Jump to content
Guest slus4o

Централно заключване

Recommended Posts

Guest slus4o

Още от както я купих я забелязах че шофьорската врата се отваря по-трудно в смисъл дръжката отвън се дърпа по яко (дали е от машинката?) а и също така отвътре като я отворя лявото палче не отваря до край (случи ми се десетина пъти да се заключа вътре) и при вас ли е така или трябва да свалям кората и да се правя на майстор! :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest buddi5

сори за :lol: ама поскъси си малко подписа :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nta

пробвай да пръснеш смазка на самата ключалка, при мен така се оправипод ключалка разбирам - частта на вратата, която се закопчава на скобата на купето

Редактирано от nta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

сори за  :D  ама поскъси си малко подписа  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

И аз сори за ОФФ ТОПИКА ама нищо му няма на подписа ако си на 1024х768 си е идеален аз лично съм го мерил не излиза отвън а ако имаш предвид ширината тя идва от нещата от дясно пич, даже при теб е със същата дължина взимай линийка и мери :):D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

По принцип хондите с централно идват от завода без машинка на предна лява врата. Ако си или някой е слагал аларма която да командва централното тогава са ти сложили такава машинка.А моето мнение е свали кората почиствай смазвай и гледай за евентуални проблеми или реголаж.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest maskata

Още от както я купих я забелязах че шофьорската врата се отваря по-трудно в смисъл дръжката отвън се дърпа по яко (дали е от машинката?) а и също така отвътре като я отворя лявото палче не отваря до край (случи ми се десетина пъти да се заключа вътре) и при вас ли е така или трябва да свалям кората и да се правя на майстор! :)

<{POST_SNAPBACK}>

ако мога да се намеся според мен ти трябва малък реглаж на машинката

но за да ти кажа какво да направиш триабва да ми я опишеш или поне някаква иформация а най добре фото

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JNV

По принцип хондите с централно идват от завода без машинка на предна лява врата. Ако си или някой е слагал аларма която да командва централното тогава са ти сложили такава машинка.

А моето мнение е свали кората почиствай смазвай и гледай за евентуални проблеми или реголаж.

<{POST_SNAPBACK}>

Машинката на централното често е ... в дясната предна врата :cool:. Ако slus4o иска мога да му намеря схема на вратичка :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

Братлета :thumbs1: , да чукна на дърво днес си оправих лекото проблемче, взех си спрей за по добър контакт и почти го изпръсках по копеленцето (машинката) и взе че тъгна без проблеми за сега даже не съм я свалял директно си опръсках, тя така подгизна че неможа да ми откаже даже се разтече от вратата, сигурно проблемчето е в запекла смазка, ако питате мен може цялата гимнастика да стане и без да сваляте кората, просто сваляте джама до долу и отгоре пръскате в моя спрей имаше дълга тръбичка но ако нямате все от някаде ще отрежете :angry: Good Luck :o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

Имаше леко продължение на горната случка след опръскването на машинката (по скоро на бравата защото от нея идва проблема така се оказа) тя почна да прави страшни магарии, но от събота насъм вече не, защото си свалих кората и с течна (финна) смазка хубаво смазах целия проблем идва от трудното движение на лостовия механизъм в част си от бравата, симптомите са следните отворете шофьорската врата отворете и съседната ако долувите разлика в силата на дърпане на дръжката се подгответе психически за по горните действия!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

Май окончателно решение на проблема няма да се намери сигорно 6 месеца нямах
проблеми до момента в който пре-оборудвах кората със здрави щипки и когато я
монтирах според 45 от "Законите на Мърфи" Централното не сработи и трябваше да
я заключвам ръчно. Днес след като разтворих кората и отнова я сглобих като преди
това си работеше на пушка и оп след щракването на 8-те щипки пак блокаж, направо
бях бесен, но горе долу поразгадях ситуацията ето я тя:

1) Задължително смазване с WD-40 на всички движещти се детайли

Ако пак не иска след затварянето на кората при мен помогна следното

2) Заключвате с дистанционното и с ключа дозаключвате, защото при мен предполагам
и при вас заключва до някаде не докрай, просто няма сила да мръдне докрай лостчето,
това го правите няколко пъти като се стремите да въртите в крайно отключващо или
ляво положение след 5-10 път при мен се оправи след като се бях простил със
заключване от дистанционното

Да вметна само че при мен отключваше след като съм помогнал на алармата с
дозаключване

Изглежда проблема е в едно то двета звена:

1) Лостчето от патрона на врата и свързването му долу на бравата, самия двоен
механизъм с този от вътре имам в предвид става някво мазало
2) Централното не е нагласено както трябва и лостовия механизъм не работи на
100% само че с него не си играйте че да не заключвате и другата врата от вън

Дано да съм помогнал някоя и друга Хонда да почне нормално да се заключва :P
Леко стана кат роман ама по сбито не мога :hondarulez:

Сподели публикацията