacko::):) За какво ти е? Иначе е много маниашко - пускаш ги вечерно време в трафика и всички почват да ти правят място да минеш като на кола със спец. режим. Само трябва една сирена от подходяща аларма да инсталираш и да я пускаш отвреме навреме - тогава направо коридор ще ти правят.Колко пари струва това чудо? Предполагам е някакво модулче, което се свързва с ел. системата?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега няма нужда да си ги поръчваш от е-бай.Тука в Хасково има нчколко магазина за "турси тунинг".За каквото и да влезнеш в магазина, все ти предлагат нещо светещо.Когато се пазариш има и големи отстъпки и съм почти сигурен, че ще ти излезе по-евтино.НО мога да ти гарантирам, че ще станеш един от най-големите донори на ченгетата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е,ако закачиш и сирена ще плащаш яко

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига с голфърските изпълнения бе хора :dry: Освен това тия светкавици са бая по-силни от обикновенния фар, с това заслепиш ли някого поне 30-40 секунди ще му е бяло пред очите. А за имитирането на превозни средства със специален режим на движение ... ако те хванат така, не само ще плащаш ами сигурно и бой ще ядеш.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига с голфърските изпълнения бе хора :cool: Освен това тия светкавици са бая по-силни от обикновенния фар, с това заслепиш ли някого поне 30-40 секунди ще му е бяло пред очите. А за имитирането на превозни средства със специален режим на движение ... ако те хванат така, не само ще плащаш ами сигурно и бой ще ядеш.

Братле кой ти е казал че като карам ще ги пускам.То е направено като спреш колата има си дистанционно и можеш от 50м да си ги пускаш. То това якото пък ти дори като караш в някоя уличка без коли срещу тебе и има пещеходци що да не ги пуснеш.То е маняшко разииш ли, то не е направено да правиш на някой мръсно или да се правиш на линейка.В Щатите като бях знаеш ли колко такива имаше и там страна със закони а не като тука, но хората ги спазват и ги пускат само когато има възможнот.Ей вижте някои от тези клипчета и кажете че не е яко : )

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега аз си карах ЦРХ а няколко месеца с такива блицове в габаритите , и си ги пусках само като карам много бързо по магистралата или когато ми скимнеше по София , проблеми съм нямал понеже си имах контролер за спиране и регулиране на светилините вътре при мен , и като видя куки го гася и все едно не съм бил аз :))) Но попринцип рядко ги пусках като цяло ! Докато един некадърен бояджия ми счупи едната крушка и останах само с една светкавица . Впоследствие ги свалих и си слоожих обикновени крушки в габарита . ако си навит мога да ти дам устройството с едната крушка и всички кабеляци за малко пари пък ти ще си поръчаш само една нова крушка и си готов .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отказах се понеже няма къде да намеря само една крушка. Ако някой друг има опит или продава такива стробове нека каже

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...